Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MApN continuă acţiunile de ajutorare a populaţiei afectate de viscol şi ninsorile abundente

Duminică, 12 Februarie 2012 (17:02:24)

Ministerul Apărării Naţionale continuă, duminică, acţiunile terestre, aeriene şi navale în sprijinul populaţiei afectate de viscol şi ninsorile abundente, informează un comunicat al instituţiei, remis, duminică, MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Armata a intervenit şi acţionează în continuare în situaţiile excepţionale cu care se confruntă populaţia şi autorităţile locale, pentru salvarea vieţilor puse în pericol, pentru colectarea, distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea principalelor căi de acces.

În prezent, sunt în curs de desfăşurare 19 de misiuni de intervenţie în judeţele din Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde militarii acţionează pentru salvarea vieţilor omeneşti, pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea căilor de acces. Intervenţiile militarilor pentru deszăpezirea localităţilor vizează, în principal, deblocarea căilor de acces spre şcoli, spitale, cămine de bătrâni, a unor locuinţe izolate, ambulanţe sau maşini care blochează căile rutiere, precizează MApN.

În cursul nopţii şi în dimineaţa zilei de duminică, prioritatea Armatei a fost ca produsele alimentare şi materialele de strictă necesitate, oferite de asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară sau colectate la cele 38 de centre deschise, în Bucureşti şi în mai multe garnizoane de pe cuprinsul întregii ţări, să fie transportate de urgenţă către populaţia din localităţile izolate.

Astfel, aeronavele militare C-27 J SPARTAN au transportat, pe timpul nopţii, 20 de tone de produse alimentare, de la Bucureşti la Bacău. De asemenea, este în desfăşurare o operaţiune de preluare, cu o aeronavă C-27 J SPARTAN, a 6 tone de alimente colectate în centrele deschise la Timişoara şi Sibiu, care se transportă la Flotila 95 Aeriană din Bacău. De la Flotila 95 Aeriană Bacău, ajutoarele umanitare vor fi preluate imediat de militari din Divizia 2 Infanterie, care le transportă, cu autocamioane, în localităţi izolate din judeţul Vrancea, în baza solicitărilor adresate de autorităţile locale. Aeronavele militare vor continua, şi pe parcursul acestei seri, să efectueze misiuni de transport al ajutoarelor umanitare colectate în ţară către Bacău.

"Pe căile rutiere, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit şi a Diviziei 1 Infanterie, începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost transportate 23 tone de produse alimentare, cu autocamioane, către localităţi izolate de ninsori din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Vrancea", precizează MApN.

Pe de altă parte, duminică, alte 10 autocamioane ale Armatei au plecat din Bucureşti către localităţile Râmnicelu, Boldu, Bălăceanu, Cochirleanca, Ghergheasa, Balta Albă, Luciu şi Vâlcele, din Buzău, şi Dumitreşti, Vrancea, cu 38 tone de alimente şi două tone de îmbrăcăminte, care sunt distribuite populaţiei de către autorităţile locale.

În sprijinul populaţiei afectate din judeţele Buzău şi Vrancea, două camioane cu alimente colectate prin grija Ministerului Agriculturii sunt transportate de militarii Diviziei 2 Infanterie în localităţile izolate.

La Galaţi, în zona localităţilor Buciumeni, Nicoreşti, Poiana şi Vişina, detaşamente de militari din Brigada 10 Geniu execută lucrări de distrugere a gheţii şi deszăpezire a căilor de comunicaţii. În Vrancea, un detaşament din Batalionul 288 Artilerie Antiaeriană acţionează în zona localităţii Gura Caliţei şi un detaşament de la Brigada 8 LAROM intervine, în localitatea Dumitreşti, pentru deszăpezirea căilor de comunicaţie.

Pe Dunăre, remorcherul maritim de salvare "Grozavul" execută permanent misiunea pe canalul navigabil al Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea, pentru spargerea gheţii, dar şi pentru transportul de persoane şi aprovizionarea cu alimente a localităţilor izolate din Deltă. Remorcherul Fluvial 328 continuă să asigure transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

Ministerul mai informează că, pentru a veni în întâmpinarea interesului mare manifestat de cetăţenii români pentru persoanele aflate în dificultate în localităţi izolate, a continuat să deschidă sâmbătă şi duminică centre de colectare la unităţile militare din Someşeni şi Floreşti – Cluj Napoca, în localităţile Bistriţa, Turda, Botoşani, Piatra Neamţ, Prundu Bârgăului, Miercurea Ciuc, Vatra Dornei, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Lunca de Sus, Arad, Lipova, Brad, Lugoj, Caransebeş, Dej, Câmpeni, Şimleu Silvaniei, Baia Mare, Zalău, Sighişoara, Deva, Târgovişte, Piteşti, Satu Mare, Râşnov, Sebeş şi Târgu Cărbuneşti. În aceste localităţi, ca şi în centrele deschise iniţial în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Craiova, Brăila şi Bacău, cetăţenii pot face donaţii duminică până la ora 20.00.

Ministerul Apărării Naţionale monitorizează situaţia din ţară, prin structura de specialitate a Statului Major General, şi are pregătiţi în permanenţă 8.000 de militari şi aproape 2.000 de mijloace tehnice, conform ordinului ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgenţă în sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale, în limitarea efectelor ninsorii şi viscolului.

"Armata acţionează din solidaritate, este o datorie constituţională să fie alături de popor, la greu, iar militarii acţionează 24 de ore din 24 alături de colegii din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi îşi fac datoria. Acesta este un mod excepţional de solidaritate. Suntem o armată NATO, ne facem datoria cu succes nu numai în teatrele de operaţii, ci şi aici în ţară, unde este nevoie de noi", a declarat ministrul Gabriel Oprea, sâmbătă, în vizita de lucru întreprinsă alături de prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrul Administraţiei şi Internelor Gabriel Berca, în localităţi din judeţele Vrancea şi Buzău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MApN continuă acţiunile de ajutorare a populaţiei afectate de viscol şi ninsorile abundente.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MApN continuă acţiunile de ajutorare a populaţiei afectate de viscol şi ninsorile abundente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei