Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean despre primarii opoziţiei: Cei care urlă, cei care ţipă, sunt neputincioşii, nepricepuţii

Vineri, 3 Februarie 2012 (17:15:56)

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, spune că acei primari ai opoziţiei care "urlă" că nu le ajung banii de la CJ Bistriţa-Năsăud sunt "nepricepuţii", în timp ce "un om harnic, priceput, nu vine să urle, (...) să jignească pe nimeni", doar " handicapaţii psihic", el retractând apoi afirmaţiile.

Ioan Oltean a făcut aceste afirmaţii vineri, într-o conferinţă de presă la sediul PDL Bistriţa în care preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), a explicat cum a împărţit banii primăriilor din judeţ.

Imediat însă, Ioan Oltean şi-a cerut scuze pentru cuvintele "dure şi nepotrivite" şi a menţionat că le retractează, cerându-le jurnaliştilor să le şteargă de pe înregistrări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am văzut lista cu sumele aprobate după şedinţa de Consiliu Judeţean (de joi - n.r.). Nu am intervenit în alocarea resurselor financiare apreciind că preşedintele CJ şi colegii mei cunosc realitatea şi vor ţine cont de acest lucru. M-am uitat acum peste sume, dar este nedrept comportamentul unora dintre primarii opoziţiei, totalmente nedrept pentru că ei ascund o realitate care e cu totul şi cu totul alta decât cea care o duc la urechile oamenilor, primari incompetenţi care nu au reuşit să dezvolte un proiect în cei zece ani de când sunt primari pentru că comuna se gestionează nu numai cu sume primite de la bugetul statului, ci şi cu proiecte. Nu stai numai cu mâna întinsă, ci dezvolţi şi proiecte", a spus Oltean.

El a ţinut să dea ca exemplu Primăria Parva, condusă de un primar PSD, care au reuşit să acceseze mulţi bani europeni, deşi edilul, Gheorghe Stelian, este în vârstă şi are multe probleme de sănătate.

"Câţi bani au venit la primăriile PSD pentru că au fost primari deştepţi şi au făcut proiecte? De ce aceştia au putut? De ce la Parva au mers 160 de miliarde de lei (vechi - n.r) pe proiecte? Stelică, bolnav cum a fost, a făcut o grămadă de proiecte, iar alţii citoşi (sănătoşi - n.r) de mama focului n-au fost în stare să facă un proiect, dar vin să facă pe cocoşii la CJ sau la PDL. Iată un lucru pe care oamenii trebuie să îl ştie: neputinţa, nepriceperea, incompetenţa unora se ascunde în manifestările acestea huliganice", a afirmat Oltean.

Liderul PDL a început apoi să facă un portret al primarilor opoziţiei care au atacat conducerea CJ şi pe cea a PDL în ultimele zile.

"Cei care urlă, cei care ţipă, sunt neputincioşii, nepricepuţii, aceia urlă, slăbănogii. Nu veţi găsi un om deştept, un om harnic, un om priceput, să vină să urle, să dea în cap şi să jignească pe nimeni, dar nepricepuţii, handicapaţii psihic ....", a spus Ioan Oltean, moment în care a fost o rumoare generală în sala de conferinţe a PDL Bistriţa.

Ioan Oltean s-a oprit atunci din discursul său şi a precizat: "Vă cer scuze oameni buni, nu jignesc pe nimeni şi cer scuze pentru această expresie dură, o retractez. Este nedrept să vii şi să ţipi fără să informezi corect cetăţeanul şi omul. Încă o dată, îmi cer scuze şi îmi retrag cuvintele acelea dure şi nepotrivite, dar uitaţi-vă care e realitatea bugetului".

Apoi, liderul PDL a spus că recunoaşte faptul că primarii PDL sunt favorizaţi la împărţirea bugetului judeţean.

"Există o uşoară susţinere a primarilor PDL, aş fi nedrept dacă aş nega-o. Există peste tot în ţara aceasta, vom găsi asemenea atitudine din partea celor care conduc judeţul. Am aici câteva hotărâri din alte judeţe cu primari ai PSD. Nu vreau să vi le citesc, nu asta e important ca să vedeţi care este acolo realitatea, dar de aici până la a dezinforma şi a spune că nu ai primit niciun ban când primeşti 49 de miliarde (de lei vechi - n.r.) e distanţa mare, e drumul exagerat de lung", a spus Ioan Oltean.

El a declarat că este convins de faptul că este nevoie totuşi de discuţii între putere şi opoziţie care să aplaneze aceste tensiuni.

"Cred că trebuie discuţii. Cred că şedinţele CJ trebuie să decurgă într-un alt mod. Şi îl rog pe domnul preşedinte (preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu - n.r.) să manifeste mult mai multă înţelegere faţă de opoziţie. Pentru că atunci când deţii majoritatea, totul se tranşează prin vot. Asta nu înseamnă că dialogul lipseşte. Personal, aş fi stat toată ziua cu ei de (cu consilierii judeţeni ai USL şi cu primarii care au participat joi la şedinţa CJ de buget - n.r.) de vorbă acolo, să-i ascult ce au de spus, să supunem la vot şi să votăm. E vorba şi de nervi, cât te ţin nervii. Aşa aş fi făcut şi îl rog pe domnul preşedinte să facă în felul acesta, să-şi spună toţi păsul, să îşi verse necazul şi să supună la vot. Întotdeauna, în democraţie, se tranşează prin vot", a spus Oltean.

El a spus că PDL nu vrea altceva decât ca populaţia să fie corect informată, indiferent dacă politicienii au sau nu dreptate.

"Noi, ca oameni politici, trebuie să ne asumăm greşelile şi să plătim atunci când greşim, dar avem şi responsabilitatea de a recunoaşte lucrurile pe care le-am făcut. Încă o dată cer scuze pentru expresia nepotrivită şi v-aş ruga, în măsura în care nu sunteţi interesaţi să vă cultivaţi o imagine nedreaptă, să le retrageţi din imaginile dumneavoastră şi să încercăm să dialogăm corect pentru o informare corectă a cetăţeanului", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a adăugat că problemele nu se rezolvă cu "demagogie, forţă şi mârlănie".

"Nu demagogia, forţa, nu mârlănia, nu comportamentul mitocănesc şi mârlănesc sunt de natură a genera rezolvarea problemelor", a afirmat Oltean.

El a adăugat că nu s-a amestecat în problemele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi nu a discutat cu nimeni legat de modul în care s-au împărţit banii publici.

Vineri, însă, peste 500 de oameni din comune conduse de primari USL care au venit la Bistriţa să protesteze au aflat despre declaraţiile sale făcute cu puţin înainte să înceapă mitingul şi au scandat de mai multe ori "Nu suntem handicapaţi".

Şeful CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), şi consilierii judeţeni ai partidului au fost huiduiţi, joi, în timpul unei şedinţe, de către mai mulţi primari şi consilieri judeţeni USL, nemulţumiţi de modul în care a fost împărţit bugetul judeţean pe anul în curs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean despre primarii opoziţiei: Cei care urlă, cei care ţipă, sunt neputincioşii, nepricepuţii.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean despre primarii opoziţiei: Cei care urlă, cei care ţipă, sunt neputincioşii, nepricepuţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei