Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu, într-o scrisoare către Băsescu: Aţi dărâmat guverne, peste tot aţi lăsat doar intrigi

Vineri, 3 Februarie 2012 (17:15:24)

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu susţine, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu, că intrarea în grevă parlamentară a opoziţiei înseamnă "sfârşitul politic" al şefului statului, căruia îi reproşează că a dărâmat guverne şi peste tot a lăsat doar intrigi şi scandaluri.

Relu Fenechiu susţine că toate proiectele şefului statului au fost doar lozinci, minciuni, intrigi şi abuzuri, afirmând că Traian Băsescu a crezut că în acest fel îşi poate ascunde "jocurile murdare şi incompetenţa".

"Vă consider vinovat şi responsabil pentru multe din neajunsurile ce au dus românii peste limita suportabilităţii şi i-au scos în stradă. O spun cu toată convingerea, pentru că în aceşti şapte ani de mandat nu aţi făcut decât să dezbinaţi şi să manipulaţi o ţară întreagă pentru a vă atinge planurile care nu aveau nicio legătură cu bunăstarea oamenilor", scrie Relu Fenechiu, vineri, în scrisoarea deschisă adresată şefului statului.

Vicepreşedintele liberal îl acuză pe Traian Băsescu că şi-a suprimat colegii de partid când nu i-a mai găsit "folositori politic", a dărâmat guverne şi "a pus umărul la doborârea a numeroase proiecte pentru România".

"Peste tot, n-aţi lăsat nimic în urma dumneavoastră decât intrigi, scandaluri şi dosare penale. Starea jalnică a infrastructurii de astăzi vi se datorează enorm, fiind singurul ministru al transporturilor dintr-un stat european care s-a opus cu vehemenţă modernizării propriei ţări. Viziunea dumneavoastră de cârpeală, şi nu de lucru bine făcut, s-a dovedit a fi filosofia dumneavoastră politică. La Primăria Capitalei, având pe mâini un buget de două miliarde de dolari, aţi pozat întotdeauna în victimă, ca administratorul neajutorat, hăituit de cei de la Putere. Aici, cea mai mare realizare a fost că v-aţi acordat singur, ilegal, o casă de la stat, pe când mii de cazuri sociale erau în aşteptare în registrele municipalităţii. Opoziţia dumneavoastră a fost o operetă ieftină, aţi fost de fapt mereu prezent peste tot pe unde erau bani mulţi, corupţie şi scandal", afirmă Relu Fenechiu.

Liberalul mai spune că Traian Băsescu este inculpat în două dosare penale cu "prejudicii imense", adăugând că "anchetele sunt blocate de procurori servili preşedinţiei".

"Vă ascundeţi în spatele imunităţii, cerând, printr-o ipocrizie fără margini, ca parlamentarii să renunţe la imunitatea juridică. Dacă aţi fi nevinovat, aţi face acest pas firesc, dând un semnal sincer. În lipsa acestui gest politic, cu laşitatea care vă caracterizează, aţi aruncat anatema de baron, corupt, oligarh sau mogul, peste alţii, peste cei care se opuneau politicii dvs. medievale. Fără probe, date exacte şi în lipsa unor decizii judecătoreşti, aţi pătat zeci de oameni politici, oameni de afaceri, tehnocraţi sau jurnalişti, ştiind foarte bine că această murdărire va duce la compromiterea gratuită a întregii clase politice şi a societăţii civile", precizează Fenechiu.

El adaugă că modelul de comportament al şefului statului s-a răsfrânt şi asupra societăţii în ansamblu, oamenii devenind "mai agresivi, vulcanici şi conflictuali".

"Intrarea opoziţiei în grevă parlamentară înseamnă de fapt sfârşitul dumneavoastră politic. Deşi nu mai am nicio speranţă cu privire la capacitatea dvs. de a discerne între adevăratul bine şi rău, între dreptate şi injustiţie, între corectitudine şi abuz, am totuşi speranţa că odată cu plecarea dumneavoastră din funcţia de preşedinte, clasa politică românească va fi mai curată. (…) Românii, domnule preşedinte, vă cer să plecaţi, vă cer să vă asumaţi răspunderea asupra acestui eşec colosal care au fost cele două mandate ale dumneavoastră şi să faceţi loc unor oameni pentru care această ţară nu înseamnă cum să furăm mai mult şi cum să umilim mai tare românii care ne-au votat, ci cum să le asigurăm tuturor românilor traiul decent pe care îl merită", susţine Relu Fenechiu în finalul scrisorii adresată preşedintelui României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu, într-o scrisoare către Băsescu: Aţi dărâmat guverne, peste tot aţi lăsat doar intrigi.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu, într-o scrisoare către Băsescu: Aţi dărâmat guverne, peste tot aţi lăsat doar intrigi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei