Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autostrăzile A1 şi A2 au fost închise

Vineri, 3 Februarie 2012 (17:12:57)

Autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Constanţa au fost închise vineri după-amiază, din cauza viscolului şi a zăpezii de pe carosabil, au spus reprezentanţii Centrului Infotrafic din Poliţia Română.

Traficul a fost închis, vineri după-amiază, din cauza viscolului, pe DN 2 Bucureşti - Urziceni şi DN 2A Slobozia - Urziceni, pe DN 3 Lehliu-Călăraşi şi pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

De asemenea, CNADNR a cerut Poliţiei de Frontieră închiderea PTF Giurgiu-Ruse.

Circulaţia este întreruptă şi pe DN 1D (Albeşti Paleologu - Urziceni), DN 2 (Urziceni - Buzău), DN 22 (Râmnicu Sărat şi Băile-judeţul Buzău), DN 23A (Focşani-Gologanu), DN 23B (Măicăneşti - Ciorăşti, judeţul Vrancea), DN 24D (Bălăbăeşi - Vârlezi, judeşul Galaţi), DN 2C (Costeşti - Padina, judeţul Buzău), DN 2N (Bogza - Dumbrăveni - Jitia ), DN 2R (Jitia - Vintileasca).

Traficul este închis, de la ora 13.30, şi pe DN 67C Novaci-Rânca, între kilometrii 24 şi 34, din cauza viscolului foarte puternic şi a vizibilităţii reduse, iar de la ora 14.30 s-a închis traficul şi pe DN 65A, sectorul Roşiorii de Vede - Turnu Măgurele.

Totodată, pe DN 65A sectorul Roşiorii de Vede - Buzoieşti traficul a fost restricţionat pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 3,5 tone.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, valabilă până duminică, ora 20.00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.

Vântul va sufla cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 - 60 kilometri pe oră, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada.

Sâmbată dimineaţă, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi şi sub forma de ploaie sau lapoviţă şi frecvent se va depune polei.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă şi să aibă lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, precum şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Şoferii sunt obligaţi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când carosabilul este acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autostrăzile A1 şi A2 au fost închise.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autostrăzile A1 şi A2 au fost închise0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei