Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: Guvernul a reacţionat bine, sunt dezamăgit de firme plătite din bani publici

Vineri, 3 Februarie 2012 (14:08:15)

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, apreciază timpul de reacţie al colegilor miniştri cu responsabilităţi privind dezăpezirea, dar este "dezamăgit" de acţiunile unor firme care au fost plătite din bani publici pentru aceste operaţiuni.

"Sunt dezamăgit de unele firme care au obligaţia, pe bani publici, să facă dezăpezirea", a spus Ialomiţianu, întrebat cum comentează operaţiunile de curăţare a şoselelor după zăpezile din ultimele zile.

El a ţinut să adauge că apreciază reacţia promptă a miniştrilor cu responsabilităţi privind dezăpezirea, care au fost nevoiţi să "impulsioneze" firmele plătite din bani publici.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat joi că responsabilii cu deszăpezirea care nu şi-au îndeplinit atribuţiile vor fi sancţionaţi.

"Toţi cei implicaţi în circulaţie sunt responsabili de viaţa celor din trafic. La finalul acestei perioade vom lua măsuri punitive împotriva celor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile", a spus Boagiu.

Drumurile sunt întreţinute în baza unor contracte atribuite de CNADNR în 2008 şi valabile până la finele anului trecut sau până în acest an. Contractele care au expirat anul trecut au fost prelungite de CNADNR până la sfârşitul lunii martie.

Astfel, la DRDP Cluj valoarea totală a contractelor a fost de 374 milioane lei şi au fost împărţite de cinci consorţii din care fac parte firme ca Spedition UMB, Tehnostrade, Han Grup, Ritorsa Trans, Loial Impex şi Euroconstruct Trading ’98, precum şi de o firmă - Diferit SRL.

La DRDP Bucureşti valoarea contractelor însumează 996,85 de milioane de lei, fără TVA, şi au fost execuate de şase firme, respectiv Argecom, Delta ACM 93, Euroconstruct, Romstrade, Tel Drum şi PA&CO.

Direcţia Braşov a avut contracte de 814,12 milioane lei, fără TVA, cu firma Comtram şi trei consorţii - Vectra Service/Consal, Spedition UMB/Tehnostrade şi Valdek Impex/Vectra Service/International Spafva.

Pentru Direcţia Craiova valoarea totală a contractelor a fost de 500 milioane lei şi au fost câştigate de patru consorţii din care fac parte firme precum Romprest, Colas Drumuri, Prima Guard Security Fire, Delta ACM 93, Gecor, Straco Grup şi Argecom.

La Direcţia Drumuri Timiş, contractele a fost atribuite unor consorţii conduse de firmele Construct Mod, Confort, Pas Trans Company şi au o valoare totală de 249,52 milioane lei, fără TVA.

Drumurile din subordinea Direcţiei Constanţa sunt întreţinute pentru 165,83 milioane lei de asocierea Euroconstruct Consulting/Tehnologica Radion/Delta.

La Direcţia Iaşi contractele au fost adjudecate de firma Spedition UMB pentru 765,15 milioane lei.

Boagiu a afurmat joi că pentru întreţinerea drumurilor pe timp de vară şi iarnă a fost încheiat un acord cadru în valoare de un miliard de euro, din care au fost cheltuiţi 265 milioane euro în perioada 2008-2011, iar pentru acest an suma alocată a fost de 19,5 milioane euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: Guvernul a reacţionat bine, sunt dezamăgit de firme plătite din bani publici.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: Guvernul a reacţionat bine, sunt dezamăgit de firme plătite din bani publici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei