Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2012 - Anul XVII, nr. 3 (4908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mii de constănţeni s-au înghesuit pe faleza Cazinoului din Constanţa pentru a lua apă sfinţită

Vineri, 6 Ianuarie 2012 (14:34:33)

Mii de constănţeni s-au înghesuit, vineri, pe faleza Cazinoului din Constanţa pentru a lua o sticlă cu apă sfinţită, aceasta fiind împărţită de jandarmi după încheierea slujbei religioase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După oficierea slujbei religioase, mulţi dintre credincioşi nu au avut răbdare să aştepte şi s-au înghesuit să primească sticlele cu apă sfinţită, jandarmii fiind nevoiţi să ţină gardurile metalice care îi împrejmuia pentru a nu fi dărâmate. În îmbulzeală o fetiţă s-a sperit şi a fost scoasă din mulţime de jandarmi, care i-au dat să bea apă pentru a-şi reveni.

Jandarmii i-au asigurat însă pe oameni că sticlele cu apă sfinţită sunt suficiente pentru toată lumea.

Ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea Botezului Domnului a avut loc pe faleza Cazinoului din Constanţa şi a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, împreună cu un sobor de preoţi.

În timpul slujbei, unei femei i s-a făcut rău, ea primind îngrijiri medicale de la echipajul unei ambulanţe aflate la faţa locului, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii suplimentare.

După slujbă, Arhiepiscolul Tomisului s-a urcat într-o şalupă pneumatică pentru a aruncat în mare trei cruci din lemn, pe care aproximativ 30 de tineri au încercat să le aducă la mal.

Din cauza valurilor destul de puternice şalupa în care se afla IPS Teodosie a întâmpinat dificultăţi în ajunge în larg, arhiepiscopul fiind chiar lovit de un val. În cele din urmă, barca pneumatică a depăşit zona respectivă cu ajutorul scafandrilor, IPS Teodosie reuşind să arunce crucile în larg.

Aproximativ 30 de tineri aflaţi pe două ambarcaţiuni au sărit după cele trei cruci care au fost recuperate de trei tineri, care le-au adus la mal. Unul dintre cei trei tineri a reuşit să prindă crucea pentru a treia oară.

Ceremoniile religioase au început încă de joi, când Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a oficiat, la Catedrala "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie, iar apoi slujba de sfinţire a apei.

Arhiepiscopia Tomisului a pregătit pentru sărbătoarea Botezului Domnului 70.000 de sticle cu apă sfinţită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de constănţeni s-au înghesuit pe faleza Cazinoului din Constanţa pentru a lua apă sfinţită.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de constănţeni s-au înghesuit pe faleza Cazinoului din Constanţa pentru a lua apă sfinţită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei