Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2011 - Anul XVI, nr. 293 (4891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: România este un susţinător fără rezerve al accesului Turciei în UE

Luni, 12 Decembrie 2011 (15:15:09)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Ankara, că România este un susţinător "fără rezerve" al accesului Turciei în Uniunea Europeană, apreciind că naţiunea turcă poate avea un aport extraordinar la revitalizarea tradiţionalei Europe.

"România este un susţinător fără rezerve al accesului Turciei în UE. Repet, fără rezerve. Am convingerea că prin dimensiunea ei, prin dinamismul ei şi prin tinereţea acestei naţiuni, ea poate aduce un aport extraordinar chiar la revitalizarea tradiţionalei Europe", a declarat Traian Băsescu.

El a făcut această afirmaţie în timpul declaraţiei de presă pe care a susţinut-o alături de omologul său turc, Abdullah Gul.

"Am venit la Ankara cu sentimentul că vizitez un prieten şi discuţiile pe care le-am avut nu fac decât să-mi confirme acest lucru. Am semnat astăzi un parteneriat strategic între Turcia şi România, care fixează toate domeniile de maxim interes în relaţia bilaterală. (...) Aş vrea să informez şi presa turcă, pe primele 9 luni ale anului volumul schimburilor economice între România şi Turcia a depăşit 3,5 miliarde de euro", a adăugat şeful statului român.

El a felicitat guvernul turc pentru deschiderea a două centre culturale, la Bucureşti şi Constanţa.

"Am analizat împreună situaţia regională, situaţia din Orientul Mijlociu şi, de asemenea, împreună am stabilit că ne leagă atâta istorie, atâta prietenie şi atâta încredere reciprocă la nivelul guvernelor celor două state, încât avem toate premisele să consolidăm mai departe relaţia noastră şi în zona economică", a conchis Băsescu.

Preşedintele Turciei, Abdullah Gul, a subliniat că menţine obiectivul ca schimburile comerciale dintre cele două ţări să ajungă la nivelul de 10 miliarde de euro.

"Prietena noastră România este în acelaşi timp un vecin prin intermediul Mării Negre, România este un aliat al nostru. Distanţa dintre noi este foarte mică, motiv pentru care inimile noastre sunt foarte aproape una de cealaltă, iată de ce relaţiile dintre noi sunt deosebit de apropiate. În ultimii patru ani, vizitele reciproce dintre ţările noastre au fost deosebit de intense", a arătat Abdullah Gul.

Şeful statului român a început, luni, o vizită de stat de două zile în Turcia, la invitaţia preşedintelui Abdullah Gul.

Luni dimineaţă, preşedintele Traian Băsescu a depus o coroană de flori la Mausoleul Ataturk.

Şeful statului a fost primit apoi la Preşedinţie, în cadrul unei ceremonii oficiale. Cei doi şefi de stat au avut convorbiri tete-a-tete, după care au purtat discuţii în plenul delegaţiilor oficiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: România este un susţinător fără rezerve al accesului Turciei în UE.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: România este un susţinător fără rezerve al accesului Turciei în UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei