Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2011 - Anul XVI, nr. 293 (4891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Îl rugăm pe exorcistul de la Tanacu să încerce şi cu ăla din fruntea ţării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu sunt primul care se miră ca prostul ce repede lunecă timpul, ca un peşte din acela alunecos din baltă, pe care zadarnic te munceşti să-l prinzi. Parcă mai ieri, în anul 2005, un călugăr bărbos şi foarte neplăcut văzului, probabil că şi mirosului şi tuturor celorlalte simţuri, îşi făcea intrarea cu fanfară în bulău, fiindcă îi făcuse felul unei colege călugăriţe, pe care o căutase de diavol şi-i ieşise rezultatul pozitiv.

Aflând-o aşadar pe măicuţa Irina Cornici cu diavoli de companie în interior, bocciul călugăr a legat-o fedeleş de o cruce, reuşind s-o omoare şi pe ea, şi pe diavolii incluşi. Un regretabil accident de muncă, ştiut fiind că numai cine nu munceşte nu greşeşte.

Aici s-ar cuveni o mică observaţie: dacă omul ar fi fost ceva mai deştept şi ar fi avut cât de cât spirit negustoresc, ar fi extras diavolii vii şi i-ar fi comercializat bucată cu bucată, în piaţă, prin mica publicitate sau online. Ori, altă idee: ar fi putut închiria diavolii cu ora, pentru a-i solicita să-şi bage coada acolo unde zburda primăvăratec capra vecinului.

Oricum, se poate lejer spune despre călugărul Daniel Petru Corogeanu că l-a ecarisat pe dracu’ şi a dat taman peste tac’su; fiindcă oricât de repede ar fugi timpul, şapte ani de pripon nu-s comozi de petrecut după gratii, chiar dacă el a executat doar două treimi din pedeapsă, pentru bună purtare.

Aici e aici: oare în ce-o fi constat buna sa purtare? Şi-o fi suflecat gospodăreşte mânecile şi o fi executat nişte exorcizări şi pe acolo, prin puşcăria unde a stat, vrând să nu rămână totuşi dator la cazarea gratuită ce i s-a oferit cu generozitate? Or fi făcut coadă la uşa celulei sale procurorii, avocaţii şi judecătorii, care sunt şi ei locuiţi de cirezi de necuraţi cu copite? Or fi venit pe şest la el şi clienţi din lumea politicii?

Dar să terminăm cu speculaţiile ieftine şi să trecem la speculaţiile mai scumpe. Aşadar, acum, că iscusitul exorcist este liber, nu s-ar putea ocupa şi de nenea ăla cu căpăţâna urâtă şi belită din fruntea ţării?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îl rugăm pe exorcistul de la Tanacu să încerce şi cu ăla din fruntea ţării.
 Vizualizări articol: 2180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Îl rugăm pe exorcistul de la Tanacu să încerce şi cu ăla din fruntea ţării5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tu nu te miri ca prostul, chiar te-ai prostit! trimis de
(12 dec 2011, 15:43:56
popa ăsta de la Tanacu nu cumva era în libertate în perioada 1990 - 2004 şi nu a exorcizat nici un preşedinte?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei