Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2011 - Anul XVI, nr. 293 (4891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Evaziune fiscală la o firmă din Suceava, cu facturi fictive de peste 200.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administratorul unei firme din municipiul Suceava, Radu A., în vârstă de 39 de ani, este cercetat penal, fiind acuzat că a înregistrat în contabilitatea firmei sale nu mai puţin de 136 de facturi fiscale fictive, în valoare totală de peste 200.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, măgăriile s-au făcut în perioada februarie-iunie 2010, iar cele 136 de facturi apar ca fiind emise de societăţi din municipiul Bucureşti, declarate ca inactive din 2009.

Facturile problemă reprezentau achiziţii de materiale de construcţii şi prestări de servicii, în valoare totală de 877.599 de lei, şi au avut drept scop, susţin oamenii legii, deducerea nejustificată a TVA-ului, în sumă totală de 140.121 de lei, şi calcularea eronată a impozitul pe profit, în sumă totală de 117.996 de lei.

În acelaşi dosar a fost pus sub acuzare şi un individ din judeţul Galaţi, Vasile M., în vârstă de 45 de ani, care a falsificat 59 de facturi fiscale, prin completare cu date nereale referitoare la desfăşurarea unor operaţiuni comerciale între firma sa și societatea administrată de sucevean, facturi pe care le-a încredinţat acestuia în scopul evidenţierii în contabilitatea firmei şi deducerii TVA.

Împotriva celor doi s-a început urmărirea penală pentru evaziune fiscală, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune fiscală la o firmă din Suceava, cu facturi fictive de peste 200.000 de euro.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Evaziune fiscală la o firmă din Suceava, cu facturi fictive de peste 200.000 de euro4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ticalosi trimis de
(12 dec 2011, 14:03:07
Ba Monitorule, ce fel de mizerie de stire mai e si asta? Pe mine cititor, nu ma incalzeste cu nimic ca imi dai astfel de detalii referitoare la o firma oarecare si prenumele unor indivizi. Ce plm e asta? Ori scrieti articole pentru informare obiectiva a publicului cititor, ori transformati ziarul intr-un instrument de intimidare pus la dispozitia celor cu interese. Va'n plm de gurnalisti.
1.1  RE: Ticalosi trimis de
(12 dec 2011, 15:43:01
ZIAR DE KKO,ai mare dreptate dar nai inteles caci ei satajeaza in felua acesta,daca nu sari cu banul dau si numele intelegi,dau si firma si iti distruge si imaginea,sant cativa jurnal ☭ i care practica acest stil,dar pana intro buna zi,caci cineva este cu ochi pe eii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei