Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2011 - Anul XVI, nr. 293 (4891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc explică motivul angajării răspunderii:Trebuie să ştim acum dacă alegerile vor fi comasate

Luni, 12 Decembrie 2011 (13:44:31)

Guvernul a decis angajarea răspunderii pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, act normativ care afectează întreaga clasă politică, deoarece este nevoie ca în luna decembrie să fie cunoscut în mod clar dacă aceste două alegeri vor fi sau nu comasate, susţine premierul Emil Boc.

Într-o conferinţă de presă care a urmat şedinţei în care Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), şeful Executivului a reluat ideea conform căreia comasarea generează economii bugetare de cel puţin 20 milioane euro într-un an 2012 dificil din punct de vedere economic.

"Participarea la alegeri este mai bună în cazul comasării", a adăugat Boc.

Întrebat de jurnalişti care este motivul pentru care Guvernul a decis angajarea răspunderii pentru comasarea alegerilor, premierul a susţinut că era necesar ca în luna decembrie să fie cunoscut în mod clar dacă aceste două alegeri vor fi sau nu comasate, iar parlamentarii au posibilitatea să se "manifeste" în timpul dezbaterilor aferente procedurii.

"Anul 2012 este un an economic dificil, în care trebuie să evităm orice derapaje cu caracter electoral, care pot periclita situaţia financiară a ţării. Ştim bine că perioadele de campanie electorală sunt perioade în care lumea este mai puţin atentă la ceea ce înseamnă consolidarea economică şi mai mult tentată la practici şi promisiuni populiste şi electorale. Dorim ca, în 2012, să avem mai puţină dezbatere care să producă instabilitate", a spus Boc.

El a arătat totodată că proiectul adoptat de Guvern este unul tehnic, care nu rezolvă problema revizuirii Constituţiei, pentru o astfel de modificare şi inclusiv pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de aleşi fiind nevoie şi de sprijinul opoziţiei.

Premierul a precizat că nu se teme de o eventuală moţiune de cenzură depusă de opoziţie împotriva Guvernului.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, luni, că Birourile Permanente ale celor două Camere vor stabili în cursul acestei zile calendarul pentru angajarea răspunderii Guvernului pe legile privind comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor la ICCJ.

Blaga a declarat că în şedinţa coaliţiei s-a decis angajarea răspunderii pe aceste legi.

Preşedintele Senatului a precizat că Birourile Permanente vor stabili luni calendarul pentru asumarea răspunderii şi că, probabil, şedinţa Parlamentului pentru prezentarea proiectelor va avea loc joi.

Şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să aibă loc luni la ora 13.30.

Liderii Coaliţiei au stabilit, luni, un calendar privind angajarea răspunderii Guvernului pentru comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor la ICCJ, stabilind să insiste în Parlament ca o eventuală moţiune de cenzură să fie citită luni, 19 decembrie, iar votul să fie exercitat la 22 decembrie.

Decizia coaliţiei este ca Guvernul să înceapă în această săptămână procedurile de angajare a răspunderii pentru legile privind comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor la ICCJ, propunerea către Parlament fiind ca asumarea să fie angajată joi, 15 decembrie.

Amendamentele pentru cele două proiecte de legi vor fi aştetptate de Executiv până miercuri, 14 decembrie, inclusiv, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Şedinţa liderilor coaliţiei a precedat reuniunea Executivului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc explică motivul angajării răspunderii:Trebuie să ştim acum dacă alegerile vor fi comasate.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc explică motivul angajării răspunderii:Trebuie să ştim acum dacă alegerile vor fi comasate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei