Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barbu, referitor la protestul pensionarilor: Manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget

Marţi, 22 Noiembrie 2011 (15:51:28)

Ministrul Muncii Sulfina Barbu a declarat, marţi, referitor la protestul pensionarilor, că manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget şi că nu există resurse financiare pentru indexarea pensiilor de la începutul anului 2012, dar speră ca acestea să existe în a doua parte a anului viitor.

"Eu pot să înţeleg dorinţa pensionarilor de a li se auzi vocea şi respectă, cred, orice reprezentanţi ai instituţiei publice dreptul la libera exprimare, dar, din păcate, nici contestaţiile pe care unii colegi parlamentari le-au făcut la Curtea Constituţională, nici manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget. Acesta este bugetul pe care îl avem la dispoziţie pentru prima jumătate a anului 2012, transparent, am anunţat lucrul acesta", a spus Sulfina Barbu.

Ea speră să existe resurse financiare în a doua parte a anului 2012 pentru indexare, dar a arătat că "nimeni nu poate să certifice acest lucru".

"Nu există resurse pentru aceste indexări de la începutul anului 2012. Sperăm ca în a doua parte a anului 2012 să existe resurse financiare, dar nimeni astăzi nu poate să certifice acest lucru", a precizat Barbu.

Câteva sute de pensionari au protestat, marţi, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de anunţul îngheţării pensiilor şi în 2012. Protestul a fost organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), între orele 11.00 şi 13.00. La acţiune au fost anunţaţi reprezentanţi ai organizaţiilor de pensionari din judeţele Bihor, Braşov, Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Vrancea precum şi 1.000 de pensionari din Capitală.

Protestul s-a încheiat după ce o delegaţie a pensionarilor a discutat cu preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, care le-a comunicat că nu sunt bani pentru indexarea pensiilor anul viitor.

Bugetul pe 2012 va fi trimis Parlamentului cel mai probabil fără măsuri de indexare a pensiilor şi creştere a salariilor pentru bugetari, existând varianta ca majorările să fie acordate în partea a doua a anului viitor, în funcţie de încasările la buget, declara, în 26 octombrie, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Guvernul ia în calcul elaborarea unui proiect de buget pentru anul viitor care să nu includă nicio majorare de salarii şi pensii cel puţin până în al doilea semestru din 2012, datele economice urmând să fie reanalizate la finele lunii iunie pentru eventuale creşteri în partea a doua a anului viitor.

Preşedintele Traian Băsescu declara, la TVR, că, din câte ştie de la Guvern, nu se pot indexa pensiile de la 1 ianuarie 2012.

"Când mă refer la prudenţă, mă refer la necreşterea cheltuielilor. Ce pot spune cert la această oră, despre pensii, e că nu se vor tăia sau impozita suplimentar pensiile. În rest, e o chestiune pe care o analizează Ministerul de Finanţe, Guvernul. Deci nu se vor face reduceri", a spus preşedintele Băsescu.

Pensionarii vor da în judecată Guvernul dacă îngheaţă pensiile în 2012, acest lucru fiind contrar legislaţiei în vigoare, declara pentru MEDIAFAX preşedintele Federaţiei Sindicatelor Pensionarilor, Preda Nedelcu.

"Guvernul a avut grijă să ne pregătească din vreme despre îngheţarea pensiilor, să ne spună pe diverse voci că este imposibilă indexarea pensiilor anul viitor. Vom da Executivul în judecată şi cu decizia instanţelor româneşti vom merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)", a spus Preda Nedelcu.

Legislaţia în vigoare prevede că pensiile trebuie majorate anul viitor cu 100% raportat la inflaţie şi 50% din creşterea salariului mediu brut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barbu, referitor la protestul pensionarilor: Manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barbu, referitor la protestul pensionarilor: Manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei