Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2011 - Anul XVI, nr. 275 (4873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii pot vota până miercuri declararea ca sărbătoare a zilei de Sf. Andrei, altfel trece tacit

Luni, 21 Noiembrie 2011 (17:28:12)

Plenul Senatului a respins, luni, o solicitare de prelungire la 60 de zile a termenului de dezbatere pentru o iniţiativă legislativă care viza declararea zilei de 30 noiembrie, Sf. Andrei, ca sărbătoare naţională.

Decizia de respingere a prelungirii termenului de dezbatere a fost luată cu 54 de voturi "pentru", trei abţineri şi 52 "împotrivă".

Anterior votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti a cerut respingerea solicitării de prelungire, reamintind că există două proiecte legislative în acest sens, unul al cărui termen de adoptare tacită era miercuri, iniţiat de Emilian Frâncu (PNL), Liviu Titus Paşca (PNL) şi Mircia Giurgiu (PDL), iar celălalt de parlamentari PDL.

"Înainte ca PF Patriarh Daniel să ne scrie că ar fi bine ca ziua de 30 noiembrie, ziua Sfântului Andrei, să devină sărbătoare naţională, nişte colegi au avut această idee inspirată de a face o propunere legislativă pentru ca ziua de 30 noiembrie să fie sărbătoare naţională – Ziua Sfântului Andrei. Cred că fără niciun fel de justificare, săptămâna trecută s-a retrimis la comisie. Pentru ce? Pentru a modifica un articol, iar acum se prelungeşte termenul. De fapt, alţi colegi de la alt partid au făcut o propunere legislativă identică după ce PF Patriarh Daniel ne-a solicitat acest lucru. Or, dacă şi pe această chestiune există o competiţie politică absolut nejustificată, înseamnă că noi chiar ajungem într-o fundătură", a declarat liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti.

El a solicitat respingerea cererii de prelungire a termenului de adoptare tacită, ci discutarea proiectului miercuri.

"Să-l votăm sau să nu-l votăm (miercuri - n.r.), dar în situaţia în care nu-l votăm pe acesta, nu votăm nici iniţiativa altor colegi, pentru că nu e în regulă să avem aici o competiţie politică pentru sărbătorirea Sf. Andrei ca zi naţională", a adăugat Haşotti.

Senatul este primă Cameră sesizată, decizia urmând a fi luată de Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii pot vota până miercuri declararea ca sărbătoare a zilei de Sf. Andrei, altfel trece tacit.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii pot vota până miercuri declararea ca sărbătoare a zilei de Sf. Andrei, altfel trece tacit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei