Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2011 - Anul XVI, nr. 275 (4873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Omul de afaceri Sorin Beraru, deferit justiţiei de DNA pentru o fraudă de 3,6 mil. dolari

Luni, 21 Noiembrie 2011 (15:56:58)

Omul de afaceri Sorin Shmuel Beraru a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie într-un dosar privind fraudarea societăţii CICO SA cu 3,65 milioane de dolari, în urma vânzării către SIF Muntenia a pachetului majoritar de acţiuni (70 la sută) deţinut de FPS la societate.

Sorin Beraru este cel care a încercat a mitui cu 1,5 milioane de dolari un procuror, care investiga afacerea CICO.

În anul 1999, Georgianei Hosu, procuror în cadrul Parchetului instanţei supreme, i-a fost repartizat, pentru soluţionare, dosarul Cico, afacere care era investigată de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de cei ai Inspectoratului General al Poliţiei. După două luni de la preluarea cazului, Hosu a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Sorin Beraru, Dumitru Dulămescu - tatăl concubinei lui Beraru (Ingrid Murano-aflată în Israel), Elena Vasiliu şi a membrilor conducerii FPS. Beraru era singurul care nu se afla în ţară.

Procurorii susţineau că Beraru s-a folosit, pentru mituirea anchetatorului, de Heny Steinberg, oferindu-i în schimb foloase materiale.

Luni, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Sorin Shmuel Beraru - acţionar al mai multor societăţi comerciale - este acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi spălare de bani; Dumitru Dulămescu - vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al SC CICO SA, pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, spălare de bani şi complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Elena Vasiliu Bujor - director general al Cooperativei de Credit “Banca Populară Furnica”, pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi spălare de bani; Emil Alin Giurgiu - director general executiv la Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) la momentul săvârşirii faptelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Corneliu Mândrescu - şef de departament şi membru în Comitetul de Direcţie al FPS, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Totodată, au mai fost deferiţi justiţiei, Octavian Bănică - director Direcţia Gestiune Acţionariat, Cesiuni în cadrul FPS, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Nelu Rădulescu - şef Serviciu Gestiune Acţionariat Cesiuni în cadrul FPS,pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Cornel Nica - vicepreşedinte al SAI Muntenia Invest SA şi director al Departamentului de valori mobiliare din cadrul SIF Muntenia, pentru înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi Horia Teodor Mihăescu - director general al SAI Muntenia Invest SA, pentru înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri Sorin Beraru, deferit justiţiei de DNA pentru o fraudă de 3,6 mil. dolari.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omul de afaceri Sorin Beraru, deferit justiţiei de DNA pentru o fraudă de 3,6 mil. dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei