Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2011 - Anul XVI, nr. 275 (4873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lovitură

Bătrân prădat de un sfert de miliard de lei vechi de doi „italieni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 75 de ani a fost prădat de aproape un sfert de miliard de lei vechi, autori fiind un bărbat şi o femeie care au pătruns în casa vârstnicului după ce l-au convins că sunt italieni şi au nevoie urgent de ajutor.

Este din păcate doar o altă înşelăciune care se adaugă altor cazuri asemănătoare petrecute în Suceava, victime fiind bătrâni care sar în ajutorul escrocilor fără a-şi da seama că li se întinde o cursă.

 

Prădat în timp ce-i oferea o cană cu apă „italiencei”

Sâmbătă, în jurul orei 11.15, Constantin C., bărbatul de 75 de ani, a sunat la numărul de urgenţe 112 şi a anunţat că două persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă o sumă importantă de bani, lei şi valută. 

Bătrânul a relatat cum sâmbătă, în jurul orei 10.00, în timp ce se deplasa pe strada Armenească, a fost abordat de un bărbat şi o femeie, care se aflau într-o maşină şi au oprit lângă el. Cei doi i-au spus omului că sunt italieni şi au nevoie de lei pentru a ajuta un şofer care a suferit un accident rutier şi este la spital. Chipurile aveau doar valută, echivalentul a 1.500 de lei, şi l-au rugat pe bătrân să le schimbă urgent banii. Convins că cei doi au nevoie de ajutor, bărbatul a acceptat să se urce în maşina celor doi şi să se deplaseze la domiciliul său, un apartament din cartierul Zamca.

Aici i-a primit pe cei doi în casă, iar femeia l-a rugat să îi dea o cană cu apă, atrăgându-l pe proprietar în bucătărie. A fost momentul în care individul care o însoţea a rămas singur. A pătruns în dormitor şi de pe un raft din şifonier a sustras o mapă.

În aceasta se aflau, conform declaraţiilor victimei, două paşapoarte, 1.255 de euro, 718 dolari şi 17.470 de lei, în total puţin peste 25.000 de lei.

 

Persoanele vârstnice şi singure, victimele escrocilor de acest gen

Judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava au demarat cercetări pentru infracţiunea de furt calificat, însă din păcate victima nu le-a putut oferi foarte multe detalii despre cei doi escroci. Victima nu a reţinut detalii despre maşina cu care se deplasau cei doi, apreciind că bărbatul avea în jur de 50 de ani iar femeia aproximativ 30 de ani. Indivizii de acest gen, spun poliţiştii, sunt infractori voiajori care se plimbă dintr-un loc în altul şi caută victime, de obicei persoane vârstnice şi singure.

Modul de operare al celor doi escroci nu este unul deloc nou. „Străinii” apelează la coarda sensibilă a victimelor şi, după ce intră în locuinţă şi văd de unde aduc acestea banii, pun în aplicare un plan de distragere a atenţiei, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul bărbatului de 75 de ani. Anchetatorii sunt convinşi că dacă nu ar fi pus mâna pe mapa cu bani ar fi căutat o altă modalitate de a-l înşela pe bătrân, indivizii de acest gen fiind extrem de inventivi.

În alte cazuri, bătrâni din judeţul Suceava au fost înşelaţi de indivizi veniţi cu „premii” din partea lui Ion Iliescu sau Gigi Becali ori care erau interesaţi, chipurile, să le cumpere diferite bunuri. Sunt doar pretexte pentru a pătrunde în locuinţe şi, în ciuda numeroaselor înşelăciuni relatate de presă şi a mesajelor de prevenire venite de la poliţie, escrocii de acest gen continuă să facă victime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân prădat de un sfert de miliard de lei vechi de doi „italieni”.
 Vizualizări articol: 3220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bătrân prădat de un sfert de miliard de lei vechi de doi „italieni”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(21 nov 2011, 11:47:08
Ma boule asta e titlu de jurnalist?
2.   "de" trimis de
(21 nov 2011, 11:58:09
De patru ori "de" în titlu.rolling on the floor Nu ştiam că la Spiru Haret este şi secţie de jurnalism.
2.1  RE: "de" trimis de
(21 nov 2011, 21:53:23
DE ce va luati DE el??
Cat DE rai sunteti.
Ce daca a scris De niste banditi De italieni care l-au pradat DE un sfert DE miliard DE lei pe un nene De la bloc?
3.   PRACTICANT LA MONITORU trimis de
(21 nov 2011, 12:25:44
PILOSULE DE JURNALIST CARE ESTI TAMAN ARTICOL ///////////
4.   Jurnalistu lu peste trimis de
(21 nov 2011, 17:51:42
Chiar ca esti varza..."un sfert de miliard". Ma intreb daca ii furau batranului 15.000 de lei RON (CA LEII VECHI AU DISPARUT DE MULT) ce titlu alegeai, cum calculai procentul din miliard. VARZAAAAA!!!
5.   Jurnalist VARZA... articol... trimis de
(24 nov 2011, 19:12:54
articol dupa chipul si asemanarea autorului...laughing
In goana disperata dupa senzational, giurnalistu' nostru am imbracat cat se poate de pompos o poveste simpla, ce poate fi scrisa cu succes pe unu... hai MAXIM.... DA" MAXIM doua bilete de autobuz... un batranel cu sindromul Hagi Tudose, care n-a auzit de banca. (a se intelege, pentru cei asemeni lui, acea institutie de stat sau privata care are, ca obiect de activitate, printre altele, si pastrarea economiilor in conturi, care mai dau pe deasupra si dobanzi, mici... mari... cum or fi ele...), care batranel a tinut banii la ciorap, la propriu, si de a carui naivitate a profitat un cuplu de excroci (care ar trebui sa infunde puscaria pentru multi ani), care l-au deposedat de suma agonisita.
Iata pe scurt povestea... fara paranteze, incape sigur pe un bilet....
Dar vine intrebarea... Cum sa vanda si Monitorii fituica regionala???
Vorba lui PATRIOTUL, leii vechi au disparut de mult.... daca d-l giurnalist scria suma exacta, adica 25.000 lei, parca titlul nu avea asa un impact... (ca sa nu mai vorbim de repeterea enervanta a cuvantului "DE')
Tehnica ieftina de scos senzational din nimic.... decat sa prezentam suma exacta, mai bine prezentam o fractie dintr-o "enormitate".... TIPIC PRESEI CONTEMPORANE... CARE MEREU CAUTA NUMAI SENZATIONAL, NUMAI STIRI SOCANTE, NUMAI PANICA SI GROAZA... halal mod de a indobitoci masele... HALAL PRESA... HALAL MASS-MEDIA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei