Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2011 - Anul XVI, nr. 275 (4873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agrostar vrea să-l dea în judecată pe Tabără şi susţine că protestele federaţiei nu sunt politice

Luni, 21 Noiembrie 2011 (15:23:32)

Agrostar respinge afirmaţiile ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, potrivit cărora protestele federaţiei ar avea o motivaţie politică, şi ia în calcul acţionarea acestuia în instanţă.

"Federaţia Agrostar a observat că întotdeauna când protestele au la bază revendicări justificate, singurul argument al domnului ministru Tabără, pentru că nu are soluţii, este că acţiunile au caracter politic", au declarat reprezentanţii federaţiei, care au adăugat că în cursul acestei săptămâni vor analiza stadiul acordării subvenţiilor în agricultură şi vor stabili următoarele acţiuni ale organizaţiei.

Tabără a afirmat vineri, într-un comunicat, că protestul crescătorilor de bovine şi taurine reprezintă "o acţiune programată politic de către federaţia Agrostar", idee pe care a reluat-o şi luni, într-o conferinţă de presă.

Federaţia îi solicită ministrului să prezinte dovezi că acţiunile de protest organizate au substrat politic şi să le ceară public scuze celor peste 50.000 de membri ai Agrostar, "care nu fac altceva decât să-şi ceară drepturile pe care le au ca agricultori ai Uniunii Europene".

Crescătorii de bovine au protestat de miercuri până vineri în Bucureşti, cerând printre altele majorarea subvenţiei pe cap de bovină, şi au ameninţat că, dacă nu le vor fi soluţionate cererile, vor organiza un miting de amploare şi vor bloca drumurile.

Ministrul a afirmat luni că manifestaţiile crescătorilor de animale nu sunt justificate.

"Eu aştept de la ei nu numai cereri legate de bani, ci şi organizarea lor interioară. A sta numai cu mâna întinsă către bugetul de stat nu e în regulă", a spus Tabără, care a adăugat că în controalele realizate la crescătorii de bovine au fost găsite animale lipsă şi "inexactităţi".

În replică, reprezentanţii federaţiei au afirmat că au propuneri de rezolvare la problemele cu care se confruntă agricultura, pe care le-a transmis Comisiei Prezidenţiale pentru Agricultură, întrucât ministrul Tabără "nu a avut niciodată soluţii".

Federaţia Agrostar a fost înfiinţată în 1990 şi are circa 50.000 de membri, prin mai mult de 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agrostar vrea să-l dea în judecată pe Tabără şi susţine că protestele federaţiei nu sunt politice.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agrostar vrea să-l dea în judecată pe Tabără şi susţine că protestele federaţiei nu sunt politice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei