Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soţia primarului din Cluj-Napoca, dusă la DNA Cluj pentru audieri

Miercuri, 9 Noiembrie 2011 (15:44:56)

Soţia primarului din Cluj-Napoca, avocatul Monica Apostu, a fost dusă, miercuri după-amiază, la sediul DNA Cluj pentru audieri, afirmă surse judiciare, citate de corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că Monica Apostu, soţia primarului din Cluj-Napoca, a fost dusă de către procurori de la cabinetul său de avocatură la sediul DNA Cluj, aflat în apropiere, pentru audieri.

Monica Apostu nu a făcut declaraţii la sosirea la sediul DNA.

Procurorii DNA au făcut, miercuri după-amiază, verificări la cabinetul de avocatură al soţiei primarului din Cluj-Napoca, Monica Apostu, potrivit unor surse judiciare procurori anticorupţie controlând documente şi calculatoare.

Monica Apostu are un cabinet de avocatură în centrul municipiului Cluj-Napoca, în apropierea Palatului de Justiţie.

Potrivit declaraţiei de avere completată în 6 iunie 2011 de către primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, soţia sa, Monica Apostu, a obţinut în calitate de avocat un venit anual mai mare decât al soţului său, şi anume 269.475 lei, în timp ce edilul a obţinut ca primar un venit anual de 43.847 lei, iar ca profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca un venit anual de 32.849 lei.

Conform aceleiaşi declaraţii de avere postată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, Sorin Apostu are un teren agricol de 6.03 hectare în localitatea mureşeană Cristeşti, un apartament de 35 de metri pătraţi în Cluj-Napoca, pe care l-a cumpărat în 2003 împreună cu soţia sa, o casă de locuit tot în Cluj-Napoca, de 185 de metri pătraţi, moştenită de către soţia sa Monica Apostu, în 1996, o altă casă de locuit de 100 de metri pătraţi, donaţie din anul 1990, în Focşani, şi o casă de vacanţă de 98 de metri pătraţi, în Câmpeneşti, Apahida, împreună cu soţia sa, construită în 2008.

Primarul Sorin Apostu mai deţine un autoturism Audi A4, fabricat în 2008.

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri, la locuinţa primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care se afla la domiciliu. Pecheziţiile la locuinţa primarului Sorin Apostu au avut loc după ce acţiuni similare au fost făcute miercuri dimineaţă şi la sediul Primăriei Cluj-Napoca.

Ulterior, edilul a plecat de la locuinţa sa la volanul unui autoturism, însoţit de un alt bărbat.

Apostu avea o plasă şi a declarat jurnaliştilor aflaţi în faţa casei sale că "este o cercetare a DNA".

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu (PDL), a ajuns apoi la sediul Primăriei, dar nu a intrat în instituţie pe uşa principală, ci a mers prin clădirea Centrului de Informare Cetăţenească, după care a intrat în biroul lui, însoţit de anchetatori. Primarul nu a făcut declaraţii, iar accesul jurnaliştilor în zona biroului lui Apostu este restricţionat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara că procurorii DNA au solicitat verificarea biroului primarului Sorin Apostu, iar acest lucru se face în prezenţa edilului. Buzatu nu a precizat dacă este vorba de verificarea unor documente sau a calculatoarelor, ea spunând că nu poate oferi mai multe informaţii despre dosar.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, declara corespondentului MEDIAFAX că nicio persoană nu este reţinută în dosarul în care procurorii DNA fac verificări la Primăria Cluj-Napoca.

"Nu vă pot da mai multe informaţii pentru că este un dosar în lucru, dar pot să afirm cu certitudine că nicio persoană nu este, în prezent, reţinută în acest dosar", spunea Săplăcan.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara corespondentului MEDIAFAX că, miercuri dimineaţa, la Registratura Primăriei a fost înregistrată o cerere de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se solicitau mai multe documente de la mai multe direcţii din cadrul instituţiei, fără a preciza despre ce fel de acte este vorba.

Buzatu adăuga că, potrivit procedurii, direcţiile de la care s-au solicitat acte vor formula răspunsuri, care vor fi adunate într-un document final care va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ea afirma că asemenea cereri sunt uzuale, numai în 2011 Primăria Cluj-Napoca primind peste 170 de astfel de solicitări de la parchetele din ţară.

Procurorii DNA au făcut verificări, miercuri dimineaţă, la Primăria Cluj-Napoca, ei solicitând documente legate de licitaţiile derulate de această instituţie în ultima perioadă, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii au luat legătura cu secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Ţărmure, solicitându-i acestuia mai multe acte privind licitaţiile derulate de Primăria Cluj-Napoca în ultima perioadă.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au spus că vor da un comunicat de presă în legătură cu acest subiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţia primarului din Cluj-Napoca, dusă la DNA Cluj pentru audieri.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soţia primarului din Cluj-Napoca, dusă la DNA Cluj pentru audieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei