Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Ritli,anchetat de ANI pentru conflict de interese în contextul concursului câştigat de fiu

Miercuri, 9 Noiembrie 2011 (17:10:45)

ANI verifică dacă ministrul Sănătăţii a numit personal un angajat al instituţiei în comisia care a organizat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean Oradea, câştigat de fiul lui Ritli Ladislau, ministrul fiind suspectat de conflict de interese.

Surse din Agenţia Naţională de Integritate (ANI) au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, era deja verificat "pe partea de avere" de către inspectorii de integritate, după ce, la doar câteva zile după numirea sa în funcţie, presa a relatat despre legăturile sale cu mai multe firme care nu ar fi fost menţionate în declaraţiile de avere depuse anterior.

"Acum inspectorii au extins cercetările cu privire la un posibil conflict de interese", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, ANI vrea să vadă dacă Ritli Ladislau l-a desemnat personal pe angajatul Ministerului Sănătăţii în comisia de concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea, concurs câştigat de fiul ministrului, care a fost unicul candidat. Juristul Adrian Cocoş, actualul şef al Direcţiei de Resurse Umane din Ministerul Sănătăţii, a reprezentat în comisia de concurs instituţia de la care a fost detaşat la minister - Direcţia de Sănătate Publică Bihor - şi nu ministerul.

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Gavril Grebenişan, a declarat că ANI a cerut informaţii cu privire la componenţa comisiei de concurs în vederea ocupării postului de manager, numele persoanelor care au luat parte la desemnarea acestei comisii, precum şi la calendarul concursului.

"Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea s-a întrunit în şedinţă extraordinară în data de 7 noiembrie pentru a lua la cunoştinţă şi a analiza solicitarea ANI, transmisă către spital în data de 2 noiembrie, şi ulterior comunicată şi Primăriei Oradea", a spus Grebenişan.

Potrivit acestuia, Consiliul de Administraţie al spitalului a înaintat conducerii unităţii documentele solicitate de ANI în vederea transmiterii lor către această instituţie.

Ritli Laszlo Csongor, fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, a câştigat, în 24 octombrie, concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, el fiind singurul candidat, după ce Gavril Grebenişan, care deţinea interimar această funcţie, s-a retras cu două ore înainte de începerea concursului, spunând ulterior că ştia că nu are nicio şansă şi că i s-a sugerat să iasă din cursă.

"Mi-am retras candidatura. Fiecare să înţeleagă ce doreşte", declara Grebenişan, refuzând să facă alte comentarii.

Comisia de concurs a fost condusă de viceprimarul de Oradea, Gheorghe Carp, de profesie medic. Din comisie a făcut parte şi juristul Adrian Cocoş, actual şef al Direcţiei de Resurse Umane din minister, post pe care îl ocupă prin detaşare, el fiind anterior şeful serviciului de resurse umane al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, instituţie pe care a reprezentat-o în comisia de concurs. Un alt membru al comisiei a fost conferenţiarul universitar doctor Ciprian Brisc, reprezentant al Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea.

Deşi concursul ar fi trebuit să se desfăşoare pe durata a patru zile, toate cele trei probe au fost susţinute şi trecute de fiul ministrului Sănătăţii în aceeaşi zi.

Conform rezultatelor publicate pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Ritli Laszlo, fiul ministrului, a dat testul-grilă din legislaţie şi a participat, în aceeaşi zi, la proba de susţinere a proiectului de management, programată pentru 26 octombrie, şi la interviul în faţa membrilor comisiei de concurs, programată să aibă loc în 27 octombrie.

Potrivit anunţului de pe site-ul unităţii medicale, fiul ministrului Sănătăţii a obţinut la testul-grilă nota 9.20, iar la celelalte două probe a fost notat cu 10.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX pentru a explica de ce concursul care trebuia să aibă loc pe durata a patru zile s-a încheiat după o singură zi, preşedintele comisiei de concurs a răspuns că aşa au decis membrii acestei comisii.

"Dacă celălalt candidat (Gavril Grebenişan - n.r.) s-a retras, membrii comisiei au decis să organizeze toate trei probele într-o singură zi. Şi aşa nu mai are cine să conteste rezultatele", declara Carp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Ritli,anchetat de ANI pentru conflict de interese în contextul concursului câştigat de fiu.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Ritli,anchetat de ANI pentru conflict de interese în contextul concursului câştigat de fiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei