Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD: Ponta a discutat cu lideri ai socialiştilor europeni despre nereguli la alegeri

Miercuri, 9 Noiembrie 2011 (18:56:56)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a discutat, miercuri, la Bruxelles, cu lideri ai socialiştilor europeni despre neregulile majore înregistrate la alegerile din România acest an, potrivit unui comunicat al PSD remis agenţiei MEDIAFAX.

Ponta s-a aflat miercuri la Bruxelles unde a avut mai multe întrevederi cu lideri ai socialiştilor europeni printre care Martin Schulz, preşedintele grupului S&D din Parlamentul European, Philip Cordery, secretarul general al PES, şi Hannes Swoboda, vicepreşedinte al grupului S&D.

Victor Ponta, împreună cu Serghei Stanisev, liderul socialiştilor din Bulgaria, a comunicat socialiştilor europeni situaţia gravelor fraude comise la alegerile organizate în acest an în Bulgaria şi, respectiv, în România, unde s-au înregistrat nereguli majore.

"Este vorba fenomene fără precedent de mită electorală, intimidare, încălcare a legislaţiei, folosire a instituţiilor statului pentru presiuni - toate, în prezent, tolerate de către liderii europeni ai partidelor conservatoare cu care sunt înfrăţite partidele care conduc coalitiile de guvernare din cele două ţări", se arată în comunicatul PSD.

De asemenea, Victor Ponta a discutat şi cu Martin Schulz, liderul S&D şi, începând din ianuarie, preşedinte al Parlamentului European, despre calendarul acţiunilor socialiştilor europeni din 2012, inclusiv cele care vor fi organizate în România. Reamintim că, în 2012, la Bucureşti vor avea loc mai multe reuniuni la nivel înalt ale grupurilor socialiştilor europeni.

Preşedintele PSD a reluat mesajul despre necesitatea promovării alternativelor faţă de politicile de austeritate din prezent, tocmai pentru a se propune un model alternativ de ieşire din criză, prin susţinerea modelului social european.

Candidatul PDL Adrian Rădulescu a câştigat alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul uninominal 6 Neamţ, care au avut loc în 21 august. Opoziţia a acuzat PDL că a recurs la metode ilegale pentru câştigarea acestor alegeri.

Grupul PSD din Senat a transmis conducerii acestei Camere o scrisoare prin care solicită cu "insistenţă" ca grupurile parlamentare ale PDL şi UDMR să îşi trimită membri în comisia de anchetă privind corectitudinea alegerilor parţiale dintr-un colegiu din judeţul Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: Ponta a discutat cu lideri ai socialiştilor europeni despre nereguli la alegeri.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD: Ponta a discutat cu lideri ai socialiştilor europeni despre nereguli la alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei