Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de integritate a PSD va discuta situaţia lui Geoană duminică

Miercuri, 9 Noiembrie 2011 (15:46:49)

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare.

Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat, miercuri, că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană.

După ce comisia va analiza dacă Geoană a încălcat statutul PSD, aşa cum este acuzat de preşedintele PSD, Victor Ponta, va întocmi un raport care va conţine articolele statutare încălcate, precum şi prevederile referitoare la sancţiunile ce se pot dicta.

Raportul comisiei urmează, cel mai probabil, să fie discutat în Biroul Permanent Naţional al PSD de săptămâna viitoare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare în care invocă nerespectarea Statutului de către Geoană. Întrebat ce a cerut în sesizare, Ponta a spus: "Nimic special. Orice membru al PSD trebuie să respecte Statutul".

Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Victor Ponta a răspuns: "Nu, nu mai are loc în PSD".

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este "pripită şi nejustificată", că aceasta face rău partidului şi este determinată de "interese meschine". Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă "o greşeală strategică", pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, "va fi oferită pe tavă" această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au susţinut, marţi la prânz, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului.

Ulterior, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Năstase şi Ion Iliescu au exprimat opinii personale când au afirmat că PSD nu va insista pentru revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, decizia partidului fiind alta.

Ponta a afirmat că decizia luată luni de BPN al PSD şi decizia grupului PSD din Senat, de înlocuire a lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean în funcţia de preşedinte al Senatului, nu se vor schimba.

"Doresc să reiterez poziţia PSD faţă de evenimentele de luni, poziţie pe care o transmit ca preşedinte al PSD: decizia de luni a BPN, luată cu unanimitate de voturi, precum şi decizia luată de grupul senatorial nu se vor schimba", a precizat el.

Preşedintele PSD a subliniat că afirmaţiile lui Adrian Năstase şi ale lui Ion Iliescu sunt opinii personale, iar el, ca preşedinte al partidului, va pune în aplicare acele decizii.

Ponta a precizat că, dacă poziţia majorităţii membrilor BPN faţă de aceste decizii se va schimba, este dispus să convoace Comitetul Executiv şi chiar congresul PSD.

Miercuri, şedinţa plenului Senatului a început fără ca reprezentanţii PSD să mai susţină introducerea pe ordinea de zi a cererii de înlocuire a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al acestei Camere.

Înainte de începerea şedinţei de plen, senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, a declarat că grupul parlamentar din care face parte nu a depus nicio cerere în acest sens la Biroul permanent.

"Deocamdată nu este înscrisă nicăieri procedura de înlocuire a domnului Mircea Geoană", le-a răspuns el jurnaliştilor, întrebat dacă PSD a depus solicitarea în scris la conducerea Senatului.

"Urmează să se ia o decizie politică din acest punct de vedere. Eu cred că procedura va continua, dar Biroul Politic (BPN - n.r.) de luni al partidului va stabili exact cum se procedează. Eu cred că procedura trebuia dusă până la capăt", a menţionat senatorul social-democrat.

El a arătat că situaţia va fi analizată săptămâna viitoare şi se va lua o decizie în raport de poziţia pe care Comisia de integritate a partidului o va avea faţă de refuzul lui Mircea Geoană de a se conforma unei hotărâri a Biroului Permanent Naţional al PSD.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, după şedinţa de plen, că nu vrea să întreţină nicio formă de tensiune în partid şi că nu doreşte să mai facă niciun fel de comentariu până când structurile partidului se vor întruni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de integritate a PSD va discuta situaţia lui Geoană duminică.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de integritate a PSD va discuta situaţia lui Geoană duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei