Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2011 - Anul XVI, nr. 252 (4850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: România nu este prinsă în criza datoriilor suverane

Marţi, 25 Octombrie 2011 (17:15:14)

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la Carei, că România "nu este prinsă în criza datoriilor suverane", dar că există pericolul ca datoria să crească, în condiţiile în care Guvernul României nu va continua o politică prudentă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vreau să ştiţi că România are un avantaj în acest context global, pentru că nu este prinsă în criza datoriilor suverane. România are o datorie publică în PIB în jur de 31,8 la sută, cu mult sub maximul de 60 la sută permis de Maastricht, cu mult sub ce are Grecia - 162 la sută sau 119 la sută - Italia, datorie publică în Produsul Intern Brut. Acest lucru ne ajută să putem atrage investitori. Dar, dacă nu menţinem în continuare o politică prudentă, datoria poate creşte foarte repede, întrucât din nefericire dobânzile la bănci au crescut foarte mult din cauza Greciei şi a instabilităţii din zonă. Dacă nu mergem în continuare cu o politică prudentă, ritmul de îndatorare va creşte foarte repede şi putem şi noi, într-un an, într-un an şi jumătate, să ajungem într-o situaţie apropiată de cea a unor ţări cu dificultate din Uniunea Europeană", a declarat Emil Boc.

Premierul a afirmat că Guvernul are în vedere accelerarea procesului de restructurare a companiilor de stat, prin introducerea managementului privat la aceste companii.

"Procesul de restructurare a companiilor de stat trebuie să meargă în manieră accelerată şi mă refer aici, în special, la introducerea managementului privat la companiile de stat. Este prioritatea majoră pe care o avem pe linia reformelor companiilor de stat, pentru că de acolo se pot aduce mulţi bani la bugetul de stat, bani care în ultimii 20 de ani s-au dus la clientela politică. Asta este realitatea şi trebuie spusă în faţă, aşa cum este", a precizat el.

Premierul Emil Boc a participat, marţi, la Carei, la punerea pietrei de temelie pentru cea de-a treia hală a fabricii ContiTech, după ce anterior a asistat la manifestările organizate de Ziua Armatei Române. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: România nu este prinsă în criza datoriilor suverane.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: România nu este prinsă în criza datoriilor suverane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei