Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2011 - Anul XVI, nr. 252 (4850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barroso: Am constatat îmbunătăţiri în capacitatea României de a absorbi fonduri structurale

Marţi, 25 Octombrie 2011 (17:13:33)

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, marţi, că în ultimele şase luni a observat o serie de îmbunătăţiri legate de capacitatea de absorbţie a fondurilor structurale de către România, menţionând că i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu intensificarea eforturilor în acest sens.

"Domnul preşedinte şi cu mine am reuşit să parcurgem progresele importante înregistrate în acest sfârşit de săptămână, la Consiliul European. Sunt absolut încrezător că iniţiativele lansate acum vor duce la un succes la summitul de mâine seară (miercuri, n.r.), care ne va permite să depăşim această criză pentru a recâştiga încrederea în Europa şi hotărârea ei de a trece la acţiune. Unul dintre elementele cheie ale pachetului nostru amplu de măsuri sunt creşterea economică şi reformele aprofundate", a declarat, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

El a mai spus că speră într-o îmbunătăţire a folosirii fondurilor structurale. "E adevărat că la Consiliul European am avut ocazia de a prezenta propunerea noastră, a Comisiei Europene, de a îmbunătăţi creşterea economică. Avem nevoie de consolidare fiscală, dar şi de creştere economică. Una dintre propunerile mele în acest sens a fost tocmai o mai bună folosire a fondurilor structurale. De când am vizitat România, acum un an, am cooperat pentru a vedea cum putem îmbunătăţi capacitatea de absorbţie a României. În ultimele şase luni am constatat o serie de îmbunătăţiri în acest sens şi l-am rugat pe domnul preşedinte Băsescu să-şi intensifice eforturile personale în acest sens", a adăugat Barroso.

El a menţionat că România este una dintre ţările care ar beneficia de propunerea CE de a-şi completa fondurile prin creşterea ratei de cofinanţare din partea UE cu 10%. "Această propunere din partea Comisiei Europene a fost acceptată deja de toate statele membre. Sperăm ca acum totul să se finalizeze cu ajutorul Parlamentului European", a conchis Barroso.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că a făcut, împreună cu preşedintele CE, o analiză referitoare la modalităţile în care se poate accelera absorbţia fondurilor europene.

"Vreau să mulţumesc CE, atât pentru ghidul pe care ni l-a pus la dispoziţie, cât şi pentru asistenţa tehnică ce ne va fi asigurată în perioada următoare", a afirmat şeful statului român. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barroso: Am constatat îmbunătăţiri în capacitatea României de a absorbi fonduri structurale.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barroso: Am constatat îmbunătăţiri în capacitatea României de a absorbi fonduri structurale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei