Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2011 - Anul XVI, nr. 246 (4844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţeanu, despre majorări salariale şi creşterea pensiilor în 2012: Trebuie să fim prudenţi

Marţi, 18 Octombrie 2011 (14:26:38)

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, marţi, referindu-se la solicitarea parlamentarilor UDMR privind majorări salariale şi creşterea pensiilor în 2012, că este necesară prudenţa, că nu se pot lua măsuri fără certitudinea că sunt realizabile.

"Este dorinţa tuturor parlamentarilor. Şi în Guvern există dorinţa de a recupera partea rămasă, referitor la salarii şi actualizarea pensiilor. Dar noi trebuie să vedem care este spaţiul fiscal pentru a lua această decizie. Investiţiile nu putem să le reducem, pentru că România va avea şansă dacă va duce la bun sfârşit acest program de investiţii, să depăşească situaţia de criză. Pentru că nu putem avea o creştere economică sănătoasă dacă nu vom investi mai mulţi bani, care să multiplice veniturile şi să mărească numărul locurilor de muncă", a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

El a mai spus că este dorinţa tuturor să se ia decizia privind recuperarea sumelor în ceea ce îi priveşte pe bugetari şi legat de pensionari, dar că nu trebuie pus în pericol programul de investiţii.

"Depinde de prognoza care o s-o stabilim la sfârşitul acestei luni şi în funcţie de prognoză vom stabili nivelul de cheltuieli pe 2012 şi în funcţie de ce s-a făcut în companiile de stat, că în funcţie de efectul acelor programe de restructurare implementate de miniştri, care au în subordine companiile, vom avea spaţiu fiscal mai mare sau mai mic. (...) Trebuie să fim prudenţi. Nu trebuie să luăm măsuri de dragul anului electoral şi la jumătatea anului să ne cerem scuze. Nu putem să luăm unele măsuri de reducere a unor impozite şi taxe, de majorare a unor cheltuieli fără să avem certitudinea că lucrurile acestea sunt realizabile. Trebuie să fim prudenţi şi lucrul acesta trebuie să-l înţeleagă şi parlamentarii", a mai arătat ministrul de Finanţe.

Întrebat care ar fi impactul bugetar dacă pensiile şi salariile bugetarilor vor creşte, Ialomiţianu a precizat că acesta ar fi, în condiţiile în care ar creşte salariile şi pensiile, inclusiv cu actualizarea la inflaţie şi creşterea de 50% a creşterii salariului mediu şi recuperarea, "peste 5 miliarde de lei".

Parlamentarii UDMR au mandatat conducerea formaţiunii să insiste în Guvern pentru soluţii care să permită anul viitor majorări salariale şi creşterea pensiilor, teme care să fie discutate şi în următoarele întâlniri cu oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI), au declarat surse din cadrul UDMR.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, că nu exclude scenariul potrivit căruia pensiile ar putea să nu mai fie indexate anul viitor nici măcar cu rata inflaţiei, precizând că deocamdată, în lipsa datelor economice, nu s-a pus problema în acest fel. Întrebată cum comentează declaraţiile fostului ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu, care a afirmat că pensiile ar trebui îngheţate în 2012, în sensul că nu ar trebui indexate nici cu rata inflaţiei, Sulfina Barbu a spus că în Guvern nu a fost discutat acest subiect, deoarece toate datele economice vor trebui stabilite împreună cu partenerii Guvernului, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţeanu, despre majorări salariale şi creşterea pensiilor în 2012: Trebuie să fim prudenţi.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţeanu, despre majorări salariale şi creşterea pensiilor în 2012: Trebuie să fim prudenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei