Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2011 - Anul XVI, nr. 246 (4844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiul ministrului Sănătăţii, la concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean din Oradea

Marţi, 18 Octombrie 2011 (13:18:53)

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, şi-a depus candidatura la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, alături de Gavril Grebenişan, care deţine interimar această funcţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Luni, în ultima zi de depunere a dosarelor, în cursa pentru funcţia de manager al celui mai important spital din Bihor, Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, s-a înscris şi juristul Ritli Csongor Ladislau, fiul ministrului Sănătăţii.

El a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix până în anul 2009, după care a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sănătăţii, unde avea atribuţii pe linie juridică, încetând raporturile de muncă odată ce tatăl său, doctorul Ritli Ladislau, a preluat conducerea ministerului, în luna august a acestui an.

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean va începe luni, 24 cotombrie, când va avea loc testul-grilă, după această probă urmând să se desfăşoare susţinerea proiectului de management de către fiecare candidat.

Comisia de concurs este formată din viceprimarul Gheorghe Carp (de profesie medic, preşedintele comisiei), juristul Adrian Cocoş (şef al Direcţiei de Resurse Umane a Ministerului Sănătăţii, post pe care îl ocupă prin detaşare, el fiind anterior şeful serviciului de resurse umane al DSP Bihor, instituţie pe care o reprezintă în comisie) şi conferenţiarul universitar dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea).

Ritli Csongor Ladislau a declarat pentru MEDIAFAX că s-a înscris la concurs deoarece consideră că poate să conducă Spitalul Judeţean mai bine decât contracandidatul său.

"Am un singur motiv pentru care candidez: consider că pot face acest spital să funcţioneze mai bine, având în vedere şi experienţa pe care o am", a spus Ritli.

Pe de altă parte, întrebat dacă există o incompatibilitate sau conflicte de interese în acest caz, el a afirmat că, din punct de vedere legal, în opinia sa, nu sunt asemenea probleme.

"Nu cred că, juridic vorbind, există vreo incompatibilitate. Chiar dacă domnul Cocoş este în comisia de concurs, eu nici nu ştiam că va face parte din comisie. Recunosc că pot fi discuţii în legătură cu aceste aspecte, dar pot eu opri discuţiile? Pe de altă parte, Spitalul Judeţean nu este în subordinea ministerului, ci a autorităţilor locale", a spus Ritli Ladislau Csongor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul ministrului Sănătăţii, la concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiul ministrului Sănătăţii, la concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean din Oradea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei