Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2011 - Anul XVI, nr. 246 (4844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

EOS KSI:Cei care au luat credite de 10.000 euro în 2008 au acum cele mai mari probleme la rambursare

Marţi, 18 Octombrie 2011 (13:20:47)

Românii nu sunt rău plătitori, ci nu au bani pentru a-şi rambursa creditele, iar cei care au cele mai mari probleme în acest sens sunt persoanele care au împrumutat circa 10.000 de euro în 2008, la costuri mari, a declarat, marți, Georg Kovacs, directorul general al companiei EOS KSI România.

"Românii nu sunt rău plătitori, în realitate ei nu au bani pentru a-şi rambursa creditele. Oamenii care au luat în 2008 credite de 40.000-50.000 de lei, la costuri foarte mari, se luptă cel mai mult cu plata datoriilor la bănci. Să ai un credit de 10.000 de euro şi să fie nevoie să plăteşti 50 de euro lunar este un efort foarte mare", a spus Kovacs într-o conferință de presă.

Acest aspect reiese şi din valoarea medie a plăților efectuate în România de către debitori care este de doar 56 de euro, față de media din Europa Centrală şi de Est, de 75 de euro.

Pe de altă parte, în România valoarea medie a cazurilor externalizate de bănci este de 373 euro, în condițiile în care în regiune aceasta ajunge la 1.712 euro. Această diferență se explică prin maturitatea redusă a creditelor neperformante externalizate şi prin valoarea mică a împrumuturilor în cazul României.

România stă bine şi la capitolul rata de colectare, cu o rată de succes de 14%, față de 2% media din Europa Centrală şi de Est.

"Stăm foarte bine la acest capitol, sumele colectate sunt suficient de mari. Asta nu înseamnă că românii sunt cei mai buni plătitori din regiune, ci că băncile din România externalizează creanțele mai devreme decât cele din alte țări. Acesta este un lucru bun pentru că astfel nu se ajunge la valori mari ale creanțelor. Cu cât înaintează în timp creanța este mai greu de colectat. Când cineva vine la mine şi mă întreabă care este rata de succes a unei creanțe, mă interesează în primul rând vârsta acesteia pentru a putea da un răspuns", a afirmat Kovacs.

Compania este prezentă pe piaţa din România din anul 2002 şi are în prezent 700 de angajaţi. EOS KSI România oferă servicii în domeniul managementului creanţelor, al informaţiilor de marketing, managementul riscului, precum şi al serviciilor de plăţi. Societatea gestionează un portofoliu de clienţi din diferite domenii, printre care telecomunicaţii, bănci şi IFN-uri, asigurări, leasing, utilităţi.

EOS KSI România aparţine grupului EOS, care numără 40 de companii cu operaţiuni în peste 20 de ţări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului EOS KSI:Cei care au luat credite de 10.000 euro în 2008 au acum cele mai mari probleme la rambursare.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EOS KSI:Cei care au luat credite de 10.000 euro în 2008 au acum cele mai mari probleme la rambursare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtiti aroganti trimis de
(18 oct 2011, 14:03:09
astia nu au auzit niciodata de prescriptia extinctibila..te freaca cu telefoanele de 10 de ori, oricum nu primesc nimic

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei