Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ trei sute de persoane la slujba de la Sf. Spiridon pentru înmormântarea lui Diaconescu

Joi, 13 Octombrie 2011 (15:50:55)

Aproximativ trei sute de persoane, între care Emil Constantinescu, Victor Ciorbea, Vasile Lupu, Gheorghe Ciuhandu, Ion Caramitru, Dudu Ionescu, Adrian Vasilescu, au asistat, joi, la slujba oficiată de un sobor format din 16 preoţi la biserica Sf. Spiridon, pentru înmormântarea lui Ion Diaconescu.

La finalul slujbei, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a înmânat familiei seniorului ţărănist Ion Diaconescu decoraţia acordată post mortem de către preşedintele Traian Băsescu.

Fostul şef al statului Emil Constantinescu a spus, la finalul slujbei, că Ion Diaconescu a fost un erou, un martir, un mare om de stat, un lider al opoziţiei democratice şi un om în cel mai deplin sens al cuvântului.

El a spus că Ion Diaconescu şi-a slujnit neamul şi patria şi o poate sluji cu mult folos şi după ce nu mai este, dacă faptele lui vor fi cunoscute.

"Ion Diaconescu va rămâne în istorie ca un lider fundamental al opoziţiei democratice din România, care a reuşit să schimbe cursul istoriei acestei ţări. Ion Diaconescu a fost un mare om de stat, pentru că, dacă marea schimbare a României din anii 1996-2000 a putut să se desfăşoare în deplină legalitate, aceasta s-a întâmplat pentru că în fruntea Camerei Deputaţilor s-a aflat Ion Diaconescu", a spus Emil Constantinescu.

Fostul premier Victor Ciorbea a evocat suferinţele prin care a trecut Ion Diaconescu în cei 17 ani de temniţă comunistă, arătând că acesta a fost supus la torturi, cruzimi, înfometare cumplită, a fost ciopârţit, masacrat.

"Domnul a avut un plan special pentru el, pentru că l-a supus la încercări extraordinare, de inimaginat pentru o fiinţă umană. Torturi, cruzimi, înfometare cumplită, a fost ciopârţit, masacrat", a spus Ciorbea evocând şi cei 7 ani în care a fost ţinut în temniţă la izolare totală.

Ciorbea a vorbit şi despre viitorul PNŢCD, arătând că trebuie ca partidul să facă pasul de care este nevoie pentru a-şi ocupa locul care i se cuvine în Parlament şi în fruntea ţării.

Fostul lider ţărănist Vasile Lupu a menţionat că ţara trebuie să afle că PNŢCD a deschis calea spre normalizarea României şi porţile spre UE şi NATO.

"Suntem mândrii că ne numim urmaşii lui Ion Diaconescu!", a mai spus Vasile Lupu.

La slujba de la biserica Sf. Spiridon au participat lideri PNŢCD din ambele aripi ale partidului. Ei au stat şi în biserică aşezaţi în două tabere: într-o parte Victor Ciorbea şi susţinătorii săi, iar de cealaltă parte Aurelian Pavelescu, Vasile Lupu şi susţinătorii acestora.

Slujba a fost oficiată de un sobor format din 16 preoţi în fruntea cărora s-au aflat IPS Calinic, episcopul Argeşului şi Muşcelului, şi PS Varsanufie, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ trei sute de persoane la slujba de la Sf. Spiridon pentru înmormântarea lui Diaconescu.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ trei sute de persoane la slujba de la Sf. Spiridon pentru înmormântarea lui Diaconescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei