Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2011 - Anul XVI, nr. 241 (4839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful Consiliului Pontifical pentru Cultură împărtăşeşte interesul României pentru o vizită a Papei

Miercuri, 12 Octombrie 2011 (15:24:19)

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, l-a primit, miercuri, pe cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, oficialul de la Vatican arătând că împărtăşeşte interesul părţii române pentru realizarea unei vizite în ţara noastră a Suveranului Pontif.

"Şeful diplomaţiei române a evocat relaţiile privilegiate care leagă România şi Sfântul Scaun şi a evidenţiat rolul proeminent al Bisericii ca factor coagulant la nivelul societăţilor contemporane în domenii ca incluziunea socială, educaţie şi cultură", se arată într-un comunicat MAE remis agenţiei MEDIAFAX.

Baconschi s-a referit de asemenea în discuţiile cu Gianfranco Ravasi la "importanta comunitate românească din Italia, prezenţă ce potenţează relaţiile bilaterale în toate domeniile de cooperare".

Oficialul de la Vatican a subliniat importanţa dialogului dintre Bisericile ortodoxă şi catolică, împărtăşind interesul părţii române pentru realizarea vizitei în România a Suveranului Pontif, precizează MAE.

"Cei doi oficiali au exprimat dorinţa pentru consolidarea, şi pe viitor, a relaţiilor României cu Sfântul Scaun, în baza valorilor fundamentale comune. De asemenea, a fost subliniată importanţa solidarităţii pe plan internaţional, pornind de la comunităţile creştine, cu accent pe rolul Bisericii în soluţionarea problemelor sociale", mai spune MAE.

Ideea unei vizite a Papei Benedict al XVI-lea în România, eventual chiar în anul 2011, nu este una nouă. Ea a mai fost evocată de ministrul Teodor Baconschi atât în primăvara lui 2010, cu ocazia unei vizite făcute în Italia, cât şi în decembrie 2010, la o ceremonie de marcare a relaţiilor bilaterale dintre România şi Vatican.

De asemenea, Teodor Baconschi a declarat, în ianuarie, după inaugurarea Centrului de studii bizantine al Congregaţiei Asumpţioniştilor, că diplomaţia română lucrează pentru o vizită a Papei în România, reamintind că pentru aceasta este în primul rând nevoie de o invitaţie din partea Patriarhului.

"Lucrăm cu instrumentele diplomaţiei. Invitaţia trebuie să vină în primul rând din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române care, de îndată ce va primi acordul Sfântului Sinod în acest sens, va face demersurile. Dar sunt bune perspective să avem un astfel de oaspete în România poate chiar…anul acesta", a spus Baconschi în ianuarie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Consiliului Pontifical pentru Cultură împărtăşeşte interesul României pentru o vizită a Papei.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful Consiliului Pontifical pentru Cultură împărtăşeşte interesul României pentru o vizită a Papei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei