Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2011 - Anul XVI, nr. 241 (4839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii stricte

Lungu: “Nu facem rabat la calitate! Asfaltările de acum trebuie să ţină şapte ani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, le-a atras atenţia constructorilor, diriginţilor de şantier şi inspectorilor constructori asupra calităţii lucrărilor care se fac la asfaltarea principalei artere rutiere a oraşului. El le-a cerut ca, pe lângă materiale de calitate, şi lucrările executate să fie făcute cu simţ de răspundere, astfel încât acestea să dureze cât mai mulţi ani, fără a cauza probleme.

“Nu facem nici un rabat la calitate, răspundeţi cu capul! Asfaltările de acum trebuie să ţină şapte ani”, le-a transmis Lungu constructorilor, diriginţilor de şantier şi responsabililor de proiect prezenţi la comandamentul de ieri dimineaţă.

El a solicitat verificări exigente atât din partea Inspectoratului în Construcţii, cât şi a inspectorilor primăriei.

“Tot ce vreau este să facem lucrări de calitate. Vom întoarce constructorul de o sută de ori dacă e nevoie, nu vom înainta un centimetru fără să ne asigurăm că aceste lucrări se fac de calitate. Cu aceşti bani nu ne mai întâlnim niciodată. Aceste lucrări trebuie să aibă o garanţie de măcar şapte ani, trebuie făcute ca la carte”, a spus Ion Lungu.

De altfel, edilul sucevean a solicitat ca la fiecare lucrare în desfăşurare să fie numit şi câte un responsabil din primărie, care să ştie la orice oră din zi şi din noapte ce se întâmplă acolo, cu ce probleme se confruntă, astfel încât lucrările să nu întâmpine piedici şi să fie întârziate.

“Principalul proiect care ne dă bătăi de cap la ora actuală şi provoacă disconfort populaţiei este cel de reparare a străzilor. Din păcate, am avut toată vara la dispoziţie cu temperaturi foarte bune, dar nu am avut contract – aşa se întâmplă la noi. Acum trebuie să lucrăm contra cronometru cu vremea. Ieri, când am fost pe teren, mă tot întrebau pe mine muncitorii cum să facă, mai ales că apar tot felul de situaţii neprevăzute – conducte de apă, canalizare, gaz, cabluri, care nu apar în hărţile edilitare. De aceea trebuie să fie un om de la primărie care să fie acolo 24 de ore din 24, ca să lămurească rapid problemele apărute”, a adăugat primarul Sucevei, care a cerut o implicare totală şi din partea diriginţilor de şantier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: “Nu facem rabat la calitate! Asfaltările de acum trebuie să ţină şapte ani”.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 9 voturi
Lungu: “Nu facem rabat la calitate! Asfaltările de acum trebuie să ţină şapte ani”2.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Serios? trimis de
(12 oct 2011, 11:10:24
De aia se asfalteaza pe ploaie,temperatura este cea optima....si tot asa.Eu cred ca astea trebuie sa tina pana la anul cand domn premar candideaza pentru un nou mandat. Mai lasa ne papitoiule ca suntem satuli de ale noastre. Stai asa ca vine ala cu abecedarul si iti face doua rime incrucisate indata
1.1  RE: Serios? trimis de
(12 oct 2011, 11:53:53
"Nu facem nici un rabat la calitate"???, exista "inspectori in constructii si inspectori ai primariei"??? Inspectori care fac ce?? Deja lucrarea e compromisa pentru ca sunt peste tot denivelari, iar trecerea de la un covor asfaltic la altul e foarte abrupta. LUCRARI DE FOARTE PROASTA CALITATE, d-le primar, pentru banii pe care ii primesc!!!! Chiar nu va dati seama de lucrul asta?? Mergeti cu masina de la Galleria pana la intersectia cu primaria si o sa va dati seama. Chiar vreti sa aruncati MILIOANE DE EURO la niste CARPACI care habar n-au cum sa asfalteze o strada calumea!!!Stiti ce inseamna lucrul asta, d-le primar?? Inseamna ca nu ati dat castig de cauza unei firme care ar fi putut face lucrari de calitate, ci unei firme "prietene" cu dvs., care habar n-are cum se face o asfaltare de calitate. E de-ajuns sa va uitati la utilajele lor si asta spune totul despre calitatea lucrarilor. Avand in vedere ca ati acceptat o firma de CARPACI sa faca o lucrare de asemenea anvergura in detrimentul unei firme care s-ar fi priceput, nu pot spune decat ca SUNTETI UN MARE CORUPT, D-LE PRIMAR!!!!
2.   * trimis de
(12 oct 2011, 11:19:33
Concursuri de zbierat , proba practică
Faza pe ,, conferinţe de presă ’’ ( nesfârşita fază )
Înotând spre metoda surdodidactică
Trebuie să ţinem omu’ cu .. atenţia trează

Zbierând la el sperăm să nu vadă lesa
Să nu-şi vadă negrul din ziua de mâine
Să nu-şi vadă ziua de azi ... ( folosim presa )
D-aia zbierăm cât putem : să trăiţi bine ! ! !

Zbierăm să ne vedem , zbierăm şi când vrem să ne ascundem
Graniţa cu paranoia nu e păzită de nimeni
Prin zbierat comunicăm tot prin zbierat pretindem
Că suntem civilizaţi ( eventual .. europeni )

Politicul zbiară la noi să le dăm ( că-i criză ) surprise
Că trebuie făcută ,, Reformă ’’ , şi ... ce fac ei ? .. surprizăstraight face
2.1  RE: * trimis de
(12 oct 2011, 16:38:00
du-te băi şi te pişă că spui nimicuri! n-ai nici o treabă cu articolele din ziar! lasă-ne în pace cu rahatul de politică populistă!
3.   Ce inseamna calitate ? trimis de
(12 oct 2011, 11:34:32
. . .toate bordurile noi puse dintre statia Policlinica spre statia Banca sunt crapate/fisuarate si arata mai rau decat alea vechi. Toate-s praf! Covorul asfaltic nou este deja pus, deci solutia care ar fi ?
4.   Ionica baiat fara frica trimis de
(12 oct 2011, 11:38:17
Hai ma lasi bre nea Ioane ! Daca si asta e asfalt inseamna ca nu te-a scos fluturele si pe tine la o plimbarica daca nu pina in Jarmania macar ici-colea la partenerii de guvernare de la Budapesta ca sa vezi si matale ce inseamna azi o sosea asfaltata ! Nu zic ca in comparatie cu ce e prin Prelipca e chiar acceptabil da totusi aici ,da-o naibii ca te faci de ris fata de baietii de asfalt de la muncipiu.Nu te lua dupa Balan care e de la Dorohoi ,Onofrei de la marginea si Flutur din Botosana ,mai asculta si pe cei mai spalati de pe linga tine sau nu prea ai asa ceva
5.   Bullshit ! trimis de
(12 oct 2011, 12:08:55
Cel mai interesant aspect este ca firma ce se ocupa de asfaltari Kamer Construct daca nu ma insel, a facut pana mai ieri "asfaltari" in fata blocurilor proprii si acolo cu... pavele...Deci e cum zice "marele gospodar": “Nu facem nici un rabat la calitate, răspundeţi cu capul! Asfaltările de acum trebuie să ţină şapte ani”Sigur asa se va intampla, fiind executate de o firma respectabila ...., cu experienta in asfaltari...
6.   Vorbe .... trimis de
(12 oct 2011, 12:58:24
probabil vorbeste de asfaltul turnat in curtea sa
7.   CONFIRMARE trimis de
(12 oct 2011, 13:10:35
D-LE FLUTUR, SI LA C-LUNG ,,AU INCEPUT''ASFALTARILE,ASA CUM VI S-A PROMIS DUMINICA,DE CATRE PRIMARUL NOSTRU ,,PAROLIST''.
DAR CITITI ACEST COMENTARIU,ANUL VIITOR!!!
,,CINE SE ASEAMANA ,SE ADUNA''[MAI ALES IN PARTID].,,SUCCESURI''.
8.   Asfaltare trimis de
(12 oct 2011, 14:40:05
bun, strazile se asfalteaza, dar trotuarele cind? ramin ca dupa razboi.....noi,pietonii ,nu avem dreptul sa circulam omeneste pe trotuare asfaltate, curate, fara denivelari, gropi, etc.......nu meritam?
9.   Alexx trimis de
(12 oct 2011, 14:54:15
strada era uda si plina de noroi, iar "meseriasii" turnau asfalt.
Ca sa fiu clar: nici macar nu maturau inainte de a turna asfaltul respectiv. Il turnau pus si simplu peste noroiul existent. Asta se intampla pe Stefan cel Mare intre Tribunal si statia de la Policlinica.
Probabil ca asta este 'calitatea' in viziunea edilului.
10.   Limitat mai eşti primarule! trimis de
(12 oct 2011, 16:35:04
mai umblă vorba prin târg că eşti economist. vorbeşti de calitate când la fiecare fază cu lucrări ascunse DIRIGINTELE DE ŞANTIER (tipul ăla plătit bine) trebuie să facă măsurători, teste şi apoi pv pt. trecerea la fazele următoare. dacă ai diriginţi proşti sau corupţi te poţi aştepta să dai banii pe pietre frumos aşezate! eşti finanţator şi dai banii în baza semnăturilor persoanelor care supravegheză lucrările nu terasele şi barurile din târg. cu flăcăi ăia trebuie să faci şedinţă la finele zilei, nu dimineaţa. poate scăpăm de gângâitu-l ăsta la anul. are un stil de a îmbârliga oraşul de nu-ţi mai vine să ieşi din casă.
10.1  RE: Limitat mai eşti primarule! trimis de
(12 oct 2011, 20:37:43
Da,este "economist" adica o adiere de economist,am vrut sa spun.Diploma din custodie nu tine loc de IQ in acest caz.Probabil,acest "rotofei de Prelipca" a facut economie politica in perioada ceausista si este tangent sau paralel cu economia de piata.Ca se rasteste de fatada la constructori,asta este scoasa din "Danila Prepeleac", pusa in scena de acest asazis jurnalist ce "se gudura' pe langa el de cativa ani.Nu-i rostesc numele ptr a nu-l face cunoscut cititorilor,nu merita.Diferenta de nivel dintre benzile asfaltate,gurile de canal in adancime,liantul din compozitie si praful de pe sosele,sunt doar cateva dintre bazele trainiciei de 7 ani a covorului asfaltic de care spune "rotofeiul" in aceasta poveste. Se spune ca unii "fura" 3 ani in nestire iar in ultimul an se apuca de "trambitat'' ,cat de "preocupat" este ptr "infrumusetarea comunei Suceava".
11.   Calitate... trimis de
(12 oct 2011, 20:01:43
Cineva să-i explice ţărănoiului din Prelipca ce ar trebui să facă pentru a avea lucrări de calitate. Totul stă în modul în care sunt făcute contractele. Ameninţările astea din presă sunt praf în ochii plebei. Degeaba le zici, ţărane, că asfaltul trebuie să ţină 7 ani, dacă tu în contract ai trecut 6 luni! Ar trebui ca toate contractele să fie făcute publice, pentru că sunt cheltuiţi banii contribuabilului. Ce-i cu secretomania asta?!
Am senzaţia că cel mai mare infractor la ora actuală este statul si instituţiile sale.
11.1  RE: Calitate... trimis de
(12 oct 2011, 20:50:20
Adevar graita-i ! Acest "rotofei" spune ca are numai realizari de cand este primar.Cred ca ii dau "dreptate",s-a primenit cu de toate de cand este "ordonator de credite",dar in plan personal.Cat despre cetatenii contribuabili,"vax-albina",un pic de "abureala",ceva "gargara PDL-ista",apoi vesnicile cuvinte : "cu siguranta da,la nivel european",etc.Inlocuind cateva litere din titlul "Nu facem rabat la calitate" ar suna astfel :"Facem un rahat de calitate" cu asfaltarile.
12.   Calitate!!!?? trimis de
(12 oct 2011, 22:57:20
Ce diriginti de santier?!Ce inspectori de calitate!?vorbesti SF-uri Lungule!!!..doar cu numele si la luat spagi pentru a trece cu vederea si a semna finalizarea lucrarilor!!!Soseaua e ridicol de prost turnata si bordurile sunt crapate,mai bine le lasau pe cele vechi!!Te votez dupa ce o sa-i intorci sa indrepte asfaltul si sa puna niste borduri k lumea
13.   Ha trimis de
(13 oct 2011, 10:31:12
7 ani ?????astia stiu sa glumeasca fratilor,lungu ori e orb ori nu are masina,
strada aia care e "proaspat asfaltata "sau mai bine zis proasta asfaltata de la galeria la vale arata groaznic ,sincer mai bine lasa strada veche ca era mai buna chiar si cu reparatiile alea.bai fratilor datii o masina domnului primar ,poate nu are,sa treaca si el pe acolo,sau daca nu o alta pereche de ochelari.toata stima pt. d-l primar dar treaba asta cu 7 ani e de rasu curci.
asfaltu ala jegos si de proasta calitate daca apuca iarna viitoare fara peticeli
bani aruncati pe jos
14.   Comentariu trimis de
(13 oct 2011, 10:37:50
si daca ar tine 7 ani voi nu va dati seama ca domni de la simetryca ar da faliment in primi 2 ani????pai:disponibilizari ,somaj ,
oameni fara loc de munca,
saraci de ei plus ca pa ce ar mai cheltu bani domnul primar ?????ca banu tre sa ruleze
clar ca borduri ca a lui nea NICU no sa mai fie
iar acestea trebe schimbate o data la 2 ani nu???
sa aibe de munca toti oameni
adevaru e ca de cand e domnu lungu primar orasul asta e intro constructie si dezvoltare continua,de care ma tem ca nu o sa se mai termine nici o data ,sa ne putem bucura si noi suceveni,ca doar bani vin si tre sa se duca

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei