Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2011 - Anul XVI, nr. 241 (4839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A băgat banii în buzunar

Angajat Termica, săltat de poliţie pentru o delapidare imensă de la o asociaţie de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, casier la Termica SA, a ajuns, aseară, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, fiind reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia că a delapidat banii încasaţi de la o asociaţie de proprietari din municipiul reşedinţă de judeţ.  

Din informaţiile pe care le avem, Alin Vasile Mandache, domiciliat în Mitocu Dragomirnei, casier în cadrul Termica, ar fi încasat de la Asociaţia de proprietari 25 suma de 225.000 de lei (2,25 de miliarde de lei vechi), însă nu ar fi depus-o la casierie, banii evaporându-se în buzunarul acestuia.  

Ancheta din acest caz a fost derulată de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, angajatul Termica fiind cercetat pentru infracţiunile de delapidare şi fals în înscrisuri materiale.  

Având în vedere prejudiciul mare, poliţiştii au decis ca suspectul să fie reţinut pentru 24 de ore, aseară, în jurul orei 20.00, acesta fiind reţinut. Astăzi urmează ca Mandache să fie prezentat Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Silviu Gemănari, managerul Termica SA, a precizat că s-a sesizat despre posibile fraude după ce 20 de asociaţii de proprietari din Suceava au fost somate că riscă să nu beneficieze de încălzire la iarnă din cauza datorilor, iar reprezentanţii unora dintre acestea au raportat că o parte din plăţi au fost făcute. După ce s-au efectuat verificări interne, s-a constatat că o parte din sumele plecate de la asociaţii nu au ajuns în casieria Termica, astfel că directorul societăţii a sesizat poliţia.

Acesta a declarat că nu poate să îl incrimineze direct pe angajatul său şi aşteaptă ca anchetatorii să stabilească dacă în cauză nu sunt mai mulţi vinovaţi, posibil şi dintre reprezentanţi ai asociaţiilor.

Surse judiciare au precizat pentru Monitorul de Suceava că este probabil ca fraude să fi fost comise şi la alte asociaţii de proprietari din municipiul Suceava, ancheta în acest sens fiind în desfăşurare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajat Termica, săltat de poliţie pentru o delapidare imensă de la o asociaţie de proprietari.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 13 voturi
Angajat Termica, săltat de poliţie pentru o delapidare imensă de la o asociaţie de proprietari4.1513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Restrangerea birocratiei trimis de
(12 oct 2011, 11:17:40
solutia ar trebui sa fie incheierea de contracte individuale cu locatarii si eliminarea acestor asociatii de proprietari din veriga incasarii. Pe siteul senat.ro apare o initiativa legislativa din partea dlui senator Prodan in vederea incheierii de contracte individuale. Cu toate acestea a primit deja un aviz negativ in comisii intrucat legislatia prevede incheierea de contracte direct cu locatarii si nu prin intermediarii de asociatii de proprietari. Termica si Primaria ar trebui sa se sesizeze si sa schimbe aceasta stare de lucruri
2.   O mare prostie trimis de
(12 oct 2011, 12:02:19
Este un alt jaf asupra populatie, acest sistem de asociatii de proprietari impus cu forta. Ideal era sistemul care pana nu demult functiona la Radauti. Centre zonale de incasare, iar banii ajungeau direct la Servicii Comunale. Astfel nu erau atatia intermediari cu foame de bani, iar populatia nu mai pierdea atatia bani. Cate cazuri nu au fost in tara cu administratori care au fugit cu banii locatarilor, iar acestia au ramas fara apa, caldura, etc.Din pacate au aparut asociatiile de proprietari si in Radauti iar acu se pierd sute de milioane lunar, pt salariile casierilor, administratorilor si presedintilor de asociatii, cand intr-un oras ca Radauti, ajungeau 5-7 centre de incasare, deci maxim 10 angajati.Cred ca se putea gasi o solutie mai acceptabila pt toti, pt refacerea fatadelor blocurilor, sau pt fondurile de extindere a retelei de apa si canal, fara sa fie fortata populatia sa accepte aceste asociatii. Insa suntem orice..numai nu o tara normala.
3.   Vorbiti prostii trimis de
(12 oct 2011, 12:27:22
Nu ati citit articolul in sine , de fapt am inteles ca un angajat Termica ( casier ) a furat din incasari , bani dati de o asociatie de proprietari . Care este problema cu Asociatiile si ce probleme aveti voi cu ele ???
3.1  RE: Vorbiti prostii trimis de
(12 oct 2011, 13:16:47
:))) Probabil esti angajat la una din asociatiile de proprietari,sau vreo ruda de-a ta. Da, aici a furat ala de la Termica, insa nu ar fi fost mai simplu ca oamenii sa plateasca direct la Termica? De ce trebuie sa se piarda bani pe traseu, de la proprietar la asociatie..si de la asociatie la termica? De ce trebuie sa fie angajati zeci de oameni in asociatiile de locatari, cand maxim 10 casieri de la termica isi pot face treaba? Asta e problema! Eu nu vreau sa platesc 3-4 angajati ai unei asociatii, cand pot plati doar 1 de la termica.
3.2  RE: Vorbiti prostii trimis de
(12 oct 2011, 13:36:50
Corect. De ce sa tinem in spate, pe banii nostri o gramada de trantori care nu ne ajuta cu nimic... Stiu doar sa ceara bani: pentru fondul de rulment, pentru femeia de serviciu, pentru pierderile de apa de pe retea (chiar daca avem montate apometre) etc. Si cand le ceri tu ajutorul, dau din colt in colt. Eu nu cred ca exista cineva atat de prost sau de ocupat, incat sa nu-si poata plati singur darile si sa aiba nevoie pentru asta de "ajutorul " Asociatiei de Proprietari.
4.   Exemplu de la alesii nostri trimis de
(12 oct 2011, 12:55:51
face si el ceea ce fac cei de la conducere, asta este exemplu pe care il dau cei care ne conduc,daca ei traiesc bine dine banii celor care platesc taxe ,impozite si alte dari de ce nu ar face acelasi lucru si un om de rand ,un simplu angajat. A-ti vazut vreunul la "vasca" din cauza asta? Nici asta nu o sa pateasca nimic. Si nu cred ca e bagat singur in asta.
5.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
(12 oct 2011, 13:28:05
CAND VOR FI SALTATI SI CEI CE AU STRANS BANI DE LA LOCATARI,PTR MONTAREA COLOANEI DE GAZ PE CASA SCARII LA BLOCURI,INCA DE ACUM UN AN,PROMITAND CA IN MAX. TREI LUNI ,ACEASTA VA FI MONTATA?
UNDE RULEAZA ACESTI BANI? CATA DOBANDA PER TOTAL AU OBTINUT,SI,CU CINE IMPART DOBANDA?DESTUL SUNTEM JEFUITI LA APA RECE,PLATIND 10% PIERDERI,LA INSTALATIE NOU,,FAURITA'',DERATIZARI FICTIVE,LUCRARI FICTIVE PRIN SUBSOLURI,ETC.
ASOCIATIILE SUNT O SURSA DE VENIT,PTR MULTI TRANTORI,PE CARE II CARAM IN SPATE DE ANI DE ZILE,FARA A MAI LUA IN CALCUL SI PENSIILE PE CARE LE AU.
AICI FIIND VORBA,DE C-LUNG,BINEINTELES!
6.   VINA NE APARTINE trimis de
(12 oct 2011, 13:49:03
DE CE VA PLANGETI DE ASOCIATIILE FORMATE?,CINE A GRESIT ,NU SUNTEM NOI CARE AM SEMNAT CA SUNTEM DE ACORD CU INFIINTAREA LOR.ACUM DACA VREM SA SCAPAM DE ELE TREBUIE CA JUMATATE PLUS UNU DIN BLOC SA FIE DE ACORD CU DESFIINTAREA LOR.
6.1  RE: VINA NE APARTINE trimis de
(12 oct 2011, 14:59:53
Da, e vina noastra insa partial. Nu stiu in celelalte orase cum a decurs treaba, insa la Radauti te lasau fara apa si cateva zile pana ce nu te inscriai la o asociatie de locatari.Ok, nu erai de acord, nu semnai. Dar daca semnau jumatate + 1 din locatari? Ce rezolvai? Tot tu pierdeai. Tot tu stateai cu  ☭ ul in wc, tot tu trebuia sa cari apa cu galetile de la vecinii cu case. Eu consider ca operatoru unic, Acet, putea sa faca un fel de contract de colaborare cu firmele de distributie locale, Termica, Servicii Comunale, etc. si lucrurile sa ramane ca inainte (la Radauti) fara sa fim fortati sa aderam la asociatii.Mie unul mi se pare cusuta cu ata alba scuza lor principala, ca daca nu avem operator unic de apa(Acet) nu primim banii de la UE si guvern pt modernizarea si extinderea retelei de apa si canal.OK,tine de birocratie, sa se fi facut atunci o asociatie mare, unica, care sa cuprinda toti utilizatorii de apa si canal. Daca operator unic se poate..de ce nu se poate si asociatie unica? De ce trebuie sa fie sute de angajati inutili in tot judetul, care traiesc pe spinarea celorlalti? Macar daca ar avea bunul simt sa ramana la salarii, dar cu siguranta isi mai pun macar 1 ron in plus la factura lunara, 1 ron X zeci,sute de apartamente...unde ajungem??
7.   Da..... trimis de
(12 oct 2011, 15:12:34
din cate se vede,inca nu e stabilit cine a delapidat banii....s-ar putea sa fie doar angajatul termica. eu ma intreb,cine verifica ,ce a facut? chiar daca se desfiinteaza asociatiile,tot vom scoate bani din buzunar,chiar mai multi pentru citirea contoarelor. cat despre pierderile de apa au fost si vor fi,doar ca locatarii nu sunt suficient informati cum se produc,daca nu se recupereaza pierderile ca volum,se majoreaza pretul la apa.fondul de rulment este ceva legal daca e aprobat in adunarea generala,sunt asociatii unde nu se plateste:cat despre femeia de servici cine vreti sa o plateasca? daca se desfiinteza asociatia,se sisteaza utilitatile intrucat blocurile toate sunt construite de asa natura ca nu se pot incheia contracte individuale. si in celelalte tari exista administratori de bloc.la noi legea cere comitete executive,presedinti,etc.
8.   Ps trimis de
(12 oct 2011, 16:25:24
am uitat sa intreb: desfiintam asociatiile,dar mai departe nimeni nu vine cu vreo propunere.ca sa inchei contracte individuale,trebuie scoase contoarele afara,pentru gaz metan montate la toti locatarii:cine va suporta aceste cheltuieli? spatiile comune,lumina pe casa scarii,terase,lifturi,spalator le va administra?
sunt atatia oameni carora le vine greu sa se deplaseze.poate vreti sa=mi demonstrati cum se pot incheia contracte individuale la incalzire? de ce nu veniti la adunarile generale sa propuneti mai bine alte masuri de reducere a cheltuielilor.centrele zonale nu sunt o solutie.daca erau viabile,functionau in continuare....avem exemplul legii 175/2010,care a fost facuta din burta si nu s-a putut aplica.cam asa e si cu proiectul contractelor individuale..e jale cand darami ceva si nu pui nimic in loc.nu tin cu acei administratori care au bagat mana in banii oamenilor,dar sunt atatia oameni care muncesc efectiv si se aleg cu injuraturi pentru cativa lei,sau sunt atatia care fac treba benevol.cei vinovati sa platesca,dar cei corecti sa fie respectati!sunt toti bagati in aceiasi oala si terfeliti.suntem maestri in asa ceva!...
9.   ............ trimis de
(12 oct 2011, 17:36:32
intre timp am fost informat ca ar fi vorba de asociatia 52,nu 25.....ore cate date eronate sunt?
10.   Vreo 7 ani "ca maine trec" trimis de
(12 oct 2011, 20:17:14
Ce sa-i faci,s-a pricopsit "casierul" cu vreo 7 ani de puscarie,macar sa fie numai el .Cand nu este QI,este loc de mititica.Spunea cineva ca au adus preotii sa sfinteasca "hotia" ce a avut loc acolo.Pesemne ca acel casier era o "pilisoara" a unuia de la Termica. Sper sa se rezolve si sa-si recupereze banii disparuti in neant.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei