Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2011 - Anul XVI, nr. 241 (4839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi:16 persoane şi trei societăţi, vizate în ancheta privind trucarea licitaţiei pentru e-learning

Miercuri, 12 Octombrie 2011 (16:14:18)

Un număr de 16 persoane şi trei societăţi comerciale sunt vizate în ancheta DNA Iaşi privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a universităţii ieşene, proiect realizat din fonduri europene, printre aceştia numărându-se şi rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae.

Surse din cadrul DNA susţin că rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, urma să fie audiat, miercuri după-amiază, de procurorii anticorupţie, însă acest lucru nu a fost posibil întrucât rectorul universităţii ieşene a fost internat de urgenţă la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, după ce i s-ar fi făcut rău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În total, 16 persoane, între care şi fiica rectorului UMF şi reprezentanţii a trei societăţi comerciale, sunt vizate în această anchetă, o parte dintre acestea fiind deja audiate de procurorii DNA.

Directorul Centrului de Comunicare al UMF, Adrian Ciureanu, directorul administrativ al aceleiaşi instituţii, Daniela Druguş, şi Corvin Pughin, unul dintre directorii firmei Maguay din Bucureşti, au fost aduşi. miercuri, la Tribunalul Iaşi, cu propunerea emiterii mandatelor de arestare.

Judecătorii acestei instanţe şi-au declinat competenţa de soluţionare a cazului către Curtea de Apel Iaşi, instanţa superioară urmând să se pronunţe asupra emiterii mandatelor de arestare.

Motivul invocat de judecătorii Tribunalului ieşean a vizat faptul că unul dintre cei reţinuţi, Adrian Ciureanu, este acuzat şi de complicitate la infracţiunea de conflict de interese, fapt ce ţine de competenţa Curţii de Apel Iaşi.

Doi directori din cadrul UMF Iaşi, precum şi directorul firmei Maguay din Bucureşti au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii DNA Iaşi, fiind acuzaţi că au trucat licitaţia pentru platforma de e-learning a universităţii ieşene, proiect realizat din fonduri europene.

Directorul Centrului de Comunicare al UMF, Adrian Ciureanu, şi directorul administrativ al aceleiaşi instituţii, Daniela Druguş, au fost retinuţi de procurorii DNA Iaşi.

Totodată, a fost reţinut şi Corvin Pughin, unul dintre directorii firmei Maguay din Bucureşti, firmă care a realizat platforma de e-learning a universităţii de medicină din Iaşi, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste şase milioane de lei.

Potrivit conducerii DNA Iaşi, cei trei sunt acuzaţi că ar fi implicaţi în trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning.

Reţinerile s-au făcut după ce aceştia au fost audiaţi timp de câteva ore la sediul DNA Iaşi.

Ancheta DNA la UMF Iaşi a fost demarată la începutul acestui an, când procurorii au descins la sediul universităţii pentru a analiza documentaţia tuturor celor 23 de proiecte europene pe care instituţia ieşeană le derulează.

Platforma de e-learning le permite cursanţilor de la UMF Iaşi să aibă acces la întreaga documentaţia de curs, precum şi la informaţiile suplimentare, oferind totodată posibilitatea examinării prin metode electronice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi:16 persoane şi trei societăţi, vizate în ancheta privind trucarea licitaţiei pentru e-learning.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi:16 persoane şi trei societăţi, vizate în ancheta privind trucarea licitaţiei pentru e-learning0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei