Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2011 - Anul XVI, nr. 241 (4839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioloş: Subvenţiile agricole pentru marile ferme vor fi limitate la 300.000 de euro pe an din 2014

Miercuri, 12 Octombrie 2011 (15:29:01)

Subvenţiile directe de la bugetul Uniunii Europene (UE) pentru marile ferme vor fi limitate la 300.000 de euro pe an începând din 2014, potrivit propunerilor prezentate, miercuri, de comisarul pentru Agricultură, Dacian Cioloş, transmite Reuters.

Propunerile fac parte dintr-un plan de reformă a Politicii Agricole Comune după anul 2013, prin care vor continua să fie alocate subvenţii anuale de circa 55 miliarde de euro pentru agricultură.

"Comisia propune reducerea progresivă a subvenţiilor directe ce depăşesc 150.000 de euro şi limitarea acestora la 300.000 de euro", a spus Cioloş într-un discurs în faţa Parlamentului european.

Planurile includ şi o propunere de a limita subvenţiile la "fermele agricole", a spus Cioloş, adăugând că se îndoieşte că aeroporturile şi terenurile de golf au nevoie de subvenţiile agricole pe care le primesc în prezent.

UE ar trebui să menţină şi din 2014 actualele instrumente folosite pentru a face faţă volatilităţii de pe piaţă şi crizei alimentelor, între care intervenţiile de stat şi sprijinul pentru depozitare în sectorul privat, a adăugat el.

Propunerile trebuie acum aprobate de guvernele UE şi de membrii Parlamentului European, proces care ar putea dura până la doi ani.

În proiectul de buget prezentate în iulie, Comisia a propus menţinerea subvenţiilor agricole aproape de actualul nivel până în 2020.

Menţinerea sprijinului pentru sectorul agricol este o prioritate a Franţei, principalul beneficiar de fonduri agricole europene, notează Reuters. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş: Subvenţiile agricole pentru marile ferme vor fi limitate la 300.000 de euro pe an din 2014.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioloş: Subvenţiile agricole pentru marile ferme vor fi limitate la 300.000 de euro pe an din 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei