Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2011 - Anul XVI, nr. 233 (4831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tabără:Problema de fond e că nu exploatăm mai mult de 50 la sută din potenţialul agricol al României

Luni, 3 Octombrie 2011 (13:14:47)

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, luni, că problema de fond a agriculturii României de astăzi este faptul că ţara noastră nu exploatează mai mult de 50 la sută din potenţialul agricol şi biologic, fiind nevoie de măsuri pentru redresarea situaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX

Tabără a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, că o soluţie ar fi dezvoltarea potenţialului agricol al Transilvaniei, unde se înregistrează o rezervă "extraordinar de mare pentru diverse sisteme de agricultură".

"Marea problemă a noastră de astăzi, problema de fond pentru România, şi anume agricultura, rămâne una esenţială, faptul că nu exploatăm mai mult de 50 la sută din potenţialul agricol şi biologic al României. Este nevoie de dezvoltarea potenţialului agricol al Transilvaniei, este o rezervă mare faţă de ceea ce înseamnă câmpia. Avem zonele colinare, podiş, zonele montane şi premontane, care rămân o rezervă extraordinar de mare pentru diverse sisteme de agricultură cu specificitate foarte mare pentru ceea ce înseamnă activitatea viitorilor specialişti în domeniu. Toţi trebuie să facem ceva pentru a majora procentul de 50 la sută de exploatare, nu numai Ministerul Agriculturii. Ministerul a încercat să refacă toată baza de finanţare, este problema reluării şi gestionării fondului funciar, folosirea lui la capacitatea maximă, aplicarea de biotehnologii şi ce înseamnă dezvoltarea pieţelor de valorificare", a spus Tabără.

Potrivit acestuia, la Ministerul Agriculturii, pe lângă "Strategia 2020", se lucrează la "Strategia 2050", bazându-se pe surse de finanţare bugetare interne şi pe fonduri europene.

Valeriu Tabără s-a adresat studenţilor de la USAMV, cărora le-a transmis "Semănaţi, îngrijiţi, culegeţi şi veţi reuşi".

Ministrul Agriculturii a participat, luni, la deschiderea anului universitar la USAMV Cluj-Napoca, unde peste 7.000 de studenţi vor începe cursurile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără:Problema de fond e că nu exploatăm mai mult de 50 la sută din potenţialul agricol al României.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără:Problema de fond e că nu exploatăm mai mult de 50 la sută din potenţialul agricol al României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei