Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Omologul olandez mi-a comunicat telefonic că Olanda nu susţine aderarea României la Schengen

Luni, 19 Septembrie 2011 (18:36:46)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, membrilor Biroului Permanent al Senatului că vestea nesusţinerii de către Olanda a aderării României la Spaţiul Schengen, i-a fost dată telefonic de omologul său olandez, motivat de faptul că nu s-au nregistrat progrese în MCV.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a fost prezent, luni, la Parlament, la dezbaterile Biroului Permanent (BP) al Senatului unde a oferit explicaţii senatorilor privind refuzul Olandei ca România să adere la spaţiul Schengen. Pentru precizări similare a fost chemat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Traian Igaş a spus că a discutat vineri seara la telefon cu omologul său olandez, care l-a informat că Olanda nu va susţine aderarea României la spaţiul Schengen. Potrivit ministrului de Interne, oficialul olandez a motivat această poziţie pentru că nu s-au înregistrat progrese privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi pentruc că în România sunt probleme cu statul de drept.

În opinia lui Igaş, afirmaţia omologului său este una paradoxală, în contextul în care există capital olandez în România. "Dacă România nu este un stat de drept, cum de capitalul olandez este atât de prezent în ţara noastră", a arătat Igaş.

La rândul său, ministrul Cătălin Predoiu le-a declarat senatorilor că, în opinia sa, România îndeplineşte toate condiţiile tehnice pentru acceptarea în Spaţiul Schengen şi că Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu are nicio legătură cu aderarea la acest spaţiu, cele două chestiuni fiind distincte.

"În cadrul acestor întâlniri am prezentat argumentele României şi de multe ori nu am primit replică, inclusiv în Parlamentul olandez. Aderarea la Spaţiul Schengen a încetat să mai fie o problemã tehnică. Sunt poziţii ale unor state europene care ţin mai mult de politica lor internă", le-a arătat Predoiu senatorilor.

Olanda a anunţat vineri că se va opune în continuare aderării României şi Bulgariei la Schengen. "S-a decis în Guvern că vom continua să ne opunem intrării României şi Bulgariei", a declarat pentru AFP Elaine de Boer, purtătoarea de cuvânt a ministrului olandez al Imigraţiei, Gerd Leers. "Nu vom aproba nici măcar intrarea parţială", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

O reuniune a miniştrilor de Interne ai Uniunii Europene este prevăzută joi, la Bruxelles, în cursul căreia urmează să fie discutat un proiect de compromis care reia opţiunea evocată în primăvară privind integrarea în două etape a României şi Bulgariei. Acest dispozitiv este menit să ofere asigurări unor ţări ca Olanda, Franţa, Germania sau Austria, foarte reticente în privinţa aderării României şi Bulgariei.

Franţa, Germania şi Olanda s-au opus în primăvară integrării celor două ţări în spaţiul Schengen, cerând consolidarea luptei împotriva corupţiei.

Sofia şi Bucureştiul vor să adere la Schengen înainte de sfârşitul anului, însă acordul tuturor statelor membre este necesar pentru integrarea altor ţări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Omologul olandez mi-a comunicat telefonic că Olanda nu susţine aderarea României la Schengen.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Omologul olandez mi-a comunicat telefonic că Olanda nu susţine aderarea României la Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei