Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Timişoara are potenţialul să devină unul dintre cei mai mari poli de creştere academică

Luni, 19 Septembrie 2011 (15:54:52)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB), că, dacă toate cele patru universităţi din Timişoara ar fuziona, municipiul ar putea deveni "unul dintre cei mai mari poli de creştere academică din Europa".

Funeriu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la USAMVB, că liderii universităţilor ar trebui "să nu mai fie conduşi de interese mărunte", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă ne imaginăm că Timişoara poate fi un pol de competitivitate al României şi al Europei cu patru universităţi care au patru misiuni diferite cred că suntem pe cale să comitem o gravă eroare. Timişoara are potenţialul să devină unul dintre cei mai mari poli de creştere academică atât din România, cât şi din această parte a Europei, cu condiţia să avem în Timişoara o universitate puternică. Rolul liderilor este de a lua decizii, este să conducă şi să nu fie conduşi de interese mărunte. În contextul unei fuziuni ar exista posibilitatea ca unele persoane să nu aibă funcţii de conducere, dar această miză este una măruntă, faţă de miza importantă care o reprezintă structurarea unei universităţi metropolitane în Timişoara", a spus Daniel Funeriu.

El a precizat că avantajele unei fuziuni sunt multiple, unul dintre acestea fiind legat de volumul de finanţare pe cercetare, dar şi calitatea resurselor umane.

Funeriu a adăugat că, în cazul în care nu se va realiza fuziunea, Timişoara ar avea de suferit.

"Dacă o astfel de universitate nu se va structura, Timişoara va conta din ce în ce mai puţin în tot ceea ce ţine de uriaşa piaţă a inovării, uriaşa activitate de învăţământ superior, care este activitatea viitorului", a afirmat Funeriu.

Ministrul Educaţiei a declarat că, în prezent, universităţile au resurse, dar le dirijează "prost".

"Resursele nu sunt inexistente, ci prost dirijate. Dacă Timişoara ar avea astăzi o universitatea metropolitană, toţi banii care s-ar economisi şi toată energia pe care am putea să o canalizăm, mâine am canaliza-o pentru că am fi conştienţi că un pol universitar puternic la nivelul Timişoarei i-ar face pe mulţi studenţi din străinătate să vină ei în România. Nu cred că trebuie să cădem în păcatul unui regionalism să spunem că ne pleca studenţii în străinătate. Trebuie să fim competitivi să-i atragem ", a spus Funeriu.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi cel al Agriculturii, Valeriu Tabără, au participat, luni, la deschiderea anului universitar la USAMVB. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Timişoara are potenţialul să devină unul dintre cei mai mari poli de creştere academică.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Timişoara are potenţialul să devină unul dintre cei mai mari poli de creştere academică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei