Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Creşterea pensiilor în 2012 depinde de situaţia economiei, nu pot face promisiuni fără prognoze

Vineri, 2 Septembrie 2011 (15:24:37)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că o creştere a pensiilor în cursul anului 2012 depinde de situaţia economică a ţării şi că nu poate să facă nicio promisiune până nu are prognozele pe anul viitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, vineri, pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia est, Vâlcele – Apahida, în ce măsură ar putea creşte pensiile, anul viitor, Boc a răspuns că "totul depinde de economie".

"Totul depinde de economie, oameni buni. Nu putem face niciun fel de promisiune, niciun fel de afirmaţie până când nu avem prognozele pentru 2012. Am câştigat cu grele suferinţe din partea românilor stabilitatea asta macroeconomică. Stăm mai bine şi din punctul de vedere al datoriei ca procent în PIB, fiind la 31,5 la sută după primele şase luni, şi din prisma deficitului bugetar, mai bine decât unele ţări din UE", a spus premierul.

Potrivit acestuia, politicienii de la putere nu au dreptul să compromită stabilitatea economică şi viitorul ţării cu măsuri populiste.

"N-au voie politicienii, nici cei care sunt la putere astăzi, nici cei care vor fi peste 4-8 ani, să sacrifice stabilitatea economică a României, pentru că a da ceea ce nu se poate nu înseamnă altceva decât să compromiţi viitorul ţării. Deci, ceea ce va fi posibil din punct de vedere economic se va acorda, sub rezerva menţinerii stabilităţii economice a ţării şi a siguranţei că ceea ce există se poate acorda în fiecare lună, pentru că ceea ce au făcut cei din opoziţie în 2008 a fost să mărească peste noapte salarii şi pensii care nu mai puteau fi date de luna următoare", a conchis Emil Boc.

Potrivit Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2012-2014 publicate de Ministerul Finanţelor în 11 august, Guvernul va bloca până în anul 2014 majorarea unor pensii, programată prin Legea pensiilor să fie aplicată anul viitor, motivând că lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creşte deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat şi poate avea consecinţe grave în plata drepturilor sociale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Creşterea pensiilor în 2012 depinde de situaţia economiei, nu pot face promisiuni fără prognoze.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Creşterea pensiilor în 2012 depinde de situaţia economiei, nu pot face promisiuni fără prognoze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei