Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Primarii să nu folosească în manieră politicianistă facturile la întreţinere

Vineri, 2 Septembrie 2011 (15:03:02)

 Premierul Emil Boc a făcut, vineri, apel la primari şi la autorităţile locale să nu folosească în manieră politicianistă, pe seama populaţiei, facturile la întreţinere din iarna care urmează şi să acorde subvenţia cel puţin la nivelul anului trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc a declarat, la centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia est Vâlcele – Apahida, că sunt unii primari din opoziţie care doresc să profite de confuzia legată de ajutoarele de încălzire şi subvenţie pentru a nu mai da subvenţia de la nivel local.

"Sunt unii primari din opoziţie care doresc să profite de această confuzie legată de ajutoarele de încălzire şi subvenţie pentru a nu mai da de la nivel local, spunând că de la Bucureşti s-a tăiat subvenţia şi va creşte preţul facturii. Fac un apel foarte clar la toţi primarii, la toate autorităţile locale să nu folosească în manieră politicianistă, pe seama populaţiei, facturile la întreţinere şi să acorde subvenţia cel puţin la nivelul anului trecut, pentru că atunci cei care sunt în plafonul de până la 786 nu vor plăti mai mult la factura de întreţinere”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, oamenii din localităţile în care primăriile au făcut din timp investiţii în sistemul de termoficare pentru a-l moderniza, pentru a elimina pierderile, vor plăti chiar mai puţin.

Emil Boc a afirmat că, practic, în sezonul trecut, Guvernul a alocat, prin MAI, 350 de milioane de lei ca subvenţie generalizată la primării şi cetăţeni, la preţul combustibilului, Ministerul Muncii a dat ajutoare de încălzire de 120 de milioane de lei, iar autorităţile locale au acordat, în total, ca subvenţie, 700 de milioane de lei.

"În sezonul actual, singura diferenţă este că partea de subvenţie care era alocată prin MAI, generalizat la toţi, şi la cei cu bloc în proprietate şi la cei cu pensie minimă, se duce la ajutoare de încălzire de la Ministerul Muncii, pentru a se da direcţionat la persoane cu venituri mici şi se creşte valoarea acestora de la 120 de milioane de lei la 345 de milioane de lei. Banii aceştia vin în principal de la subvenţia generalizată care se dădea la toată lumea. În rest, rămâne subvenţia dată de autorităţile locale”, a spus premierul.

Acesta a adăugat că, dacă autorităţile locale dau cel puţin jumătate din cei 700 de milioane de lei, "niciun cetăţean din această ţară care se încadrează în plafonul de până la 786 de lei nu va plăti un leu la factură mai mult”.

"Condiţia este ca autorităţile locale să dea fie subvenţie, fie ajutoare de încălzire. Dacă nu se dă nici una nici alta, factura va creşte. Faţă de plafonul de 615 lei, noi am mai introdus o treaptă de ajutoare sociale de încălzire, la 786 lei. Guvernul dă posibilitatea autorităţilor locale să dea subvenţie sau să dea ajutoare de încălzire, sau ambele”, a conchis Boc.

Guvernul a eliminat subvenţia acoperită de la bugetul de stat pentru energia termică, începând cu iarna 2011-2012, iar primăriile vor decide dacă şi în ce condiţii vor acorda subvenţii din bugetele locale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Primarii să nu folosească în manieră politicianistă facturile la întreţinere.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Primarii să nu folosească în manieră politicianistă facturile la întreţinere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei