Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bolnavii de cancer cer ministrului Sănătăţii finanţarea corectă a oncologiei

Luni, 22 August 2011 (16:29:36)

Membrii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) fac apel la noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, să rezolve problemele din oncologie, pentru a nu mai fi nevoiţi să aştepte moartea unei persoane pentru a obţine un loc pe listele de aşteptare ale programului naţional.

"Pacienţii bolnavi de cancer speră ca, odată cu instalarea unui nou ministru al Sănătăţii, să nu mai fie nevoiţi să aştepte moartea cuiva pentru a obţine un loc pe listele de aşteptare ale Programului Naţional de oncologie. Membrii FABC fac, totodată, un apel la noul ministru al Sănătăţii în vederea deblocării situaţiei tratamentelor injectabile, a căror livrare a fost interzisă farmaciilor începînd cu 1 aprilie", arată un comunicat al FABC.

Potrivit FABC pentru mulţi bolnavi de cancer, situaţia astfel creată a fost fatală, întrucât aceste tratamente nu erau disponibile în farmaciile spitalelor.

Pacienţii îşi exprimă încrederea că ministrul va lupta pentru finanţarea decentă şi corectă a sistemului şi va recupera cei 400 milioane de euro "pe care CNAS i-a declarat dispăruţi din buget în acest an".

"Cei 100.000 de pacienţi bolnavi de cancer din România speră că drepturile lor vor deveni o prioritate, iar reglementările în domeniu vor respecta criteriile transparenţei şi ale onestităţii, având ca fundament dreptul la viaţă al pacienţilor", a apreciat preşedintele FABC, Cezar Irimia, în documentul citat.

Potrivit conducerii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, la cinci luni după sistarea livrării tratamentelor injectabile prin farmaciile cu circuit deschis situaţia se menţine dramatică.

"Farmaciile din ţară, atât cele de spital cât şi cele din circuitul deschis şi-au epuizat fondurile, iar pacienţii care nu îşi primesc tratamentul la timp sunt cu fiecare zi mai aproape de moarte. Mai mult de atât, actele normative aflate în lucru nu vor mai permite creşterea numărului de pacienţi trataţi decât în cazul în care costurile tratamentelor vor fi suportate de către terţi. Pacienţii vor putea fi admişi pe listele Programului Naţional doar după ce un alt pacient va «părăsi»lista", a mai spus Irimia, în comunicatul de presă.

În opinia acestuia, măsura reducerii cu 15 la sută a preţurilor medicamentelor incluse în programele naţionale este, aparent, o măsură bună, care însă pe termen lung ar putea avea efect de bumerang, întrucât din cauza creşterii fenomenului exporturilor paralele, medicamentele esenţiale pentru supravietuirea pacienţilor cu boli cronice nu se vor mai găsi în farmacii.

"Vrem să ştim adevarul despre fondurile alocate programului de oncologie. Rugăm autorităţile să se gândească la pacienţi şi vieţile acestora”, a completat Cezar Irimia. Reprezentanţii pacienţilor îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog cu ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, în speranţa ca împreună se vor găsi cele mai bune şi reale soluţii, care vor salva vieţile pacienţilor", a conchis Irimia.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii de cancer cer ministrului Sănătăţii finanţarea corectă a oncologiei.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolnavii de cancer cer ministrului Sănătăţii finanţarea corectă a oncologiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei