Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deva: Două candidate la bacalaureat, nevoite să îşi schimbe hainele pentru a susţine proba de luni

Luni, 22 August 2011 (18:04:18)

O candidată la bacalaureat din Hunedoara a mers la proba de luni în pantaloni scurţi şi a plecat acasă să se schimbe după ce profesoara a atenţionat că absolvenţii sunt primiţi la examen doar îmbrăcaţi decent, iar alta, care purta bermude elastice, şlapi şi maiou, a rugat un coleg să-i aducă haine.

"Cei îmbrăcaţi necorespunzător nu vor fi primiţi", i-a anunţat, luni, înainte de a intra în examen, profesoara de limba română pe cei 14 candidaţi la bacalaureat care aşteptau pe holurile Colegiului Tehnic "Dragomir Hurmuzescu" din Deva să susţină proba de aptitudini de comunicare în limba română, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Două candidate care erau îmbrăcate în pantaloni scurţi, respectiv bermude elastice, maiou şi şlapi, şi-au dat seama că ele sunt cele vizate.

Una dintre ele a plecat acasă şi şi-a schimbat pantalonii scurţi cu blugi, iar celalată l-a rugat pe un coleg care venise să o susţină să îi aducă o pereche de blugi şi adidaşi.

Întrebată, la ieşirea de la examen, ce s-a întâmplat cu vestimentaţia, Andreea Petrea, una dintre tinerele vizate, a răspuns: "Trebuie îmbrăcăminte obligatorie. Dar nu ştiu ce fel de îmbrăcăminte. Trebuie să fim îmbrăcaţi ca directorii. Mi-a adus prietenul meu haine".

Prima probă de bacalaureat din sesiunea de toamnă a trecut fără alte incidente în judeţul Hunedoara.

Aproape 2.900 de candidaţi din judeţul Hunedoara s-au înscris pentru sesiunea din toamnă a bacalaureatului, ceea ce reprezintă peste 70 la sută din cei care nu au fost admişi în prima sesiune din acest an a examenului.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Alexandru Lăutaru, dintre cei 2.966 de candidaţi înscrişi la bacalaureat un număr de 106 trebuiau să susţină, luni, proba de proba de aptitudini de comunicare în limba română, însă numai 91 s-au prezentat.

"Toţi cei 91 au primit calificativul necesar pentru a susţine celelalte probe de bacalaureat", a adăugat şeful ISJ Hunedoara.

Majoritatea celor peste 2.900 de candidaţi înscrişi pentru sesiunea din toamnă a examenului au de susţinut o singură probă. Acestora li s-au adăugat alţi 106 candidaţi înscrişi care nu au avut mediile încheiate sau au fost corigenţi la diferite materii.

Comparativ cu prima sesiune, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a decis reducerea numărului centrelor de examen la aproape jumătate.

"Printr-o decizie a Consiliului de Administraţie al ISJ, am aprobat înfiinţarea a opt centre de examen, faţă de 15 câte am avut în sesiunea trecută. Cei mai mulţi candidaţi vor susţine una sau două probe la bacalaureat, în special la probele obligatorii de la limba română şi matematică", a declarat şeful ISJ Hunedoara, inspectorul general Alexandru Lăutaru.

Promovabilitatea la sesiunea iunie 2011 a examenului de bacalaureat în judeţul Huendoara a fost de 38,72 la sută. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deva: Două candidate la bacalaureat, nevoite să îşi schimbe hainele pentru a susţine proba de luni.
 Vizualizări articol: 389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deva: Două candidate la bacalaureat, nevoite să îşi schimbe hainele pentru a susţine proba de luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei