Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: PDL a cheltuit aproape două milioane de euro în parţialele din Neamţ

Luni, 22 August 2011 (15:20:17)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, luni, că PDL ar fi cheltuit în campania electorală pentru alegerile parţiale pentru un mandat de deputat în colegiul 6 Neamţ aproape două milioane de euro.

Ponta a afirmat că PDL, care a câştigat alegerile din colegiul 6 Neamţ, a recurs la "metode vădit ilegale".

"Candidatul nostru a avut în Neamţ 14.000 de voturi, mai multe decât aproape trei sferturi dintre actualii parlamentari. Iar asta în condiţiile în care ne-am bătut cu un sistem formidabil. Din informaţiile pe care le ştim de la PDL, au fost aproape două milioane de euro investiţi de Gheorghe Ştefan, Culiţă Tărîţă şi Porumboiu, care depind de subvenţiile şi avantajele date de Ministerul Agriculturii. Au fost bani veniţi de la Ministerul Agriculturii către marii latifundiari", a susţinut liderul PSD.

El a acuzat "metodele ilegale" prin care aproape 17.000 de alegători au fost "convinşi, cumpăraţi, determinaţi" să voteze candidatul PDL în Neamţ.

Ponta s-a referit şi la alegerile parţiale din colegiul 2 Maramureş şi a afirmat că Florin Tătaru, candidatul USL, a câştigat "în condiţii extrem de nefavorabile", doi dintre primarii PNL-PSD cedând "în mod evident şantajului şi tentaţiei".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat şi duminică seară, după închiderea votului la alegerile parţiale, că PDL a apelat la o campanie bazată pe mită electorală, şantaj şi fapte ilegale.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, luni, referindu-se la acuzaţiile liderilor USL de fraudare a alegerilor parţiale, că, dacă aceştia au dovezi, să le facă publice, iar în caz contrar să se abţină de la diverse declaraţii "doar de dragul de a ieşi în prim plan".

"Dacă au dovezi, să le facă publice şi dacă nu au dovezi să se abţină de la diverse declaraţii doar de dragul de a ieşi în prim plan", a spus Igaş despre acuzaţiile USL.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, că rezultatul alegerilor parţiale din Maramureş şi Neamţ reprezintă "o mare victorie pentru PDL" şi a susţinut că "nimeni în România nu are o mai mare cunoaştere a metodelor de fraudare a alegerilor decât PSD".

Candidatul PDL Adrian Rădulescu a câştigat alegerile din Colegiul uninominal 6 Neamţ, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, luni dimineaţa, de către Biroul Electoral de circumscripţie Neamţ.

După numărarea voturilor din cele 82 de secţii de votare, Adrian Rădulescu a întrunit 54,95 % dintre opţiuni (17.186 de voturi) în timp ce contracandidatul său, Liviu Harbuz (PDL) a primit 14.089 voturi (45,05 dintre opţiuni), a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de circumscripţie Neamţ, Constantin Chiriac.

Candidatul USL Florin Tătaru a câştigat alegerile din Colegiul uninominal 2 Maramureş, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, în noaptea de duminică spre luni de către Biroul Electoral de circumscripţie Maramureş.

După numărarea voturilor din cele 79 de secţii de votare, Florin Tătaru a întrunit 42,67% dintre opţiuni (9433 de voturi) fiind urmat de Mariana Popa (PDL) cu 35,48% dintre opţiuni (7845 de voturi). Candidatul PER a primit 4338 voturi (19,62%) şi cel al PRM a primit 493 de voturi (2,23%). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: PDL a cheltuit aproape două milioane de euro în parţialele din Neamţ.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: PDL a cheltuit aproape două milioane de euro în parţialele din Neamţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei