Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fotbal şi bani. Sau invers

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Speram să rămână la stadiul de intenţie, dar până la urmă s-a oficializat cu jumătate de gură, iar formalităţile se vor încheia şi ele în câteva zile. Eto’o iese din fotbalul mare, la 30 de ani. Se poate spune că, optând pentru campionatul Rusiei, n-ar fi chiar aşa. Numai că echipa respectivă, Anji din Daghestan, este greu de crezut că îi va oferi vreo satisfacţie înlăuntrul sau în afara graniţelor ruseşti. E drept, se află în luptă pentru un loc de Europa League, inclusiv cu echipa lui Dan Petrescu, dar chiar dacă ar obţine această calificare, o prezenţă în fazele cu care e obişnuit Eto’o este puţin probabilă. Era genul de echipă la care ajung pentru un purcoi de bani staruri ca Roberto Carlos, în căutarea unui ultim tun înainte de pensie. A urmat Zhirkov, mai tânăr, dar care e totuşi rus, plus că nu reuşise să se impună la Chelsea. Campania s-a încheiat, dacă s-o fi încheiat, cu diamantul coroanei, Eto’o. Totuşi, să nu ne grăbim să-l judecăm pe fostul jucător al lui Real, Barcelona şi Inter. Acesta va întoarce milioanele care-l fac acum cel mai bine plătit jucător din lume nu numai cu lopata, ci şi către cei care au nevoie. Camerunezul este recunoscut pentru ajutorul acordat copiilor africani prin fundaţia sa sau prin crearea acelui centru de formare a micilor fotbalişti, la Yaoundé.

Acum câţiva ani scriam despre bogaţii lumii, sau mai degrabă îmbogăţiţii, care îşi vor permite să-şi cumpere jucători cu nume pentru a juca în sufrageria lor, a se citi sala tronului. Să facă jonglerii cu mingea, amestecându-se printre cei care scuipă flăcări sau înghit săbii. Să sperăm că nu vom ajunge până acolo, dar mai ales să sperăm că vor fi şi fotbalişti în stare să zică nu. Iată, de curând, să fie vreo săptămână, două, nu s-a prea băgat în seamă ştirea că un fotbalist din Spania, nu un geniu, dar oricum din prima divizie, a ales să părăsească fotbalul, denunţându-l ca fiind un corupător de suflete. Spaniolul are puţin peste 20 de ani, iar de-acum îşi va căuta locul său în lume, încercând să găsească un domeniu în care să nu dicteze banul. Greu, dar nu imposibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal şi bani. Sau invers.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fotbal şi bani. Sau invers5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei