Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANA: Ieşenii, clujenii şi bucureştenii, cei mai interesaţi de etnobotanice

Luni, 22 August 2011 (15:53:03)

Popularitatea etnobotanicelor în România a fost relativ scăzută până în prima parte a anului 2010, cei mai interesaţi de astfel de droguri legale fiind ieşenii, clujenii şi bucureştenii, relevă un studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

Reprezentanţii instituţiei au făcut o cercetare a riscurilor generate de drogurile legale, incluzând şi "dimensiunea online a fenomenului".

"În anul 2008 se observă un interes timid pentru etnobotanice, un vârf de interes fiind înregistrat în prima parte a anului 2010. Tendinţa de creştere se reface spre toamna anului 2010, iar în ultimele luni ale anului 2010 există o uşoară tendinţă descrescătoare, urmată iar de o revenire puternică şi de o scădere în aprilie 2011", se arată într-un comunicat al ANA dat publicităţii luni.

Angajaţii instituţiei, alături de alte ONG-uri partenere în acest proiect, au monitorizat conţinutul mai multor surse de informaţii online - site-urile care vând etnobotanice, interogările făcute pe motoarele de căutare, forumurile şi reţelele sociale pe care se discută despre etnobotanice.

"Cele mai multe căutări (legate de etnobotanice - n.r.) sunt din Iaşi, Cluj şi Bucureşti", susţin reprezentanţii ANA.

Cei de la ANA mai afirmă că scăderile şi revenirile interesului pentru etnobotanice "corespund temporal cu anumite măsuri legislative de punere sub control a unor substanţe de tip droguri legale".

Un alt studiu al dimensiunii online a fenomenului etnobotanicelor, făcut în 2009 de Observatorul European de Monitorizare a Drogurilor şi Adicţiilor, reuşea să identifice magazinele online care vindeau droguri uşoare. Conform acelui studiu, peste o treime dintre aceste magazine, 37 la sută, se aflau în Marea Britanie, în timp ce în România erau localizate doar şapte la sută dintre cele identificate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANA: Ieşenii, clujenii şi bucureştenii, cei mai interesaţi de etnobotanice.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANA: Ieşenii, clujenii şi bucureştenii, cei mai interesaţi de etnobotanice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei