Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2011 - Anul XVI, nr. 185 (4783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială ar trebui făcută în 2011

Luni, 8 August 2011 (13:53:41)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că reorganizarea administrativ-teritoarială ar trebui făcută pe parcursul anului 2011 astfel ca înainte de alegerile locale din 2012 să intre în vigoare.

"Dacă vorbim de reorganizare, ar trebui să o facem pe parcursul anului 2011, ca înainte de alegerile din 2012 să intre în vigoare aceste măsuri de reorganizare şi noul executiv, atât la nivel local, cât şi judeţean să intre pe noua formă începând de la alegerile din 2012", a precizat Traian Igaş întrebat dacă susţine că reorganizarea ar trebui să se aplice după alegerile din 2012.

Deputatul PDL Sulfina Barbu ar fi declarat la sfârşitul săptămânii trecute, conform presei, că reorganizarea administrativ-teritorială va fi finalizată după alegerile locale din anul 2012.

Sulfina Barbu a declarat, luni, că este foarte bine dacă reorganizarea administrativă se poate face până la alegerile din 2012, dar a arătat că trebuie parcurse obligatoriu nişte etape astfel încât reorganizarea să poată avea loc.

"Nu am susţinut ca reorganizarea să se întâmple după alegerile din 2012, ci am explicat nişte etape care ar trebui să se întâmple în toamna aceasta: descentralizarea, restructurarea serviciilor, deconcentrate şi transferul de atribuţii către autorităţile locale. Dacă aceasta este posibil până la alegerile din 2012 e foarte bine. Eu mă refeream la nişte etape care trebuie parcurse obligatoriu astfel încât ca reorganizarea să poată avea loc", a precizat Sulfina Barbu întrebată dacă susţine ca reorganizarea să aibă loc după alegerile din 2012.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 2 august, într-o emisiune la B1 Tv, că, teoretic, reorganizarea administrativă a ţării se blochează în UDMR, dar în realitate se blochează şi în PDL, el spunând că există "neseriozitate" din partea coaliţiei pe această temă.

"Nevrutul ăsta nu vine decât din interese politice. Interesul de a avea cât mai mulţi preşedinţi de consilii judeţene. Cred că acolo unde au, vor mai câştiga şi atunci de ce să am unul, sau două şi să nu am 16", a comentat preşedintele.

El a mai spus că aceştia trebuie să înţeleagă că "nu pot pune interesele de fond ale românilor la remorca intereselor partidului".

"Mă îngrijorează că s-a stabilit că o Comisie va lucra în timpul verii la proiectul descentralizare, dar cum am făcut eu şi dumneavoastră proiectul aşa au făcut şi ei. E puţină neseriozitate aici din partea coaliţiei. Măcar trebuie să-ţi respecţi promisiunea", a afirmat preşedintele.

Premierul Emil Boc declarat, în urmă cu o săptămână, la postul public de televiziune, că proiectul reorganizării administrative nu a fost abandonat, ci va fi din nou discutat în cadrul coaliţiei, începând cu această săptămână, odată cu derularea în continuare a procesului de descentralizare prin transferul de atribuţii şi patrimoniu către autorităţile locale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială ar trebui făcută în 2011.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială ar trebui făcută în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei