Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2011 - Anul XVI, nr. 185 (4783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Centru social pentru săraci, în cartierul George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nevoiaşii din cartierul George Enescu din municipiul Suceava, bătrânii şi copiii fără posibilităţi materiale, oameni care cu greu îşi duc povara sărăciei, ar putea avea în curând unde să primească o masă caldă, servicii medicale gratuite şi consiliere psihologică. Cel puţin asta este dorinţa Asociaţiei „Sfinţii Trei Ierarhi” Suceava, care vrea să vină în sprijinul oamenilor săraci prin construirea unui Centru de servicii sociale, a cărui fundaţie a fost deja turnată, pe un teren din apropierea Liceului cu Program Sportiv (în spatele fostului Restaurant Dorna – cartierul George Enescu).

 

40-50 de copii săraci, incluşi în programul „after school”

Preotul Dragoş Buta, parohul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” Suceava şi consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ne-a spus că noul centru social va cuprinde o cantină pentru oamenii săraci, unde peste 30 de persoane vor putea lua zilnic o masă caldă, „after school”, un program de educare adresat copiilor care provin din familii nevoiaşe şi care vor putea să-şi facă lecţiile cu cadre didactice calificate.

„Copiii vor putea să-şi facă lecţiile în noul centru social, să ia lecţii de limbi străine, lecţii de pictură. 40-50 de copii săraci, ai căror părinţi nu au posibilităţi materiale sau care muncesc până târziu şi nu se pot ocupa de copii pot să-i aducă la centrul social, unde vor primi o masă caldă. Când pleacă acasă, seara, vor primi un pacheţel. Ei vor fi pregătiţi de profesori, educatori calificaţi, mulţi dintre aceştia oferindu-se ca voluntari. Fiecare persoană care ne va fi încredinţată se va simţi la noi ca într-o familie. Îşi va putea lărgi cercul social, îşi va face noi prieteni, va primi îngrijire de specialitate, servicii de calitate, dar nu în ultimul rând consideraţie şi căldură sufletească”, ne-a explicat preotul Buta.

 

Servicii medicale, juridice, psihologice gratuite

În Centrul de servicii sociale „Sfinţii Trei Ierarhi”, care va fi ridicat pe o suprafaţă de 11 ari, teren dat Asociaţiei „Sfinţii Trei Ierarhi” de Primăria Suceava, în anul 2004, vor fi amenajate şi cabinete medicale, cabinete de stomatologie, juridice, cabinete psihologice, unde persoanele nevoiaşe vor beneficia de servicii gratuite.

Persoanele care au locuinţă, dar care sunt foarte sărace, bolnave şi abandonate în lipsuri sau familiile cu mulţi copii vor avea un sprijin în personalul care va lucra la noul centru social, care va funcţiona pe baza unui parteneriat încheiat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, precum şi cu Primăria Suceava.

„Pe lângă persoanele nevoiaşe pe care noi, în parohie, le sprijinim de mai mulţi ani (circa 15 familii), vom solicita de la serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei Suceava, dar şi de la Protecţia Copilului o listă cu persoane nevoiaşe, pe care să le ajutăm.

În perioada 2008 – 2010, la noi în parohie a funcţionat şi o cantină socială, care asigura o masă caldă oamenilor săraci din parohie, dar din cauza lipsei de fonduri, s-a renunţat la această masă”, a explicat parohul bisericii „Sf. Trei Ierarhi”.

 

Nu sunt bani şi materiale

Până în prezent, cu 50.000 de lei primiţi de la Primăria Suceava, s-a turnat fundaţia noului centru. Valoarea totală a proiectului, după cum ne-a spus preotul Buta, este de 2.500.000 lei (25 de miliarde de lei vechi).

„Dacă ar fi materiale, în primul rând BCA şi ciment, putem să mergem cu lucrările mai departe. Mână de lucru avem, dar nu avem  bani pentru achiziţionarea materialelor. Dacă ar fi materiale, în trei ani sunt sigur că săracii ar putea beneficia de serviciile noului centru”, a mai completat preotul Buta.

 

Deschişi oricăror colaboratori

Pentru continuarea lucrărilor la Centrul de servicii sociale „Sfinţii Trei Ierarhi” şi pentru atingerea obiectivului propus, ajutorarea oamenilor săraci, Asociaţia „Sfinţii Trei Ierarhi” Suceavaeste deschisă oricăror colaboratori, persoane fizice sau juridice (firme de construcţii), care ar putea să se implice şi să dorească să vină în întâmpinarea nevoilor oamenilor săraci, aflaţi în lipsuri. Cei care vor să dea o mână de ajutor construirii acestui centru social multifuncţional pot să sune la numărul de telefon 0743694869  sau pot să depună sume de bani în conturile curente deschise de Asociaţia „Sf. Trei Ierarhi” Suceava (str. Aleea Lalelelor) la Banca Transilvania, în dolari – RO52 BTRL 0340 2205 8817 14XX şi în euro – RO18 BTRL 0340 4205 8817 14XX .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru social pentru săraci, în cartierul George Enescu.
 Vizualizări articol: 2011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 33 voturi
Centru social pentru săraci, în cartierul George Enescu4.9533

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu mare drag :) trimis de
( 8 aug 2011, 13:35:20
As ajuta cu vre-o 250 kg de trotil la temelia fiecarei maghernite cu clopote construite dupa 99 .Pentru a reda linistea cartierului si spatiile verzi, locurile unde ma jucam copil fiind. Cinstirea si dragostea fata de ,,dumnezeu" nu consta in ziduri de beton unde sa dijmuiasca turma cea tampita ,oligofreni ce au studiat teologia la gr scolar ind nr2 .Cei ce stiu despre ce e vorba imi dau dreptate
2.   Of of of trimis de
( 8 aug 2011, 13:42:31
scuze 89 nu 99
3.   De apreciat trimis de
( 8 aug 2011, 15:05:40
Foarte frumos!!Un gest intr-adevar uman,concret, care vine in spijinul oamenilor. Nu doar promisiuni.Tineti-o tot asa!
4.   Planuri mari trimis de
( 8 aug 2011, 15:06:09
Interesanta investitie...
Mai ales ca o data cu acest centru medical pentru saraci se construieste si casa mortuara.
Agentie Full Services!
5.   Raspuns alex21 trimis de
( 8 aug 2011, 15:08:24
Scumpule...confunzi lucrurile si anii..:D.uite definitia
Oligofrenie
insuficienta a dezvoltarii intelectuale. Deficienta mintala se deosebeste de psihozele infantile primitive, de sindroamele de carenta (spitalismul) si de deficitele senzoriale, perceptive sau motorii (surditate, instabilitate psihomotorie, dislexie). Ea grupeaza ansamblul de afectiuni care impiedica accesul copilului la autonomie si la adaptare sociala.

5.1  RE: Raspuns alex21 trimis de
( 8 aug 2011, 15:26:35
Mi se pare corect ,,Ea grupeaza ansamblul de afectiuni care impiedica accesul copilului la autonomie si la adaptare sociala. Antrebarea e ... crezi ca mari teologi sunt adaptati sociali?

6.   Lectia de gramatica pentru ALBALAPORTOCALA trimis de
( 8 aug 2011, 15:23:11
Interesanta limba romana..o data, de doua ori, de trei ori...
numeral. Odata-adverb.
In cazul tau "o data" trebuia scris legat..dar cred ca erai prea ocupat sa-i critici pe altii cand profa iti preda adverbul.
7.   Lectia de gramatica pentru ALEX12 trimis de
( 8 aug 2011, 15:26:45
Din cunostintele mele de prin scoala generala "vreo" s-a scris mereu legat..dar iata ca am parte de o reinventare a gramaticii...Inainte sa-i judeci pe altii, pune mana si mai citeste gramatica.
8.   Ai fost bagata de unde ai iesit in ultimul timp? trimis de
( 8 aug 2011, 15:32:46
Morti mati de ciochist(a) comenturile le faci la adresa articolului. Nu la gramatica comenturilor mele . ☭  in familia ta de profesori universitari
9.   Calm ALEX 12 trimis de
( 8 aug 2011, 15:37:41
Vezi sa nu faci riduri ...Ca nu mai apuci sa te plimbi in spatiile verzi..
vorbeste frumos..partile de vorbire se invata in generala, nu la universitate.
10.   Gramatica Limbii Romane... trimis de
( 8 aug 2011, 15:40:08
Cum poti sa-ti raspund la comentariu, daca nici nu-l inteleg?
Din cate stiu eu..Intrebare se scrie cu "i" nu cu "a" , dar omul cat traieste invata..
11.   Gramatica trimis de
( 8 aug 2011, 15:44:55
Of...greu cu tine...Nu inteleg nimic
Ai vrut sa spui "marii" teologi? Of.."mari" al tau se scrie de fapt cu doi de "i", dar hai ca nu mai spun la nimeni..
12.   Gramatica 2 pentru ALEX12 trimis de
( 8 aug 2011, 15:52:58
Aaaa..inca ceva.."morti mati" ca sa fie o injuratura trebuie sa fie scris " ☭  a CU DOI DE "I".
Nici la asta nu esti bun mai Alex? Of of..
13.   :))) trimis de
( 8 aug 2011, 16:01:03
Sigur fac ridurilaughing De la atatea pupaturi in ....c...ur.. of of of:))
14.   Wow trimis de
( 8 aug 2011, 16:04:24
Pe cine ai pupat in partea dorsala si ai facut riduri?
15.   Afaceri sincron trimis de
( 8 aug 2011, 16:11:50
Laudabila "initiativa" daca ar putea jura cu mana pe inima ca asta le este adevarata intentie, insa mi-e greu sa cred. Nu din marea lor marinimie porneste aceasta "dragoste " fata de semeni ci din marea lor dorinta de a aduna in desaga fara fund.
Asteapta bani de la primarie desi daca ar aduna ban cu ban din ce castiga pe inmormantari, botezuri, cununii, acatiste, ar aduna cat sa hraneasca mai mult 40-50 de suflete. Dar deh, desaga e goala daca enoriasul nu se mai uita in gura popii.
Pai aceste feţe preoţeşti vand pana si icoane si biblii pe bani si acu isi arata fatarnicia fara nici o rusine. Si acest gen de afacere parca facut la indigo, se dezvolta si la Sf Inviere. Afaceri si atat.
16.   . trimis de
( 8 aug 2011, 16:22:59
Exista un asemenea centru la Biserica Sf Vineri, la 200 m apropiere. De ce sa mai apara unul identic, vecin cu cel existent? Mie imi miroase a interes!
17.   Afaceri sincron trimis de
( 8 aug 2011, 16:24:47
Uitasem de Sf Vineri. Si acolo se munceste cu drag si spor pentru "salasluirea sufletelor sarmane". Se imparte piata. Sa dea Domnul sa fie cum scrie in articol. Vom vedea.
18.   Boi...si vaci trimis de
( 8 aug 2011, 16:48:25
Eu sunt convins ca toti cei care au criticat aici sunt aceia care nu facut nimic in viata asta pentru a ajuta pe altii...Zice unul ceva de un fel de gest caritabil din partea nu stiu cui...Pfhaaai..."care este"...Da' cine sunteti voi ba' putregaiurilor sa criticati initiativa unuia sau altuia? Care sunteti la shopping in Mall de 3 ori pe saptamana si pe terasa la bere in fiecare seara? Atata stiti voi: sa bateti din gura cand se face ceva...Felicitati Marilyn pentru postari. Si in ce-l priveste pe Alex12...Oare are 12 ani? Poate mai putin...ca de obicei la 12 ani stii sa scrii. Si chiar si sa injuri corect...Ma intreb de ce nu critica gesturile astea unul cu scoala, unul care stie ce spune, care are un punct de vedere. Se gasesc toti parvenitii si "pocaitii" cu sectele lor aparute de peste ocean sa ne critice noua oamenii care inca mai fac cate ceva. Eu inca nu am auzit decat de foarte foarte putine cazuri de "pocaiti" dintr-astia care sa faca fapte de genul asta dezinteresati! BRAVO ortodocsilor care au astfel de initiative! BRAVO si sectantilor care fac la fel! Sa taca mancatorii. Mai ales cei care nu au invatat inca limba romana. Si ca o mica lectie de istorie: putin studiu ar releva faptul ca de fapt credinta otodoxa a tinut poporul asta unit timp de 2 milenii. Probabil ca voi erau si pe vremea lui Constantin Brancoveanu, care a asistat la decapitarea fiilor sai. Si foarte probabil ca tot in stilul asta comentau...Dar surpriza: Brancoveanu este un sfant si este pomenit in veac, pe cand cei care latra degeaba sunt doar oale si ulcele si nici cei din neamul lor nu si-i amintesc...
18.1  RE: Boi...si vaci trimis de
( 8 aug 2011, 17:34:20
Ia fii atent ,, boule" :cand cei de la ...biserica sfanta vineri ne-au distrus terenul de footbal teren pe care au construit mastodontul de beton pe care toti copii din cartier putem spune ca am jucat o miuta tu probabil erai pe teava tunului asa ca lasa oalele si ulcelele si figurile de stil cu sfinti vopsiti,,... stefan cel mare .... brancoveanu . ca doar le-o fi suflat dumnezeu in s..ula aer sfintit Mancator de rahat e fiul mamici tale ratatule .Afla ca nu sunt ...pocait nici penticostal nici adventist ...( cult pentru care am un respect deosebit ) Sunt ortodox ca si tine altfel nu mi-as permite sa te bag de unde ai iesit  ☭  cu ochi  ☭ ...ti dumnezeu mati de idiot toti platim impozite deci am dreptul la opinie
18.2  RE: Boi...si vaci trimis de
( 8 aug 2011, 18:06:15
alex 12 are dreptate ...in ziua de azi totul este pe interes...ia sa vad dupa ce se termina campania electorala...daca o sa se mai progreseze la constructie...nimic...sfinx si marilynmonroe,sa va vad eu pe voi fara sa aveti ce pune pe masa si sa mergeti la centrele astea de ajutor sa mancati acolo,da fara sa aveti vreo pila...si daca o sa plecati satui eo ma ofer sa sponsorizez macar un an cu alimente centrul care este la Sf Vinere si la asta care se face....multe constructii se fac acum pentru spalari de bani,credeti ca il doare pe lungu sau pe flutur undeva ca oamenii saraci nu au ce manca?...prioritatea lor este sa o duca ei excelent,nu foarte bine si de restu' populatiei li se rupe....decat sa pupati in ☭ mai bn ati deschide ochii si ati vedea realitatea cruda...nu cea care ne e prezentata in mass-media....
19.   * trimis de
( 8 aug 2011, 17:08:33
Când gândul ţi-e prohibit într’o minte seacă
Nu te-aştepta să fii nici măcar uman
Suferi de prostie ? taci .. şi pleacă
Nu jigni ce nu-nţelegi ! nu fi şobolan !

Te simţi ? simţi că ţi-am perturbat leprozeria ?
Maică-ta s-a grăbit să te facă ignorând colpocitologia
19.1  RE: * trimis de
( 8 aug 2011, 17:39:08
E usor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Insirând cuvinte goale
Ce din coada au sa sune
Critici voi, cu flori desarte,
Care roade n-ati adus
E usor a scrie versuri
Când nimic nu ai de spus.
19.2  RE: * trimis de
( 8 aug 2011, 18:43:57
îţi dai seama că ( în cazul tău ) ,,merge'' un citat din Caragiale , nu ?... P.S. crezi că ,personalitate multiplă'' înseamnă că nu faci duş singur , aşa-i ? ( off )confused
19.3  RE: * trimis de
( 8 aug 2011, 19:17:34
@ABCDAR 10+ pentru raspunslaughing PWNED!
19.4  RE: * trimis de
( 8 aug 2011, 19:56:53
hmm Ciudat abcdare vad ca de mancat rahatel toata ziua esti in stare . Corect ar fi sa aiti vezi tu de rapanoasele versuri si comentul la adresa articolului Ai dreptate personalitate multipla inseamna ca nu fac dus singur fac cu mamica ta sper sa nu te deranjeze .
20.   Mama lor eu de primari trimis de
( 8 aug 2011, 17:15:19
De cand si cu permisiunea cui doneaza primaria terenuri pentru biserici? Lungule o fi terenul mostenit de la mata ca iti permiti sa al faci cadou? Un loc de joaca pentru copii o gradinita , un spital. Biserica este un cult ce se administreaza singur ,, o afacere" donatiile pe care le faci tu lungule fale din buzunarul tau nu din impozitele platite de mine si apropo cei 26 de m patrati de parc la care am dreptu vin cat de curand sa tii cer adauga 26 pentru fica inca 26 pentru nevasta .Daca fiecare face cel taie capul cu propritatea statului si noi avem aceleasi drepturi ,suntem platitori de impozite
21.   Pt Alex12 trimis de
( 8 aug 2011, 18:24:52
In loc sa te bucuri ca ai sa mananci si tu ceva cald pe zi, pentru ca K.a.k.at mananci zilnic, tu te superi. Sincer cred ca acum ca ai frigiderul plin de carne,tocmai in plin post. Eu zic sa te gandesti la beneficiile unui misiuni filantropice decat sa cumperi trotil sau mai stiu ce. Eu sunt sigur ca daca ai avea trotil acum la dispozitie, tot nu ai stii cum sa-l folosesti.
Canalizeaza-ti ideile si gesturile sper lucruri bune si ai sa vezi altfel viata.
E greu, dar incearca.
21.1  RE: Pt Alex12 trimis de
( 8 aug 2011, 20:05:54
Sti ce vrea sa spuna 79?....Cum vad ca nu poti tu dormi de grija alimentatiei mele am sa ati dau raspunsul . Tu crezi ca cel ce doneaza terenul sponsorizeaza actiiunile filantropice o face din buzunarul lui? Sau crezi ca i se rupe lui s..ula in 14 ca nevoiasi nu au ce manca ....... pe el il intereseaza doar alegerile umplerea buzunarelor ,,,...intregului sau neam....,,, si obtinerea unei pensii ca primar in rest il doare de nu m-ai poate ca a umplut orasul cu maghernite numite biserici si fraieri ai pupa talpile
22.   Eu trimis de
( 8 aug 2011, 19:13:33
Eu stau in zona, si sunt foarte bucuros ca multumita noii cladiri am mai scapat si de o bucata din locul ala de joaca pentru copii din zona... si cand ma uit pe geam nu mai trebuie sa vad peticul ala de verdeata... pot si eu in sfarsit sa mai vad vreo 4 pereti... si asa aveam prea mult spatiu in zona. Nici nu mai spun ca erau prea multe masini in zona din cauza parcarii excesiv de mari.
Daca se construia asa ceva intr-o zona mai libera cred ca pica cerul...
23.   Drosofile.. trimis de
( 8 aug 2011, 19:32:33
Observ ca in lipsa unor opinii obiective si pertinente, venite macar din partea unora care stiu sa se exprime corect dpdv gramatical, sectiunea de comentarii se strica ca un fruct lasat in soare, atragand "muste de otet" care nu fac altceva decat sa imputeasca atmosfera site-ului.
Unde esti Kevine, sa ii afurisesti? Ia vino si "phute-le" cateva injuraturi poetice si tu...ca astia iar incep sa o dea pe discutii retardate (si agramate) cum ca religia lu' ta-su e mai tare decat a celuilalt si cum arunca cu balega unul in credinta altuia.. big grin Dreptul la libera exprimare poate avea recul, daca esti cretin needucat, tu-va-n gura...
23.1  RE: Drosofile.. trimis de
( 8 aug 2011, 19:41:36
SIRJETALOT= SIR JERK A LOT= LABAGIU
Tare de tot
23.2  RE: Drosofile.. trimis de
( 9 aug 2011, 00:41:44
Daca ai stapani gramatica lb. engleze, ai fi inteles altceva. Dar poate te-ai regasit in interpretarea gresita a username-ului meu si nu ai putut tine numai pt. tine. Continua sa speri. happy
23.3  RE: Drosofile.. trimis de
(11 aug 2011, 22:03:20
Dear Sirjerkalot, Kevin a spus ca nu va mai posta o buna bucata de vreme.Cand se va intoarce "pre multi va popi".
24.   Divergente de opinii trimis de
( 8 aug 2011, 21:04:59
Fiecare are dreptul la opinie, dar macar sa stie sa scrie corect..
Bravo Sfinx, Gigi si Sirjerkalot..mi-au placut comentariile.
25.   ... trimis de
( 8 aug 2011, 21:15:36
Avem dorinta de a critica in sange.
Dar inainte de a arunca materii fecale in capul cuiva care utilizeaza optiunea comment oferita cu titlu gratuit, incearca sa intelegi ca poate el are un motiv sa spuna anumite lucruri. Regret neputinta unora de a gandi uneori rational si mai apoi sentimental.
26.   Vasiliada parintelui buta dragos trimis de
( 8 aug 2011, 22:51:26
felicitari parinte buta pentru curajul pe care-l aveti.felicitari pentru initiativa.
acet gen de articol era si mai util daca era scris de anul trecut si inca de mai multe ori pentru a ajunge la si mai multi ochi. curaj ii trebuie omului sa se apuce de asemenea lucrare si mai ales pe asemenea vremuri de tulburare morala si financiara.
credeti ca nu este posibil ca unii care acum critica cu gura pana dupa urechi sa ii vedem cu mana intinsa la acest centru de ajutor social cerand o firmitura de paine in viitor? vremurile abia au inceput sa se tulbure si anii ce vor urma vor fi cumpliti din toate punctele de vedere. si niciodata nu se stie domnule avar actual notar cand isi intoarce bunul Dumnezeu fata si totul se poate schimba intr-o clipa.
multumin bunului Dumnezeu ca ne-a trimis in lume preoti cum sunt parintele buta dragos sau parintele aristarch cojocar. izvoare ale intelepciunii, oameni de mare valoare pe care nu trebuie sa-i hulim ci sa-i sprijinim in eforturile pe care le fac.
mergeti la biserica sf.trei ierarhi si participati la orice slujba a parintelui buta si asa veti intelege lucrarea pe care o face. urmand sfaturile parintelui dragos l-am cunoscut pe Mantuitorul Iisus Hristos pe langa care am trecut nepasator, surd si orb atatia ani.
27.   Vedeti si partea buna a lucrurilor ! trimis de
( 8 aug 2011, 23:59:21
In primul rand Alex12 mergi si te pisa ca vorbesti numai ciuperci si nu stii pe ce lume traiesti . Apoi , uitati-va la V_Marius ce comentariu a lasat si invatati`l pe de rost ca are dreptate .
Dintre toti primarii sucevei , Ion Lungu este un mare ctitor . Si alti primari au avut bani si nu au dat nimic la biserici .
Cate lucruri bune nu fac preotii pentru a-i ajuta pe oameni ? De ce nu scoateti in evidenta si aceste lucruri ? Stiti numai sa criticati !
28.   Comentariu trimis de
( 9 aug 2011, 00:11:05
Biserica este o institutie condusa nu numai de popa ci si de Dumnezeu . Nu este o afacere ci este o institutie publica care plateste impozite statului ca toate celelalte institutii .
Se vede ca nu cunoasteti legile bisericesti .
Vorbiti in necunostinta de cauza . In loc sa ne bucuram de o asa initiativa , noi "ii dam in cap " . Daca cineva are o initiativa buna , unii dintre voi il barfiti , il ocarati.
De asta Romania se duce naibii din cauza mancatorilor de  ☭  si barfitorilor .
28.1  RE: Comentariu trimis de
( 9 aug 2011, 00:44:13
Iti respect opinia. Dar, laughing
29.   AI DREPTATE ...V_MARIUS trimis de
( 9 aug 2011, 08:00:15
Ai dreptate cănd spui că bunul Dumnezeu poate intoarce faţa oricui si totul se poate schimba intr-o clipă. Ş-apoi mai zice o vorbă că nu e bine să vorbeşti de rau ,de necazul altuia nici in glumă că ţi se poate intâmpla şi ţie ...Dacă poţi să ajuţi cu ceva e bine -dacă nu -taci - si mai bine faci -
30.   Frumos comentariu V_MARIUS trimis de
( 9 aug 2011, 09:08:22
Cititi cu atentie comentariul lui V_Marius. Ar trebui sa fie o lectie pentru noi toti..
31.   PTR. ALEXIS12 trimis de
( 9 aug 2011, 09:52:23
NU PRICEP DACA ESTI PROST DE CE TE AFISEZI? STAI ASCUNS! COMENTARIILE TALE SUNT NISTE TAMPENII DEBITATE DE UN PROST CU PRETENTII DE OM CULT. LIMBAJUL FOLOSIT ESTE DE BOSCHETAR (SI EI AU MAI EVOLUT) TU AI RAMAS INCA LA USA GRAJDULUI
SCUZE BOSCHETARILOR CA I-AM COMPARAT CU TINE.
31.1  RE: PTR. ALEXIS12 trimis de
( 9 aug 2011, 13:03:01
Mai desteptu suli mele ia da un exemplu de oras in europa asta mare unde la 20 de blocuri ai o maghernita cu ,clopote si promit solemn ca de vei numi acest oras ma duc si ma inchin la toate ciolanele si asa numitele moaste din orasul asta rapanos
32.   Indobitocitilor trimis de
( 9 aug 2011, 13:10:51
Probabil..: Olanda , Germani ,Austria, Elvetia ,Norvegia ...etc tari la nivelul carora romania nici nu viseaza sa ajunga au la baza dezvoltari lor un popor indobitocit pupator de ciolane..:) Una e sa mergi la biserica din ..plictiseala si alta e sa ai ochelari de cal precum multi din cei ce m-au pupat in c..ur .Sa traiti bine dobitocilor
33.   O initiativa laudabila trimis de
( 9 aug 2011, 13:30:50
Consider ca o necesitate construirea acest Centru social pentru saraci, atat pentru ca va asigura un program de educare al copiiilor care au fost parasiti de parinti si care provin din familii nevoiase, cat si pentru faptul ca se vor oferi locuri de cazare si o masa calda pentru oamenii lipstiti din orasul Suceava. Ganditi-va la cati batrani sunt lasati sa moara de foame in strada si obligati sa cerseasca mila trecatorilor, pentru ca fiii sau nepotii i-au alungat de acasa! Sunt atatia saraci abandonati care se hranesc mai mult cu mancarea gasita prin buncarele de gunoi, atatea mame cu copii si atatia oameni bolnavi, carora nimeni nu are cine sa le dea o bucata de paine.

Pr. Dragos a avut o initiativa laudabila, care ar trebui sa fie urmata de catre toti preotii din tara.
34.   PT ALEX 12 trimis de
( 9 aug 2011, 14:15:50
uriasa este eroarea in care te afli. gresit iti este sistemul de referinta. pentru ce te simti inferior fata de cetateni ai tarilor pe care le-ai enumerat mai sus? este treaba ta daca tu asa te simti, dar oamenii din aceasta minunata tara numita romania nu sunt in nici un fel inferiori fata de cetateni ai altor state.
referitor la situatia economico sociala a romanilor si la gradul de dezvoltare, nu poporul este vinovat, desi pentru unele lucruri poporul este responsabil.
este greu sa controlezi, chiar si prin vot popular, o administratie viciata(aici nu conteaza partidul) si cumparata de interese din afara tarii tocmai pentru a tine legat la ochiul mintii un popor minunat.
lupta nevazuta este mare si multi dintre cei care ne intind oficial o mana de ajutor nu ne vor decat ca o piata de desfacere pentru ei.
sunt multe de spus. tu ALEX12 incearca sa iesi din padure pentru a vedea copacii. ceea ce face preotul buta trebuie sprijinit si nu judecat. ca are cine sa-l judece mai mult si mai aspru decat pe tine sau pe mine. cu totii nu suntem decat praf cosmic, anonimi trecatori prin lume. iar daca cineva dintre noi face mai mult decat sa tina umbra pamantului sa-l incurajam si sa-l ajutam fiecare cu cat ne lasa inima, pana nu va fi prea tarziu si inima ne va lasa de tot.
34.1  RE: PT ALEX 12 trimis de
( 9 aug 2011, 15:27:49
Lasa vrajeala tu consideri ca este normal ca la 20 de blocuri sa tranteasca o biserica? Sau tu in ce colt de lume traiesti? Ti se pare normal una langa gn nr 8 una langa gn nr 12 una pe cartodrom una la albina una la spital ,la patinuar , la 2 pasi in obcine alta pe tatarasi alta pe zamca sunt vreo 3...4 ...marasesti alta .Amice asistam la o indobitocire fortata nu ti se pare? unde e Suceava de altadata cu bisericile ei vechi la care ati era mai mare dragul sa mergi? Am ajuns ca vin la usa doi popi de la biserici invecinate sa sfinteasca casa de boboteaza si se ciarta ca chiori ca scara in care eu locuiesc ba apartine de o biserica ...ba de alta si tu ai curajul sa imi spui ca e oranduiala ,, domnului,,? BISERICA este cea m-ai nesimtita afacere a secolului indobitoceste un popor ca sa le mearga lor bine.... . vrei exemple? Ati pot da exemple demostrabile cu acte si martori cat si ce manari fac popi apropo a locuit unul in casa la mine o periuada si zau daca manca alceva decat carne .... dadea cartoful deoparte din farfurie . eu unul nul vazui sa posteasca macar o zi........ da de dat din gura dadea frate.... vrei dovezi palpabile lasa o adresa de mess si promit ca ati dau dovezi si nu de un popa ci de cativa dar de voi avea dreptate vreu un singur lucru...... SA iti ceri scuze tot aci unde ma ponegresti ok?
35.   Raspuns pt ALEX12 trimis de
( 9 aug 2011, 16:44:31
ce-am scris mai sus nu e vrajeala.mi se pare ca privesti lucrurile superficial. invatatura bisericii crestin ortodoxe este invatatura Lui Hristos.deci nu are cum sa indobitoceasca pe cineva.Hristos inseamna iubire.ura impotriva bisericii Lui Hristos are efecte perverse asupra omului si duce la inrobirea sufletului de catre cel viclean,nevazut si decazut.
eu m-as bucura ca la mine acasa sa vina doi preoti si sa-mi aduca in casa pe Hristos. nu ma intereseaza aspectele asa zis administrative ale lor,ca apartin de o parohie sau alta sau ca apartin de amandoua.preotul care vine in casa il vesteste pe Hristos.daca am bani sa-i platesc si asa numitul serviciu religios pe care-l face il platesc;cat pot. nici un preot nu mi-a bagat mana in buzunar sa ma fure, fiecare daca are de dat ceva daruieste pt sufletul lui.
nu ma intereseaza ce meniu are un preot sau altul, nu ma priveste ce masina conduce,sau ce casa are sau daca mai are venituri si din alte surse decat cel de la biserica,nu ma intereseaza situatia materiala a vreunui preot decat daca este o situatie materiala grea.si daca pot face ceva sa ajut,ajut.daca nu,nu. nu am o situatie materiala excelenta si sunt plin de datorii pe care inca le mai duc.
desigur ca fiecare om greseste intr-un fel sau altul si fiecare om este supus pacatului.dar nu stie nimeni dintre noi ce este cu adevarat in sufletul aproapelui nostru si vazand greseala unui om, repede il judecam.dar stim noi oare cat regret si cate lacrimi varsa el in rugaciunea lui particulara si cat bine face in alte situatii cand noi nu suntem prezenti?nu avem de unde sa stim.
unii gresesc si se caiesc,se indreapta,iar altii niciodata nu sunt multumiti de raul pe care-l fac si mai mult pun sare pe ranile produse semenilor lor.astia suntem noi cu bune si cu rele.important pentru noi este sa nu mai fim superficiali si sa cautam duhul intelepciunii si al blandetii pentru a razbi vremurilor cumplite care vor veni asupra noastra,tot cu ingaduinta bunului Dumnezeu.
36.   Eram sigur trimis de
( 9 aug 2011, 17:13:28
Esti un mancator de acadele. Scuza cu: fiecare padure are uscatura nu tine . biserica ortodoxa in special e plina de uscaturi Si nu mi-ai raspuns la o intrebare..consideri ca este normal ca la 20 de blocuri sa tranteasca o biserica? Sau tu in ce colt de lume traiesti? Ti se pare normal una langa gn nr 8 una langa gn nr 12 una pe cartodrom una la albina una la spital ,la patinuar , la 2 pasi in obcine alta pe tatarasi alta pe zamca sunt vreo 3...4 ...marasesti alta vorbim de 3km patrati
37.   Ultim raspuns pt ALEX12 trimis de
( 9 aug 2011, 17:52:15
e treaba ta ALEX12 daca tii atat de mult sa pastrezi ideile putine, fixe si otravite. esti foarte documentat daca stii ca biserica ortodoxa are uscaturi si mai stii si cate. si mai esti din nou foarte documentat daca stii si nr de blocuri per o biserica. n-ai mentionat daca blocurile cele 20 sunt cu 4 etaje sau numai turn.ai uitat sa mentionezi si cati locatari sunt per fiecare biserica.
atata timp cat sunt inca specialisti in statistica de genul tau, dar n-au ajuns inca la medicul sufletului, cred cu tarie ca sunt prea putine biserici construite per 3 km patrati cum scrii matale. si mai cred ca sunt si prea putini preoti crestin ortodocsi per 3 km patrati mentionati si mai cred ca preotii crestin ortodocsi de pe cei 3 km patrati mentionati fac prea putin din lucrarea Domnului. consider ca vor face suficient in momentul in care si persoane cu idei putine si fixe se vor stradui macar sa nu urasca lucrarea lui Hristos. si nici pe ctitorii care se straduiesc sa lase ceva in urma lor. ma bucur ca primarul Lungu a hotarat ca si din impozitele platite de mine(si care nu sunt putine) sa aloce pentru construirea acestui centru de ajutor social. sunt trist pt ca eu insumi nu pot darui mai mult pentru construirea acestui asezamant. pentru oile ratacite ale Domnului recomand pastorul sufletelor de la biserica sfintii trei ierarhi. si-mi permit sa mai recomand cu caldura cartea de mare valoare ''PROBLEMELE VIETII'' scrisa de sfantul Ioan Gura de Aur.
37.1  RE: Ultim raspuns pt ALEX12 trimis de
( 9 aug 2011, 18:12:10
Prietene dute la un control pana nu e tarziu si ia cu tine si cartea problemele vieti scrisa de ionel gura de ca..cat si revizuita de Daniel cizma de argint . Fa un serviciu omeniri ...un glont e mult m-ai ieftin decat tratamentul unui bolnav psihic
38.   No comment trimis de
(11 aug 2011, 23:24:56
Sper sa reusiti in tot ce va propuneti!Sa va ajute Dumnezeu!
39.   Alaturi de voi trimis de
(12 aug 2011, 16:38:28
Daca am putea sa daramam zidul de egoism care ne inconjoara si sa privim mai atent in jurul nostru am intelege necesitatea construirii unui astfel de centru. Nu toti cauta sa-si satisfaca propriul interes. Sunt persoane care au frica de Dumnezeu si cred intr/o viata viitoare vesnica si pentru care viata aceasta nu inseamna doar atingerea scopurilor materiale prin orice mijloace. Mai sunt persoane care reusesc sa se ridice deasupra interesului propriu si sa gaseasca o mai mare satisfactie in ajutorarea celorlalti, in castigarea unui zambet, formarea unui suflet, decat in obtinerea unor castiguri materiale. Adevarul dureros e ca numarul acestor persoane este tot mai mic. Ar trebui sa sprijinim aceste initiative daca nu material, macar sufleteste, pentru ca nicioadata nu putem sti cand vom fi noi cei care vom astepta un acoperis, o masa calda si o vorba buna.
P.S. Persoanele rauvoitoare nu vor reusi nimic pentru ca BISERICA ORTODOXA este o institutie divino-umana ai carei slujitori sunt oameni ca si noi, pacatosi, cu neputinte dar condusa de un Dumnezeu Atotputernic si Bun.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei