Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2011 - Anul XVI, nr. 185 (4783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Brânză: Un cutremur economic pe plan mondial şi european nu poate ocoli România

Luni, 8 August 2011 (15:18:27)

Deputatul PDL de diaspora William Brânză a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că "un cutremur economic pe plan mondial şi european nu poate ocoli România" şi a precizat că îndeamnă Guvernul la "multă moderaţie şi precauţie" în măsuri, chiar dacă anul viitor vor fi alegeri.

"Chiar dacă anul viitor vin alegerile şi tentaţia este destul de mare ca politic să te afirmi prin măsuri care pot fi pe moment pe placul alegătorilor, dar cu efecte distructive în timp, Guvernul trebuie să dea dovadă de multă moderaţie şi precauţie în luare acestor măsuri. Un cutremur economic pe plan mondial şi european nu poate ocoli România, chiar dacă pe moment, în baza măsurilor luate, România stă mult mai bine faţă de alte ţări", a precizat Brânză.

El a mai spus că nu există motive de îngrijorare în privinţa României, dar asta nu înseamnă ca actuala putere să revină la măsurile populiste pe care le-au luat fostele guverne.

S&P a redus vineri seară pentru prima dată ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar şi datoriei publice ridicate, dar şi pe fondul instabilităţii de pe scena politică de la Washington.

Bursele europene au deschis luni în coborâre, după ce agenţia Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul de top triplu-A al Statelor Unite la AA+.

Liderii G7 au anunţat că sunt pregătiţi să ia măsuri coordonate "pentru a asigura stabilitatea şi lichiditatea pieţelor financiare", iar Banca Centrală Europeană a sugerat că este pregătită să înceapă să cumpere obligaţiuni de stat italiene şi spaniole de pe piaţa secundară, pentru a combate efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brânză: Un cutremur economic pe plan mondial şi european nu poate ocoli România.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brânză: Un cutremur economic pe plan mondial şi european nu poate ocoli România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei