Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2011 - Anul XVI, nr. 185 (4783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast şi asupra României

Luni, 8 August 2011 (16:28:18)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast şi asupra României, care este în continuare fragilizată de guvernanţi, dar şi de diminuarea exporturilor pe pieţe care se contractă şi de puterea de cumpărare redusă.

"Nu putem să fim relaxaţi contrapunând imaginea unui Obama îngrijorat, ba chiar la strâmtoare, imaginea unei economii americane care, pentru prima dată în istorie, scade în rating şi imaginea unui Emil Boc din ce în ce mai vesel, cu o economie din ce în ce mai înfloritoare, cu o recesiune la timpul trecut şi cu perspective din ce în ce ami frumoase în materie de inaugurări", a spus Antonescu.

El a arătat România este în continuare fragilă şi fragilizată de propriul ei Guvern, care alocă fără discernământ banul public pentru a-l folosi în mod corupt în scopuri clientelare.

"Nu avem cum împărtăşi autosatisfacţia premierului Boc în sensul că datorită genialei idei de a tăia salariile bugetarilor acum România e foarte sănătos aşezată din punct de vedere economc şi e ca o ambarcaţiune solidă - despre cârmaci ce să mai vorbim? - care poate să străbată furtuna şi chiar uraganul crizei", a spus Antonescu.

El a arătat că şansele României la producţia pe export, ridică semne de întrebare foarte serioase în momentul în care economiile mari se contractă. Antonescu a menţionat, de asemenea, dezechilibrul pe care puterea de cumpărare redusă îl generează pe piaţa internă.

"România are nevoie mai mult decât oricând de guvernanţi, de administratori responsabili, serioşi, fără demagogie, fără populism, iar aceştia nu pot fi Traian Băsescu, Emil Boc şi asociaţii lor", a spus Antonescu.

El l-a criticat pe Traian Băsescu, despre care a spus că este "primul demagog, populist şi mincinos al ţării". Antonescu a spus că în campania prezidenţială din 2009 Băsescu a negat criza, a făcut promisuni iresponsabile şi a promulgat iresponsabil legi asupra cărora Guvenrul Tăriceanu i-a atras atenţia că pot genera mari probleme la nivel bugetar şi economic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast şi asupra României.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Şocurile din economia mondială se vor repercuta nefast şi asupra României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei