Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute în august patru miliarde de lei prin titluri de stat

Miercuri, 27 Iulie 2011 (13:42:44)

 

Ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute în luna august patru miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piaţa internă, aceeaşi valoare fiind prevăzută şi în programul aferent lunii iulie, deşi suma împrumutată a fost mai mare.

În iulie, Finanţele au vândut certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat în sumă de 4,24 miliarde de lei.

Pentru august, Trezoreria a stabilit şase licitaţii de vânzare a titlurilor de stat, trei pentru obligaţiuni de stat şi restul pentru certificate de trezorerie.

Obligaţiunile vor avea maturităţi de 3,5 şi 10 ani, în timp ce pentru certificatele de trezorerie scadenţa este la un an.

Ministerul Finanţelor a programat pentru miercuri o licitaţie pentru obligaţiuni de stat cu scadenţa la patru ani prin care vrea să împrumute 600 milioane euro de pe piaţa internă, în condiţiile în care la finele lunii ajung la scadenţă titluri în sumă de 1,2 miliarde euro, precum şi un împrumut de tip club loan de 1,2 miliarde euro.

La finele lunii iulie 2010, Finanţele au vândut certificate de trezorerie cu scadenţa la un an în valoare de 1,2 mliarde de euro, la un randament de 4,9%. Titlurile ajung la scadenţă vineri, 29 iulie.

Pe piaţa internă, cea mai recentă licitaţie pentru vânzarea de titluri în euro a avut loc pe 6 mai, când Finanţele au plasat obligaţiuni cu scadenţa la trei ani, la un randament mediu de 4,89% pe an.

Totodată, Ministerul Finanţelor a atras la începutul lunii iunie 1,5 miliarde euro din vânzarea eurobonduri pe cinci ani la un randament de 5,29%, prin prima emisiune a programului MTN (Medium Term Notes).

Anterior, cel mai recent împrumut de pe pieţele externe avusese loc în martie 2010, când România a împrumutat un miliard de euro printr-o emisiune de eurobonduri cu scadenţă la 5 ani, la un cupon de 5% şi un randament total de 5,17% pe an. Valoarea subscrierilor s-a ridicat atunci la 4,9 miliarde euro.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piaţa internaţională pe o perioadă de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro.

Pe piaţa locală, Finanţele au angajat de la începutul anului împrumuturi de 34,25 de miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni şi certificate de trezorerie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Finanţelor vrea să împrumute în august patru miliarde de lei prin titluri de stat.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Finanţelor vrea să împrumute în august patru miliarde de lei prin titluri de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei