Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE va anula probabil, în iulie 2012, MCV pentru Bulgaria şi România, afirmă presa bulgară

Marţi, 19 Iulie 2011 (15:02:05)

Comisia Europeană va anula probabil, în iulie 2012, Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) prin care monitorizează progresele Bulgariei şi României în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Interne, relatează site-ul Novinite.com.

Acest lucru ar reieşi din proiectul raportului pe care CE urmează să-l prezinte miercuri, obţinut de postul public bulgar de radio (BNR).

În vara lui 2012, la exact cinci ani după publicarea primului raport de monitorizare a celor două ţări, va fi făcută o evaluare amplă a progreselor realizate în această perioadă, urmată de o propunere pentru ridicarea mecanismului, potrivit proiectului de raport.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Bruxelles-ul va cere ca Bulgaria şi România să implementeze recomandările din rapoartele care vor fi publicate anul acesta. La aderarea celor două ţări la UE în 2007, corupţia şi reformele insuficiente ale sistemului de justiţie au determinat înfiinţarea acestui mecanism de monitorizare fără precedent, care până în prezent a dus la blocarea unor fonduri europene în valoare de 500 de milioane de euro pentru Bulgaria, din cauza fraudelor.

În timp ce aderarea celor două ţări la Schengen a fost condiţionată de această monitorizare, deşi din punct de vedere tehnic nu are nici o legătură, raportul CE nu face nici o menţiune în acest sens, potrivit BNR.

Raportul privind Bulgaria afirmă că lupta împotriva corupţiei la nivel înalt nu a adus încă rezultatele dorite şi, în pofida unor raiduri, sunt necesare rezultate mai bune în lupta contra crimei organizate.

Raportul, care include o serie de recomandări, critică sistemul judiciar deoarece nu a depus eforturile necesare pentru îndeplinirea cerinţelor anterioare ale CE şi afirmă că îmbunătăţirea practicii judiciare rămâne o provocare pentru Bulgaria.

Guvernul este evaluat pozitiv în raport pentru voinţa politică, dar i se cere să continue reformele pentru a obţine rezultate. Textul provizoriu nu face comentarii privind lupta împotriva corupţiei la frontiere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE va anula probabil, în iulie 2012, MCV pentru Bulgaria şi România, afirmă presa bulgară.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE va anula probabil, în iulie 2012, MCV pentru Bulgaria şi România, afirmă presa bulgară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei