Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2011 - Anul XVI, nr. 167 (4765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Frunzăverde: Rectificarea bugetară se va face după ce misiunea FMI îşi încheie vizita, în august

Luni, 18 Iulie 2011 (13:53:43)

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că rectificarea bugetară se va face după ce misiunea FMI îşi va încheia vizita în România, apreciind că rectificarea va avea loc probabil în luna august.

Frunzăverde a spus că nu s-a discutat despre rectificarea bugetară la şedinţa BPN al PDL, la care acesta a participat.

"Rectificarea bugetară se va face după ce misiunea Fondului Monetar îşi va încheia vizita aici. Astăzi nu am discutat despre această rectificare, ea va avea loc probabil pe parcursul lunii august", a menţionat Sorin Frunzăverde.

Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an în prima jumătate a lunii august, după negocierile cu FMI din cadrul acordului stand-by de tip preventiv, când vor fi cunoscute exact şi datele financiare ale semestrului I, au declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit acestora, Guvernul doreşte ca prin rectificarea bugerară să concentreze alocaţiile asupra proiectelor finanţate din fonduri UE, dar operaţiunea va depinde de concluzia discuţiilor cu FMI.

La încheierea acordului stand-by de tip preventiv, Guvernul a primit acordul Fondului Monetar Internaţional (FMI) de a aloca în primul semestru, în anvelopa bugetară, resurse mai mari pentru investiţii în proiecte UE şi de a suplimenta aceste fonduri de la jumătatea anului dacă absorbţia fondurilor europene este îmbunătăţită.

Rambursările plătite României de către Comisia Europeană pentru proiectele finanţate din fonduri comunitare însumează însă, la 24 iunie 2011, doar 650 milioane de euro, respectiv aproximativ 3% din totalul celor 20 miliarde de euro alocate pentru perioada 2007-2013, potrivit datelor prezentate de şeful Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), Cătălin Vătafu, consilier de stat al premierului Boc, la o masă rotundă privind fondurile europene organizată de BCR şi MEDIAFAX la finele lunii iunie.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se va afla la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frunzăverde: Rectificarea bugetară se va face după ce misiunea FMI îşi încheie vizita, în august.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frunzăverde: Rectificarea bugetară se va face după ce misiunea FMI îşi încheie vizita, în august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei