Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2011 - Anul XVI, nr. 164 (4762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi, despre reclamaţiile ambasadorilor privind cererile de mită: Să vină cu probe!

Joi, 14 Iulie 2011 (15:41:59)

Teodor Baconschi a declarat, joi, referindu-se la faptul că ambasadorii SUA şi ai Franţei şi preşedintele Camerei de Comerţ româno-britanice au spus că oamenilor de afaceri li se cere mită, că astfel de afirmaţii trebuie însoţite de probe, în caz contrar discuţia rămânând în registrul ipotetic.

"Am citit interviurile respective. Apreciez implicarea ambasadorului american de pildă în efortul guvernamental de a înăspri legislaţia anticorupţie şi nu văd în acest demers o imixtiune. În acelaşi timp, în momentul în care se fac astfel de remarci - cineva i-a spus ambasadorului francez că nu ştiu care oficial român ar fi cerut ceva - suntem într-un registru ipotetic şi cred că genul acesta de afirmaţii trebuie susţinut prin eventuale probe. Altfel, rămânem în domeniul unor aserţiuni care, desigur, se pot dovedi false", a spus Baconschi.

El a precizat că remarca referitoare la ambasadorul francez este valabilă şi pentru cel american.

"În momentul în care se formulează o acuzaţie, ea trebuie demonstrată prin probe", a concluzionat Baconschi.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că a avut acelaşi sentiment ca ambasadorul SUA în ceea ce priveşte oamenii de afaceri francezi care au venit şi i-au spus "ceea ce a spus ambasadorul american".

"Am avut acelaşi sentiment ca ambasadorul american", a spus Henri Paul.

"Mi-au spus ce a spus ambasadorul american. Adică mi-au spus că au existat cazuri de corupţie", a adăugat el. Întrebat dacă a fost vorba despre cereri explicite de mită el a spus: "Da".

"Au fost propuneri aluzive/discrete («appels du pied»), ştiţi cum se face", a adăugat ambasadorul.

El a spus că le-a transmis oamenilor de afaceri să se ducă la poliţie. "Iar eu le-am spus: «Uitaţi, mergeţi şi spuneţi asta la poliţie. Duceţi-vă şi adresaţi-vă justiţiei. Eu nu sunt nici poliţia, nici justiţia». Şi oricum, ceea ce este clar este faptul că Franţa a semnat toate convenţiile internaţionale contra spălării banilor, contra traficului... Deci, noi nu dăm niciodată mită. Niciodată. Nu putem. Nu este deontologia întreprinderilor franceze. Întreprinderile franceze care au venit în România vor să fie exemplare. Şi sunt exemplare", a susţinut el.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, declarase, într-un interviu pentru "Adevărul", că există companii americane care au investit în România şi care se plâng de faptul că oficiali români le cer mită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi, despre reclamaţiile ambasadorilor privind cererile de mită: Să vină cu probe!.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi, despre reclamaţiile ambasadorilor privind cererile de mită: Să vină cu probe!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei