Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2011 - Anul XVI, nr. 152 (4750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele CONAS: Primele spitale din România vor fi acreditate începând din luna iulie

Joi, 30 Iunie 2011 (16:52:27)

Preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), Romulus Dan Şerban, a declarat, joi, că primele spitale din România vor fi acreditate începând din luna iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şerban a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, în cadrul Conferinţei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (ACREDIA), că trei din primele patru spitale evaluate "stau bine".

"Până în 7 iulie trebuie să se înscrie spitalele pentru a fi incluse în evaluare în vederea acreditării. Până joi s-au înscris 426 de spitale din cele 461. Sunt patru spitale la care s-a terminat vizita de evaluare şi mai există un spital unde acum se desfăşoară evaluarea. S-au înscris spitale care chiar credeau că pot îndeplini indicatorii şi unde serviciile erau de bună calitate. În luna iulie vom da verdictul final ( privind acreditarea - n.r.) în cazul celor patru spitale care au fost evaluate şi care au trecut prin procedura de vizită. Trei dintre acestea sunt bune, al patrulea nu foarte bun, iar spitalul unde acum se face evaluarea stă bine", a spus Şerban.

Potrivit acestuia, primele patru spitale înscrise pentru acreditare sunt Spitalul Militar Cluj-Napoca, un spital privat din Baia Mare şi un spital din Moineşti (Bacău), şi Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti. În curs de evaluare se află Spitalul "Matei Balş" din Bucureşti.

Preşedintele CONAS a precizat că în privinţa derulării procesului există "câteva sincope", în sensul că după ce au înscris pentru evaluare spitalele pe care le conduc, unii manageri au revenit şi au cerut amânarea perioadei de evaluare.

"Unii manageri de spitale, care nu au înţeles despre ce este vorba, s-au înscris, după care au cerut să se retragă din segmentul de timp pentru care au aplicat în vederea evaluării, din trimestrul III 2011, în trimestrul III 2014, cât mai departe, pentru că au simţit că nu sunt pregătiţi. Noi nu vrem să facem poliţie, ci să creştem nivelul de calitate a serviciilor medicale oferite. Înscrierea în procedură nu înseamnă şi terminarea procedurii. Dacă managerii de spitale nu continuă să îşi ţină cuvântul şi să îşi respecte termenele avansate, voi fi nevoit să anunţ Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii că doar s-au înscris fără să şi deruleze procedura. Şi atunci se anulează numărul de înregistrare", a avertizat Şerban.

Preşedintele CONAS a subliniat că spitalele care nu se înscriu pentru a fi acreditate până în 7 iulie vor pierde finanţările de la CNAS şi Ministerul Sănătăţii.

Romulus Dan Şerban a participat, joi, la Cluj-Napoca, la Conferinţa Naţională de Acreditare a Spitalelor (ACREDIA), la care au fost prezente peste 100 de persoane, manageri de spitale sau medici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CONAS: Primele spitale din România vor fi acreditate începând din luna iulie.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CONAS: Primele spitale din România vor fi acreditate începând din luna iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei