Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2011 - Anul XVI, nr. 152 (4750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu:Cursul de echilibru este o "cutie neagră";efectul de turmă este dominant în sistemul bancar

Joi, 30 Iunie 2011 (15:44:07)

Cursul de echilibru pe care toată lumea îl visează este o "cutie neagră" şi poate să difere în funcţie de perioade, iar mişcările care duc la supraevaluarea sau subevaluarea monedei sunt determinate şi de un efect de turmă care domină în sistemul bancar, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

"Nu jignesc pe nimeni. Efectul de turmă este un efect dominant în sistemul bancar. (…) Cursul de echilibru pe care toată lumea îl visează este o cutie neagră. Pentru oricare moment istoric şi pentru oricare altă perioadă putem să avem un alt curs de echilibru", a spus Isărescu într-o prezentare cu ocazia primirii titlului de doctor Honoris Causa de la Universitatea Româno-Americană.

El a arătat că efectul de turmă din sistemul bancar conduce uneori la un "overshooting" al cursului, în sensul că acesta tinde să fie ori supraevaluat, ori subevaluat.

"Deci cursul tinde să fie ori supraevaluat, ori subevaluat şi, din aceste mişcări, în timp, se stabileşte cursul de echilibru sau cum mai bine spune cineva în prezent, the fair value (valoarea optimă), cea care optimezează cel mai bine echilibrul de pe piaţa monetară", a mai spus Isărescu.

De la începutul anului, leul s-a apreciat cu 1,2% în raport cu moneda europeană, de la un curs de 4,2848 lei/euro la 4,2341 lei/euro joi. Cea mai joasa cotaţie din acest an a fost publicată la finele lunii aprilie, de 4,0735 lei/euro, când a fost atins minimul începând cu luna martie 2010. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu:Cursul de echilibru este o "cutie neagră";efectul de turmă este dominant în sistemul bancar.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu:Cursul de echilibru este o "cutie neagră";efectul de turmă este dominant în sistemul bancar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei